Blommas valpblogg

Vi busar som tokar här i skogen.

Ungarna har hittat sitt favorit-tillhåll på tomten. En bergknalle upp mot skogen där det är fullt av blåbärsris och annan växtlighet. Där busar de så det ekar i nejden. De tränar sin balans på stock och sten, i skrevor och sluttningar. De utvecklar muskler och självförtroende. De åker rutchkana på husses gamla träskivor som liggen i sluttningen, de springer upp och rutchar ner. Igen och igen. Ibland på mage ibland baklänges och ibland blir det pannkaka och kullerbyttor av alltihop. De lever livet!

Ungarna älskar blåbär! Pricken och Hugo plockar själva, Mandel ska ha varje bär jag har i handen. Balder kommer skuttande och ska smaka och Elliot försöker plocka men får lika mycket bär som blad i munnen. 

 Skogen är full av blåbärssylt för de mosar en hel del i sin framfart. Och ibland är de alla fulla med blå och lila prickar, så de alla ser ut att vara roanade soblar. 

De små är så duktiga. När de vaknar öppnar jag dörren och alla springer ut och kissar. Visst händer det olyckor mest hela tiden, men de försöker och har förstått att matte tycker det är jättebra när man kissar och bajsar ute. Hugo är en riktig stjärna. Han går ut och bajsar även om han är mitt uppe i en lek! 

Häromdagen gick vi en kort promenad ner i skogen. De 4 tjejerna och 5 små pojkar. Lite snubbligt vart det för matte med knytten runt fötterna när tjejerna hade bråttom  framåt. Men det gick!

30. jul, 2015