Lovis valpdagbok

Jag heter Lovis och det här är min dagbok

Jag tänkte att ni skulle få följa med mig på mitt äventyr nu när det är  officiellt att jag ska få egna små bebisar.
(Börja läsa nerifrån)
 

Nu är valparna här!
Natten till dag 62 föddes 3 pojkar och 2 flickor.

58 dagar

Så här stor är min mage nu, matte kan se när bebisarna busar runt där inne.

Mums mums...

Nu har jag gått 8 hela veckor och det är bara en vecka kvar innan bebisarna kommer ut.
Matte byggde en valplåda i fredags och där ligger jag ibland på den gosiga fällen. Siri är en riktig bråkstake för när jag går dit kommer hon också, hon verkar tro att det är en leklåda! Hmf...

I helgen var min Tobie här och hans pappa, för matte var på avelskonferens vad det nu är, men jag saknade henne inte (säg inget, då blir hon nog ledsen) för jag fick sova med Tobie!  
Matte tyckte jag hade blivit jättestor när hon kom hem, jag är inte tjock, det är valparna! 😉

Igår klippte matte ner min vackra päls, 😥 det låg en hel hund på golvet när hon äntligen var klar. Fast jag måste säga att det är ganska skönt. 🙂
Hon sa något om att jag ser ut som Ior...

Jag har varit lite dålig i magen så nu har matte lagat mat till mig. Mmmm vad gott det är!
Igår fick jag välling och sen ris och kyckling! Mums!
I morse fick jag kyckling och ris igen med lite av Pärlans kulor i (dom är snälla mot magen) men jag plockade ut kulorna och la dom på golvet! Hi hi hi... Det andra var mycket godare. Bebisarna lever rövare i magen och i natt var jag tvungen att gå ut och kissa två gånger, matte såg lite groggy ut när jag väckte henne andra gången. Men jag bara måste ut...🤭

Pussar/ Lovis
 

17 feb

Urk!
Idag vill jag inte ha något att äta.
Matte har trugat med både det ena och det andra men jag är inte sugen. Idag gick vi en sväng i kvarteren i stället för att springa i skogen. Inte lika kul, men ganska mycket intressanta dofter.

Matte var borta hela eftermiddan, handlade visst grejer till valplådan. Vi hade tråkigt, men jag var trött så jag sov mest. När matte kom hem hade hon köpt med sig både leversnittar och hundkex och bäst av allt torkat orökt kött. Mums!
Hon försökte få mig att äta maten med a-fil och tillslut lyckades hon. Jag fick lite smörgås i också, då gick det ner tillslut. Men efterrätten var godare!

Egentligen skulle vi få besök idag av några som ville träffa mig, men det blev inget. Matte blev varnad att det går så mycket kennelhosta nu så det är inte värt risken. Synd ändå tycker jag, det är så kul när det kommer någon och hälsar på!
Nu blir det inga besök  förrän valparna är tillräckligt stora.
Nu ska jag gnaga vidare på mitt tuggben!

16 februari

I natt var jag lite rastlös och kröp upp bredvid matte, jag bara satt där. Hon klappade min mage och det var så skönt så jag la mig på rygg. Då kände hon när en av mina bebisar gjorde kullerbyttor. Jag märkte att hon blev jätteglad, men jag tycker det är lite jobbigt när jag dom busar när jag ska sova.

Idag var vi ute i skogen igen. Pärlan och Siri hittade en bergsknalle där det luktade gott nedanför. Båda två kasade ner för kullen och hoppade sista biten. Matte fick tag i mig i sista sekunden. Jag glömde en stund att jag har valpar i magen.🤭 
Jag lyckades i alla fall ta mig ner sen och kolla vad de hade hittat, men det var en luring! Det fanns inget kul där, det var bara jättesvårt att komma upp igen. Matte fick rädda mig igen...
Hon klättrade ner för berget och pulsade upp en gång åt mig i snön, det var alldeles för djupt för min tjocka mage. När jag kom hem var jag jättehungrig, igen...🤩 
 


Alla hjärtans dag

Idag när matte klippte klorna passade Tobie på att ta bilder på min mage. Det blev lite suddigt, men ni ser i alla fall hur stor den har blivit.

Jag mår bra, äter och sover och skrotar runt mest. Vi har gått i skogen varje dag nu, det är så skönt att slippa koppel. (Matte drar så andra änden, ingen ordning på henne på promenaderna.) Det börjar bli jobbigt att ta sig fram i djupsnö så jag springer inte så långt, går mest med matte på den upptrampade stigen.

Jag har lite svårt att sova på nätterna, jag är bara tvungen att gå upp och traska runt då och då. Matte undrar vad jag håller på med, men det känns bara så konstigt i magen ibland när det rör sig där inne. Undrar hur många små hjärtan det är?

