Dimmas valpblogg

12 dagar idag.

Tiden går fort. Nu märker man små framsteg varje dag i utvecklingen.  De små övar på att skälla eller ja det låter mest mjoff. 

 Morrar och börjar bli mobila. Skriker som små fiskmåsar när de är hungriga och inte mamma kommer direkt.

De försöker komma upp på benen istället för att hasa runt som små sälkutar. Bakbenen är starkare än fram, men så har de de ju mycket tyngd fram med huvudet att lyfta också. De tar sig runt i lådan och blir riktigt förbannade när de hamnar fel. De försöker ta sig till kanten på bädden för att kissa så nu har tidningarna lagts dit.

Man ser på ögonlockskanterna att de snart kommer att öppnas och då öppnas en ny värld. Hörseln kommer också snart. Dimma känner det på lukten och tvättar de små öronen och ögonen. De känner igen min lukt och är nu lugna när jag hanterar dem, ibland kommer de krälande och trycker sig emot mig och somnar. De provsmakar varandra och mammas tassar. Kan man snutta här tro? Vi har klippt de små klorna som annars river sönder mamma. De är vassa som kattklor när de är så här små.

Det låter som det händer massor men för det mesta äter de och sover. Rycker och knycker med kroppen och pratar i sömnen och rör benen som om de är ute och springer. Undrar vad för nedärvda minnesbilder de drömmer om? små vargar på jakt kanske?

Dimma har börjat äta bättre även om hon fortfarande är kräsen. nej tack matte har du något godare att blanda med? Magen har stabiliserat sig, så skönt. 

23. apr, 2016