Blommas valpblogg

Balder bus har flyttat och kvar är Prick. Balder blev jättearg när han skulle åka, här skulle ingen komma och kidnappa honom inte! Sen sov han sött i "mormors" knä hela vägen till Norrköping. Matte Heléne hälsar att han är jätteduktig. Han går till dörren när han vill ut. Och sov i mattes säng. Bild fick vi på när han somnat under blåbärsplockningen i skogen. Härligt! 

Elliot har vi fått massa fina bilder från. Och matte Anne-Marie rapporterar ofta till mattes stora glädje. Han busar med barnbarn och skuttar runt på tomten och lever livet. Så skoj att följa knytten! Det värmer hjärtat varje gång det plingar till i inkorgen.

Hugos matte uppdaterar också löpande. De har nu åkt till husse och där träffat storebror Elton, som inte var allt för imponerad av att matte släpat hem ett pyre. Barnbarnet som är 3 år älskar Hugo och har döpt honom till Hugo Pirat.  Hugo skulle också introduceras för gamlingarna som är Irländska Settrar. 

Mandel har bott in sig i sitt nya hem och vi har fått ett gäng fina bilder där han myser i soffan, är på promenad och busar och leker på tomten.

För Prick var det d

eppigt var det när brorsan försvann. Ingen att busa med och bita på. 

Fast ganska bra blev det nog ändå. Prick hänger med oss överallt och slappar i soffan med oss på kvällen. Det gillar han. Men helst skulle han vilja få någon att leka. Siri t ex, han skäller och busar och går farligt nära när hon tuggar ben. Men det funkar ändå inte. Tråkiga tanter ... En liten stund fick han fart på Dimma, men det var fort övergående. Mamma är en riktig tråkmåns hon har tagit mammaledigt ordagrant. Kollar snoppen att den är ren och tvättar munnen när han har ätit men annars får han klara sig själv. Förutom när någon av de andra tjejerna ska sno ett ben då vaktar hon det åt honom. Får inte hon sno det får ingen annan heller.

I fredags tog matte, Prick, Lovis och Siri en promenad ner till sjön. Prick tyckte vi kunde vända efter en kort bit. Matte bar och han skuttade om vartannat. Vi dbrevlådorna mötte vi en man som Prick hälsade glatt på, sen skulle han följa med mannen för han gick åt rätt håll, dvs hemåt. 

Sen var Prick trött, en stund.

I lördags var vi som vanligt i skogen och plockade blåbär, busade på tomten och matte fick äntligen ändan ur och trimmade Lovis.

Vi middagstid hämtade vi systerdottern och handlade. När husse kommit hem och vi ätit middag tog vi en tur till Brottby och gick kvällspromenad. Det var spännande tyckte Prick. Bästa var nog att åka på husses arm och se allt uppifrån.

Prick har blivit en riktig pratkvarn. Han talar om när han tycker att det är dags för mat, högljudt! Han talar om när han vill ha uppmärksamhet också. just nu piper han med leksaksräven. 

Idag har vi klippt gräset hemma, gräsklipparen är ett riktigt monster tycker Prick. Läskig! På eftermiddagen åkte vi till mattes tomt och husse klippte gräset där medan matte och Prick rensade i grusgången. Dvs matte rensade och Prick spred ut ogräset,  jättekul! I tillägg till bisticket som matte fick hemma när hon rensade rabatten, fick hon otaliga myggbett. Så tillsammans med rödmyrebetten hon fick i skogen när vi letade svamp, kan man väl säga att hon är ganska vältuggad på idag.  Ja, och så Prick då, som tyckte att han kunde fånga mattes händer när hon ryckte ogräs.

Han har blivit jätteduktig på att åka bil, lilla Prick. Nu åker han i buren med mormor Lovis och då säger han inte ett pip. Förut har han inte velat komma ut ur bilen när vi väl stannat. Men idag när vi kom hem skulle han helt plötsligt hoppa ut, det lilla buset. 

16. aug, 2015