valpblogg

Oj vad tiden har sprungit iväg! -Och det har mina ungar också gjort, fast inte sprungit precis... Nu är det bara fyra små knytt hemma, fast Mio ska ju också flytta förstås, men inte riktigt än.

Igår när Emil åkt tyckte jag det var väldigt tomt, så jag letade och letade. Fast sen hittade jag två små busar som smitit in bakom soffan och då blev jag lugn igen. Fyra är ganska lagom att hålla reda på. Matte saknar de andra småttingarna mera, men nu får hon lite mer tid att göra roliga saker med oss andra.

Igår följde Ronja med Jum-Jum till veterinären. De var så söta där de gick iväg med sina små selar på. Först så hämtade de lillhusse ( han är väldigt stor tycker jag för att kallas det, och vi har ju ingen annan, men iallafall..) sen åkte de till Granngården och blev beundrade. 

Klart de är söta mina ungar!

Så åkte de vidare till veterinären, och åkte, och åkte, för matte virrade bort sig och sen gjorde GPS:n det ännu värre, så de kom alldeles sent. Men det ordnade sig för matte ringde och de var så snälla så.

Doktorn tyckte att Jum-Jum hade blivit så stor, han var ju bara 5 veckor sist. Ögonen undersöktes och Jum-Jum pratade mest hela tiden. Han snackar den pojken! Sköterskan sa att det där är inget valpgnäll, han komunicerar ju. Ja visst, sa matte då. 

-Det gör han alltid. Det tyckte doktorn var skoj. 

Nu behöver Jum-Jum inte gå till ögondoktorn förän han är ett år, då vill hon kika igen.

För er som inte vet kan jag berätta att han har PPM som är en defekt som gör att han ser lite sämre. men han ser bra nog för att klara sig som vilken annan vovve som helst. Han vet ju inget annat. Och doktorn sa att det har blivit bättre och det kommer förmodligen bli ännu bättre. Det känns skönt tycker vi, nu behöver vi inte oroa oss. 

Ronja och lillhusse var utanför och busade på gräset så länge. Ronja tyckte det var jätteskoj!

Så var det dags att åka hem igen och där satt Carolina och hennes kompis och väntade spänt på att få hämta sin lilla pojke.

Matte var lite virrig av stressen, men det var Carolina också, så det gjorde inget. De fikade och prasslade med papper, vi busade och sen var det dags...

17. jul, 2013