Blommas valpblogg

Vikten går stadigt uppåt.

Valp nr 1 Pilgrim, Blr Sobel Gossen med prick på huvudet, ligger nu på hela 636 gram, så var han ju störst när han kom till världen också.

Idag är valparna 1 vecka! 

Valp nr 2 Minou, Orr Sobel är minstingen, han väger nu 571 gram.

Valp nr 3 Pirat, Blr Sobel, den gossen det är mest vitt på, väger nu 590 gram.

Valp nr 4 Mandel, Orr eller ev. Lemon Roan är en stadig bit på 604 gram.

Valp nr 5 Balder, Blr Sobel, gossen med mest färg på, väger idag 593 gram.

På det hela taget är de väldigt jämna.

Så, nu har jag satt namn på dem, men ni som känner mig vet att åtminstonde någon av de små kommer att få byta namn när personligheterna börjar visa sig. Jag tror att jag har bestämt mig för vilka stamtavle-namn de ska ha också, men det tar vi senare.

Igår led Blomma av värmen. Det var alldeles för varmt för att ligga kvar hos valparna. Knytten själva låg som utslagna hjältar spridda i lådan. Det är svårt att ge dem svalka för man törs inte ha dem i drag heller. Mycket mjölk gick det åt för att släcka törsten. Och i Blommas tur massor med vatten.

Blomma spenderar mer och mer tid utanför lådan, men hon har stenkoll. Nu lämnar hon rummet och går ut allt oftare när jag är där, då får jag ta över vakten och det är en ära. Då och då följer hon med ner till de andra för att säga hej, sen ska hon upp fort igen till knytten. Hon har hittat ett favoritställe under huset där hon går bärsärk när sammandragningarna sätter in. Inte så poppis i mattes ögon eftersom det kräver städning av damen när hon kommer in igen, men Blomma gillar det.

13. jun, 2015