Dimmas valpblogg

En mysig dag med  dottern.

I måndags var Kelly här och vi hade en härlig dag. Långprommis i Rialaskogen i motionsslingan. Happy åkte ryggsäck mestadels. En hel del skuttande blev det också. Varmt och svettigt var det för Kelly att ha den lilla klumpen på magen. 5,5 kg väger hon nu. Låter inte så mycket men ska det kånkas en längre stund så.

Hemma gjorde vi picnic på gräsmattan och satt där i skuggan och åt tårta och drack kaffe medan gubben och hans pappa grävde i hettan. Ibland är det helt okej att leka fröken. 

Happy ville absolut smaka picnic men när hon försökte slurpa i sig Kellys kaffe fick vi sätta stopp. 

 Melon är annars en storfavorit. Japp, så går det Camille, bortskämd blir den lilla som är sist kvar. 

Full fart är det på den lilla. Ska bli både sorgligt och skönt när Happy flyttar imorrn, fast mest sorgligt. Matte ska iallafall lägga benen högt en stund. Det blir inte mycket sitta av. Hon är full av energi och påhitt den lilla rackarungen.

Rolig, är väl det bästa ordet för att beskriva henne.

Galen i sin husse. Hon ylar när han går till jobbet och låter likadant när han kommer hem med bilen. Hoppar och skuttar och hänger honom i byxorna och ska upp på en gång. De senaste kvällarna har hon inte nöjt sig med att bli nattad av matte, så fort jag reser mig upp vaknar hon, men när husse nattat sover hon sött. 

Inte en kisspöl på tre nätter! Inte en enda olycka inne igår. Så duktig!

-kom så går vi ut och kissar säger matte och hon skuttar glatt ut och gör det hon ska.

Hon är väldigt duktig på att komma på inkallning och hon sitter fint när hon ska få mat, även om hon inte kan ordet sitt än.

Hon saknar lekkamrat och försöker leka med katten Rosie. Ibland lite väl hårdhänt och katten är alldeles för snäll så vi får skydda henne. Den andra katten Pimpim flyr för livet de flesta gånger, men igår hade hon parkerat på fällen i köket och tänkte inte flytta på sig. Av henne har Happy fått några hurringar så hon är mer försiktig. Hon la sig bredvid och gjorde lekinviter med tassarna och katten gjorde likadant fast hon hade nålar på sina. Usch vad läskigt! 

Lovis har tokryck och försöker leka med Happy men skrämmer mest livet ur henne när hon far som en vettvilling och skäller. Happy duckar och går det alldeles för vilt till söker hon skydd mellan benen på matte. men snart är hon där igen för skoj är det även om det är läskigt. 

Mamma Dimma leker med Happy ibland men inte så långa stunder och ibland får hon också tokryck så lillan får akta sig för att inte bli nersprungen. Blomma accepterar henne nu när hon är ensam. Troligtvis för att det är lättare att ha koll på en valp så man kan gå undan om man vill. Happy har lärt sig att man inte ska vara för påstridig på moster, då blir hon monstermoster.

Siri är som vanligt snäll och muttrat bara lite när hon är för efterhängsen. Sova nära får hon göra men inte hänga i öronen tack. 

Idag ska det klippas klor och tassar och badas igen. Inte lilla frökens favoritsysselsättning direkt. 

Sen är det sista natten med gänget. 

1. jul, 2016