valpblogg

Igår fick valparna flytta från lådan till valphagen och jag fick en ny lya. Ganska nöjd faktiskt även om jag blev lite orolig när de andra kunde komma fram till gallret. Nu har jag vant mig och säger bara till dem om de kommer fram till ingången. Nosa får de göra genom gallret, ungarna är så nyfikna på resten av flocken. Mina valpar tyckte det var jätteskoj med mer yta att busa på. De växer jättefort. Nu kan de busa och bitas, fast bissingarna är knappt ute genom tandköttet än.

De viftar på sina små svansar och skäller och morrar. De brottas fast de knappt kan hålla balansen än. De trivs verkligen i sitt nya bo.

Idag är valparna 3 veckor. matte har vägt dem och avmaskat dem. Usch, fy och tvi tyckte de små och spottade och fräste. Sen gav jag dem di då blev de glada igen. Mio har redan lärt sig hur man låter när man vaktar, från mig, jag är så stolt. VOV VOV VOV! Som en stor pojke.

Emil är störst, han väger över 1400g. Kajsa och Mio kommer på andra plats med 1285g. Jum-Jum straxt efter med 1230g och Madicken 1210g. Småttingarna Ronja och Pyssling väger 1010g & 967g. Ronja verkar rätt lik mig tycker jag, inte bara till utseendet. 

Det har varit så varmt de senaste dagarna så jag har haft svårt att ligga kvar och mata längre stunder. Det blir olidligt varm. Småttingarna har sovit mycket då det varit som kvavast mitt på dagen. Inte bara småttingarna vi har legat utslagna allihop. Vi har varit till sjön och de andra har simmat, men jag får bara svalka benen. Men det är skönt ändå.

Kajsa var nog lite törstig igår för hon provade vattenskålen. Oj vad matte skrattade när hon fnös och frustade när hon doppat nosen för djupt.

3. jun, 2013