Blommas valpblogg

9/6

Idag är valparna 3 dagar. Solen skiner och livet är underbart.
Vid gårdagens vägning var gossarna uppe i 370, 380 och 400 gram. ingen av valparna förlorade mer än 8 gram första dygnet. De är ena riktiga små matvrak. Blir ju inte sämre av att Blomma bjuder tutte vid minsta pip.

Nu börjar pigmentet komma på nosar och trampdynor. Jag är fortfarande inte helt säker på vad de ljusa gossarna har för färg. de är alla lika pigga och alerta. Så skönt!

Blomma är glad och kommer fram och ska ha gos hela tiden. Fast det hinner inte bli så mycket åt gången för det räcker med att ett knytto piper i sömnen så är hon där igen.

Inatt var det någon som var och bökade under stugan, det tyckte varken jag eller blomma om. Fast jag tror det var en katt.

Mycker grävande är det idag då sammandragningarna sätter in. Tvättkorgens dyna får ordentligt med stryk. oftast brukar tikarna bädda i lådan så valparna rullar omkring, men inte Blomma, hon är så försiktig med sina små.

På eftermiddagen fick Blomma för sig att gå ner och hälsa på de andra tjejerna i stora huset. De hälsade glatt och hon blev genomnosad, sen var det bra och hon sprang glatt upp till ungarna igen. Bara för att förtydliga, om någon missat det, så bor jag och Blomma i lillstugan för att hon ska få vara i lugn och ro.

Det blir ett fasligt springande fram och tillbaka för mig, men det är det värt och hon stortrivs.

Jag har hunnit väga ungarna ikväll också och de har alla gått upp mellan 30 & 45 gram på ett dygn! Små tjockisar! 

9. jun, 2015