Dimmas valpblogg

Det är så härligt nu med soliga dagar. Valparna får vara ute och känna på gräset.

De har börjat äta mat varvat med mammas mat. Gott, gott!

Vide är en glupsk liten gosse så honom får jag ha en bit bort, annars äter han så han spricker! Tusse tar det lugnt och Scilla piper när maten är slut. 

De busar runt och håller matte sysselsatt. Dimma verkar tycka att hon har gjort sitt och att matte kan ta över nu.

De har fått träffa de stora tjejerna, men de är inte så imponerade. Tjejerna alltså. Äckliga små saker som letar tuttar jämt. Ganska intressanta och snusa på när de sover eller när de sitter i knät, men usch när de springer efter.

Vides familj har varit här och han får förmodligen heta Vide. Hans stamtavlenamn blir Happy Pearls "Willow Bumblebees Joy". 

Igår var Scillas matte här, hon har väntat på sin tös väldigt länge, över ett år, så det är en efterlängtad tjej. Hon ska heta Happy, det är betämt sen länge.

Matte ville gärna ha Happy i reg.namnet  så hon fick heta Happy Pearls "Scilla Happy by Nature". (född ute som hon är)

Imorgon får Tusse besök. Hans reg.namn blir Happy Pearls "Coltsfoot I´m Lucky". Coltsfoot betyder Hästhov vilket är det egentliga namnet på Tussilago.

Så fick vi in både Vide (sälg) Skilla och Tussilago i namnen.

Vide är just nu en riktig liten "bully" gillar att ge sig på de andra så att de skriker. särskilt Tusse. Scilla, förlåt Happy, ger igen på Tusse när hon kan.

Vide är framåt och nyfiken, go och glad, tuff men en riktig mattegris som gärna somnar i knät. Larmar högt med skall och morr när man kommer in och han har sovit. Blir jättearg när matte pussar på honom när han ska bitas i ansiktet sen ger han sig och pussas. 

Happy är en liten tuffing, nyfiken i en strut och undersöker allt. Så fort hon vaknar skriker hon i högan sky att nån *** idiot har stängt grinden till valphagen. Släpp för tusan ut mig! Supergosig och är snabbt uppe i knät när man sätter sig på golvet. Väldigt lik sin mormor Siri i sättet.

Tusse är en nöjd liten krabat. Så go. Också nyfiken och framåt. Busar med de andra, men roar sig också väldigt bra själv. Hittar leksaker som han grejar med. Gosig och tar inte i för kung och fosterland när han bits. ( nej Vide, jag pratar inte alls om dig din krokodil).

En liten charmör som är lik sin mamma, lite värdighet om jag får be.

De är bara för underbara nu när de börjar upptäcka världen.

Happy var jättestökig i natt och skulle prompt ut ur valplådan där jag forfarande nattar dem. Pep och gnällde. Så jag satte ut henne och det visade sig att hon var bajsnödig och ville inte gå i lådan. Duktig tjej! 

13. maj, 2016