Dimmas valpblogg

Måndag igen, tiden rasar förbi.

Valparna växer och blir mer och mer rörliga. Nyfikna små knytt är de.

Vi har börjat träna på att gå ut och kissa. Vaknar de allihop och matte är i rummet  går vi ut och då gör de ifrån sig. Tusse hinner ibland inte längre än till trappan för att kissa, eller hallmattan .

Han tycker det är lite läskigt att ta sig ner och det är inte alltid matte hinner lyfta ner i tid. Happy är totalt orädd och tar sig ner på ena eller andra sättet. Skuttar iväg och undersöker. Vide brukar gnälla innan han tar sats och skuttar ner. De är väldigt duktiga allihop.

Happy är en otroligt piggelin liten tös. Händer det något ska hon vara med direkt. att de stora larmar skrämmer henne inte hon ska dit och se vad som händer. Grabbarna sitter gärna kvar i korgen och avvaktar. Men Happy springer mot dörren och ska vara med i händelsernas centrum. Hon blir en lätt tjej att träna för hon är väldigt lyhörd och tycker allt är kul. Hon är väldigt kärvänlig och kommer springande direkt när man kommer in.

Kisseriet tog bara en dag att få ordning på, men vi fortsatte ett par dagar för säkerhets skull med Hibitane. Hon är duktig och tvättar sig själv så gott hon kan. de är faktiskt väldigt söta för de tvättar varandra också.

Vides nos läkte jättefint. En liten skorpa är allt som syns. Vide är en otroligt gosig och ska upp i famnen så fort han kommer åt. Men man får akta näsan.

 han vill gärna somna i knät precis som Happy.

 Vide gömmer sig bakom korgen i köket om något är riktigt läskigt, som dammsugaren till exempel. Men ropar matte -Bebisen! så kommer han skuttande. han har stor tilltro. Numera är de väldigt jämna och Vide får lika mycket stryk av sina syskon som han ger dem.

 Nyfiken och glad liten kille.

Tussilago är en skön karaktär, väldigt lik sin mamma, mer integritet. Leker och busar med de andra och gillar att gosa, men roar sig lätt själv också. Blir arg som ett bi om de andra försöker sätta sig på honom, låter jättefarlig! De gör de föresten allihop. Myser gärna på rygg i bädden och blir gosad på magen medan han försiktigt tuggar på ett finger. Lite mer eftertänksam än de andra, lite Ferdinand, men med fart. Liksom nöjd med livet.

Dimma håller på att vänja av barnen och nu får de bara en slurk en, eller högst två gånger om dagen.

Får man ha favoritbarn? Dimma har en förkärlek för Vide. Hon bjuder gärna upp honom till lek. De andra får vara med men hon startar alltid leken med honom. Kan vara för att tvillarna bus alltid försöker tutta och sabbar leken. 

Igår var vi på utflykt igen. vi tog Dimma och barnen med oss till husses föräldrar. De är otroligt duktiga på att åka bil. Ett pip tror jag det var på vägen dit och helt tyst på vägen hem. Det tar ändå 40 minuter dit på krokiga vägar och ingen mådde illa. Fantastiskt! De skuttade runt på gräsmattan där och busade. Åt lite mat och somnade.

Vi stannade på macken på vägen hem, matte satt med bakluckan öppen för det var så varmt. Inte ens när det körde förbi mopeder blev de rädda, bara tittade upp och var helt lugna. Små A-barn! 

Sexveckors bilder kommer senare idag.

23. maj, 2016