Blommas valpblogg

Nu har valparnas tänder blivit riktigt vassa och de provar hur hårt man kan bita. Ganska hårt faktiskt. Speciellt om de får tag i tån eller gäddhänget på matte!

När jag byter i lådan får de små skrutta runt på golvet. Det tog inte lång tid innan de förstod var man ska ta sig in och ut. I morse hängde två små på kanten och försökte häva sig över. Dags för större yta. Jag har planerat att ta ner dem i köket vid 4 veckor, vi får se om det håller till helgen eller om det blir lite tidigare. Jag tror inte Blomma blir så imponerad av att de andra är nära hela tiden men hon måste också vänja sig så att de små kommer in i gänget. Ett steg i taget tar vi det. Nu har de stora tjejerna fått ligga i hallen utanför valprummet och titta in, det går bra för Blomma. Hon går till och med ut  i hallen och ligger där med dem istället för med mig och ungarna. -Äh, de ska ju ändå bara äta hela tiden! tycks hon tänka. 

De olika personligheterna visar sig mer och mer nu och det är alltid lika intressant att se. -Vem som är först framme, vem som låter högst av minsta anledning, vem som söker gos först, vem som helst brottas, vem som först upptäcker och undersöker nya leksaker. osv... 

Något som ofta händer är att de små ligger i färgsortering, ganska skoj att se. Man undrar om de legat så i magen och känner igen varandras kroppspråk.?. Det var samma i Lovis kull, där låg ofta de blå för sig och de svarta för sig. Eller så är det slumpen.

Nya bilder finns under Blommas valpar 3 veckor. 

30. jun, 2015