På tisdag har jag gått 7 hela veckor, bara 2 kvar...

Puss / Lovis

8 feb

Idag har matte trimmat mig och tagit bilder, jag blev jättetrött på slutet. Hon vägde mig också och jag hade gått upp 1,8 kg. Tror jag det, bebisarna växer ju.

6 feb

Vi har varit bortresta ett par dagar hos "mormor". Jag gillar att vara där för man brukar få massa gott, riskaka med pastej till exempel. Mums!

Matte har tagit kort på min mage idag. Jag trodde att hon skulle klippa klorna så jag ville först inte lägga mig ner. Man får ju ta tillfället i akt nu när man har status och göra lite som man vill. 😉 När jag märkte att hon bara ville se min mage så fick hon det så klart!

Bebisarna ligger på rad och min bröstkorg har blivit mycket bredare bara den här veckan sägen matte. Jag tar det lugnt för det mesta, fast igår var det en katt som var i porten när vi skulle gå ut och när den sprang ville jag springa efter. Matte är en sån tråkmåns ibland!

Matte har inte rakat min mage än hon tycker det har varit för kallt. Det här gjorde veterinären när vi tittade på bebisarna.

Jag älskar vår nya fårskinnsfäll.

1 feb

Nu har jag gått +/- fem veckor.
Jag har fått nytt foder som jag älskar och Siri är jätteavundsjuk för att det luktar så gott!
Magen börjar bli tjock och det märks.
Idag var vi i skogen och sprang. Jag höll koll på matte hela tiden för det känns tryggast nu.
Jag sprang inte riktigt lika fort som vanligt, för det känns inte bra, men det var skönt att få skutta runt som man vill. Jag tror nog att bebbarna blev ordentligt vaggade där inne.  Jag blev i alla fall trött!
Matte har skrivit lite på valpsidan om utvecklingen av bebisarna.

Puss/ Lovis

Här är jag 9 veckor

illamående

I morse ville jag verkligen inte gå upp ur sängen.
De andra tjejerna gick ut och kissade, men jag orkade inte fast matte ropade på mig. Så var det frukostdax, men jag mådde lite tjyvens så jag gick ut och kissade, sen gick jag och la mig igen -under täcket.
Vid elva-snåret blev jag hungrig så jag åt upp min frukost och sen följde jag med familjen ut, dom skulle skotta snö.

Oj, vad snö det var!
Siri och jag busade en stund, sen kollade vi när dom skottade. Kelly gjorde snöänglar och vi försökte pussa henne hela tiden. Hon skrek när hon fick våra snöiga öron i ansiktet. Ha, ha, det var jättekul!

Sen satt jag och kollade när matte skottade utanför grinden och när hon hämtade ved. Veden ligger i hundgården som vi inte använder, men jag tycker det är ganska kul att vara där när matte är där -och se vad hon gör. När vi kom in var jag hungrig igen, sen gick jag och la mig framför brasan. Mmm, varmt och gosigt.

På kvällen kom Molle, en pudelpojke vi känner, och hälsade på med sin familj. Åh vad han var jobbig! Jag fick morra ordentligt åt honom när han fjantade sig. Han är nog för liten för att fatta att jag inte vill leka buslekar med honom just nu. Han fick leka med Siri istället. Pärlan fick sitta i buren en stund annars skulle hon också gjort bebisar. Ha, ha, krulliga!

Nu ska jag försöka få något i magen igen för jag är så sugen hela tiden. Sen ska jag sova.

Puss/ Lovis

26/1 2010

Idag har jag varit med matte på Vallentuna djurklinik. Vi har inte varit där förut så jag visste inte riktigt vad som skulle hända, men jag gillade tjejen i receptionen direkt. Vi fick gå in på ett rum och vänta och sen kom en veterinär, hon var också jättesnäll. Hon gillade min färg, för tänk va, hon hade en amerikansk cockerspaniel som var samma färg som mig!

Hon hade någon konstig apparat som hon tittade på. Först rakade hon lite på min mage, men det brydde jag mig inte om, jag är ju van vid såna apparater. Och sen tog hon en grej som hon hade något kladd på och höll den mot min mage. Jag stog alldeles stilla för min bebisar är ju där inne.
Så sa hon -Nog finns det bebisar där inne!
Klart det gör tänkte jag!

Så stog dom där matte och hon och bara tittade och tittade på den där apparaten och matte hon var jätteglad. Sen fick jag med mig en påse med valpfoder hem som jag fick prova om jag tyckte om. Mmm den var mumsig. Nu ikväll har jag tjatat och tjatat på matte att hon ska ge mig något att äta. Jag lyckas lura till mig lite då och då men jag vill hela tiden ha mera.
Nu sitter matte bara framför datorn, jag tror hon försöker berätta för hela världen hur glad hon är!
Det kan hon väl få vara...

Puss och godnatt!