Blogg 2020

Här händer inte mycket, Livet går sin gilla gång.

Vinter och mänder med snö gör det svårt med spontana promenader då Lovis börjar märka av sin ålder.

Vi går kortare svängar och får undvika skogen då det blir för jobbigt för hennes höfter. Hon hänger med visst gör hon det, men det biter henne i baken efteråt. Så jag får vara den tråkiga matten och hålla oss på mattan, eller åtminsone minimera bitarna vi går över oplogad mark. Hon fryser också lättare om tassarna och får acceptera att ha fleeceoverallen på för att inte kyla ner lederna.

Det är en utmaning att bli gammal, ibland stannar hon upp och försvinner in i sig själv och nästa sekund är det full fart igen. Ibland får hon för sig att vi ska vända helt om och gå hem, men om jag lockar med henne så glömmer hon det straxt och tuffar på. Tigger som en galning gör hon också, glömmer tydligen att hon redan fått eller låtsas att hon glömt.   

Hörseln är en annan historia, den är inte så bra längre. ibland blir hon rädd och hoppar till när hon överraskas då hon inte hört oss närma oss.

Skäller högt som en tok när vi ska gå ut, som om hon inte hör sig själv tillräckligt högt. Men jag kan lova att vi gör det. Har börjat gorma vid möten också. Ibland känner hon doften av någon/något och vägrar gå den vägen. En av våra vanliga avstickare på kvällen har hon valt bort helt. Dit vägrar hon gå.

Klippa klorna har alltid varit läskigt, fast mest tanken på det för när hon väl ligger där så somnar hon. Hon har alltid försvunnit iväg när jag sätter mig med grejerna på golvet, men om jag visat borsten och sagt - Vi ska bara borsta. så har hon kommit, för jag har aldrig lurat henne. Men nu vill hon inte ligga där och bli borstad heller, ibland somnar hon och vaknar med ett ryck och ska upp i panik, som om hon glömt vad vi håller på med.

Hon blir också lättare orolig. Ibland sover hon så hårt att man måste kolla att hon andas.

Lite som ett litet barn vill hon ha sina rutiner och blir väldigt trött när vi gjort för mycket annat.

På det hela taget är hon faktiskt piggelin och superglad som vanligt. Det är inte mycket som märks om man inte känner henne ordentligt. Folk kan inte tro att hon faktisk fyller 14 i sommar.

Man får anpassa sig till en gamling precis som till en valp men med lite andra saker. 

13. feb, 2021