Blommas valpblogg

Dagarna rinner iväg och snart är det dags för Prick att åka till sitt nya hem. det känns både sorgligt och roligt. Alla Pyren är speciella och har en egen plats i hjärtat. Men när man blir ensam kvar blir man till ännu mer en del av familjen. Prick hör liksom till gänget, fast jag har ju vetat hela tiden att han ska åka. Och de får en otroligt go, social, rolig liten Prick.

Idag ska vi iallafall njuta av varandra. vi ska ta en tjejtur till Mormor o Morfar. Jag, dottern och systerdottern och mina fyrbenta förstås. ska bli kul att se hur mormors vavvor reagerar nu när valpen är större än dem, sist var de i samma storlek.

De senaste dagarna har vi varit mycket på Bäckvägen och tagit hand om tomten. Prick var inte förtjust i gräsklipparen och gömde sig vid hönshuset eller bakom bilen hela första dagen så fort klipparn startades. Nu har vi miljötränat så långt att han ligger kvar på gräsmattan och tittar på. Nöjd matte!

Vi passade på att träffa storlek större huns hos grannen. Ska man bo med en grandis är det bra om man bekantat sig med något större än cocker.

En helt vild, galet glad, men supersnäll ung Lapsk vallhund gick hur bra som helst. Kopplad då, så att han inte skulle bli manglad lilleman. Han var trött Prick efter gräsklippningen och somnade sött in vid fikabordet. Sen vaknade han till och tyckte den där stora tjejen var kul. När jag skulle gå tillbaka och fortsätta jobba kunde liten inte riktigt bestämma sig om han skulle stanna eller följa med matte. tTre gånger skuttade han tillbaka till den lapska tösen innan han bestämde sig för att det nog var bäst att följa med matte. Trygg liten kille! Tack Marianne för tillfället.(Och kaffet)

Igår hade vi besök av halvbrorsan Sigge. Löjligt lika i färgsättning är de två. Matte Pia tyckte att Pricks familj nog skulle få förhinder på lördag, så att Sigge kunde få en lillbror. 

 Prick var inte ett dugg bekymrad av att en ny cockerpojke storlek större kom in på tomten under hysteriskt skällande av tjejligan. Ha, kul en kopis till! Mycket nyfiken var han och ville gärna leka med Sigge som mest fjantade omkring. Dimma gormade av lycka, hon är väldigt kär i Sigge. De var bästisar när Sigge var liten men sen när han flyttat blev hon så besviken att hon vägrade leka med honom när han kom på besök. Det har nu gått över och hon blir överlycklig när han kommer. Matte Pia är inte dum hon heller eftersom tjejerna har blivit bortskämda med att Pia har väskan full med gott när hon kommer. The Queen of candy! 

Vi har fått ny rapport från Balder. Han har gjort sig hemmastadd och har redan lärt sig sitt. Matte håller på att klicka in honom. Klickern är ett fantastiskt verktyg och de är så lättlärda de små. Dagarna tillbringar Balder med "mormor". Jag gissar att hon har fullt upp med lilltrollet. 

20. aug, 2015