Dimmas valpblogg

Det är inga småttingar vi har längre. Jo, om man jämför med de vuxna men oj vad de växer! 

Idag har vi klippt klor och tassar igen. Klorna går bra på båda, men Happy har lite sämre tålamod så man får dela upp det. Charlie är lättare att distrahera och ligger nöjt på rygg och tuggar ben. Vi har njutit av det fina vädret och busat runt i trädgården idag. De har blivit väldigt duktiga på att låta bli när matte säger -ajaj. Som tur är för annars skulle vi inte ha så mycket blommor kvar. De hinner alltid toppa litegrann där de är innan matte hinner säga till. En Iris här och en Pion där... 

De är också väldigt duktiga på att komma på inkallning och håller gärna reda på varandra. Även om fröken Happy har lite väl mycket mod i sig och vill ge sig ut på egna äventyr. Med glada tillrop och mycket beröm kommer man långt.

I fredags gjorde vi en dagstur till mormor och morfar i Enköping. Fyra stora och två små och så lillmatte. Ungarna var fantastiska, inte ett ljud. Sov dit och sov hem. De fick åka med gammelmoster Lovis i buren. 

Hos M&M finns en stor hage som de har till till sina vavvor att busa i, perfekt valphage! Äldsta vavvan Doris är väl så där lagom road av ungarna men Polly tycker de är lajbans. Ungarna gick självmant in i den medhavda buren och lade sig att sova när de blev trötta. En massa bus blev det i katt-tunneln i det inglasade uterummet. En liten olycka blev det på golvet på hela dagen! Det tycker jag är duktigt.  

Charlie tyckte det var lite otäckt med det nya stället och de nya kompisarna men det tog inte lång stund innan han vant sig. Han är en kopia av mamma. man måste kolla läget först, sen är det okej. Happy kastar sig in i alla nya situationer. När vi gått en runda runt huset på tomten tyckte hon att hon hittade så hon försvann käckt runt hörnet för att gå på eget äventyr. En riktig liten rackarberta! 

 Och förstås så hänger Charlie på, men han har bättre koll på matte och kommer när hon ropar.

I lördags hade vi trimbesök av Balder. Balder har ju samma pappa som småttingarna och har precis fyllt året.

Efter "tortyren" Fick han hälsa på de små eftersom han är van att leka med en liten labbevalp. Han var så gullig och försiktig. Nyttigt för barnen att träffa utomstående vovvar. Söndagen tillbringade vi hemma, de var ganska trötta och matte passade på att trimma alla fyra tjejerna. Det känns i kroppen idag, men så skönt att ha det gjort. Nu är vi beredda när nästa regnväder drar in. Det var inte kul med oklippta tassar när regnet öste ner. Inte för att det hade gjort så stor skillnad för det var som om de badat när man kom in. Men de torkar iallafall fortare... 

20. jun, 2016