Blommas valpblogg

Stoj och stim!

Äta, bajsa, sova & LEKA! Så ser livet ut för en 6 veckors grabb.

Nyfikna på allt och köket har blivit tråkigt, finns inte så mycket mer att upptäcka. Mer än tapeter och sånt som matte inte uppskattar att  man tuggar på.

Det har regnat och åskat något bedrövligt. 570 blixtar på 3 timmar mätte de upp. Tomten var totalt dränkt och i ett sånt väder kan småttingar inte busa ute. Blixten slog ner så huset skallrade men inte brydde sig gossarna om det. Tjejerna bryr sig inte ett dugg och det är så skönt! Nu har vi iallafall haft några dagar med mestadels uppehåll så vi har kunnat vara ute och röja. Härligt!

Grabbarna tyckte det var väldigt spännande att få springa lösa på tomten. De är så duktiga på att lyssna när matte ropar. Balder tyckte förstås att gräsklipparen var coolast och skulle inspektera och klättra på den. Han är den modigaste av dem alla och är alltid först med nya rackartyg. Söt som socker så man bara smälter. Om något händer så valparna stannar upp så är han den som är mest nyfiken och ska kolla vad det är. det kommer att bli en härlig kille att träna med.

Minou är en liten bestämd kille. Jisses vad arg han blev häromdagen. Jag hade sonen, hans flickvän och min systerdotter här och tänkte passa på att gå med stora vovvarna. Sonen och jag skulle ta oss ut genom dörren medan tjejerna skulle hålla valparna kvar i köket. Minou hade blivit så arg när de höll i honom och sen sprungit till dörren och skrikit. Han skulle minsann också med på promenad! :) Lilla plutten så härlig!

Pilgrim och Balder börjar skilja sig åt och ligger inte lika mycket tillsammans bara de två. Pilgrim är lite mjukare i sättet men full av fart och upptåg. Gillar mormor Lovis, hon är gosig. Det gör förresten allihop. Lovis ligger som en matrona mitt i högen av valpar och henne törs de inte vara tuffa mot. Hon visar tydligt att hon är snäll men inte går att köra med.

Mandel- vår lilla sötmandel han är så go och glad. Trygg och lugn men busig. Blir livsfarlig om bröderna terrar honom när han sagt ifrån. Så livsfarlig nu ett litet pyre kan bli ;)  Han och Hugo (Pirat) brukar mäta sig med varandra då kurrar de ordentligt. Häromdagen kallade vi Hugo för Hugo Boss för då var han på testhumör och terrade alla sina bröder i tur och ordning. :) 

Hugo är en trygg liten krabat kommer som ett skott när man ropar och älskar mys och bus. Alla ungarna är väldigt sociala och kastar sig över nya människor. Glada och framåt precis som en cocker ska. 

19. jul, 2015