Dimmas valpblogg

Det händer massor varje dag, men jag hinner inte uppdatera. Jag har så mycket bilder på småskruttarna. Mycket hamnar på FB, men massor blir inte använda.

I lördags skulle vi träffa husses kusinbarn och resten av släkten och då fick valparna följa med. Matte gosade på en 6 veckor gammal människovalp. Så söt! Mamman tyckte vi kunde byta lite för valparna var så söta. 

 Valparna fick skutta runt i gammalfarmors trädgård och mysa. Ett riktigt paradis. Tusse tyckte att Bellisen var till för att plockas, det tyckte inte matte. 

Valparna har fått en badbalja som de helst använder som stor vattenskål. Häromdagen tvättade matte deras tassar i den, men då tyckte valparna att de var för rena och smet in under granen och grävde i jorden.

 De blir modigare och modigare och matte har fullt sjå att hålla reda på dem trots att de bara är tre. Någon under granen, någon i jasminen och någon smiter upp på infarten. De går på upptäcktfärd och demolerar växter på löpande band. Nu har vi ingen valphage, nu har vi växthagar. 

 Happy hittade stora tjejernas märgben häromdagen och försvann som ett skott hem med det i munnen. Det vaktade hon som en tiger. Tuggben går åt i en rasande fart. Hundsängarna har åkt på tippen för där kommer de numera åt skumgummit och det vill vi inte ha i de små magarna. De är i utforska/demolera åldern nu.

Ungarna är så duktiga på inkallning, kommer som små skott. De äter som utsvultna vargar och Tusse får numera äta i buren för att få ha sin mat ifred från de andra två som äter fortare. De är duktiga på att göra ifrån sig ute bara man hinner med att få ut dem i tid.

Vi har provat att gå i sele och det gick jättebra. På fredag är det dags för veterinärbesök med vaccination och besiktning.

6. jun, 2016