Blommas valpblogg

Idag är matte trött. Det tar på krafterna att lämna ifrån sig sina små hjärtan. Men glad! De har fått det så bra, de små.

Vi får kontinuerliga uppdateringar från Hugo. Allt går jättebra. Glad och trygg och upptäcker livet med matte. Läser böcker 

 i mattes bokhylla och demolerar äggkartonger och har redan hälsat på havet i Vaxholm. 

Elliot reste igår med sin nya matte & husse. Resan gick jättebra med några kiss och matstopp på vägen till Pålsboda. Busade när han kom fram och sov sen sött. En gång var de ute i natt, sen sov han till morgonen. En glad liten skrutt, trygg i sig själv och nyfiken på livet. Vi får se om det blir en Elliot eller om han ändå får heta Minou som barnbarnen tycker. 

Vi önskar er all lycka tillsammans! 

Hos oss är det lite tomt. De tre som är kvar kräver lite extra närhet av matte. Lite konstigt är det när bröderna försvunnit. Blomma räknar de små och är lite extra vaktig mot de andra tjejerna, som om de skulle ha tappat bort ungarna.

Ungarna var helt slut igår kväll och sov i timmar efter en dag med hämtning och bus och sen besök av svärföräldrarna. Matte klippte lite lite klor på Lovis och Blomma och ansade Lovis tassar. Vi var en tur till sjön och badade. Dimma simmade en sväng medan Siri stog som en gammal tant och njöt av att svalka benen. Lovis tog ett snabbdopp och Blomma, hon har blivit en riktig badkruka och går bara i om hon är riktigt varm. 

Siri har blivit rädd för ormar. 

Häromdagen när vi var och badade var hon i vassen och skrota när hon flög bakåt helt plötsligt. Matte misstänkte snok och tog hundarna därifrån. På kvällen samma dag var vi i skogen och på stigen låg en pinne som såg ut som en orm med rest huvud. Siri vägrade gå förbi ända tills matte ställde sig på pinnen.  Då smet hon snabbt förbi. Idag på promenaden reagerade hon när något litet rörde sig i gräset. Nu är hon på sin vakt.

Idag har varit på en långis på förmiddagen och badat medan småttingarna sov. Och idag ska jag ta itu med Lovis, jag lovar, tror jag. 

10. aug, 2015