Dimmas valpblogg

Idag har det gått en vecka sedan de små kom till världen. 

Pyrena växer och gror och har blivit runda och goa. Lilla Scilla som man kunde räkna revbenen på och verkligen såg ut som en liten prematurbebis har nu en rund och go mage. En pigg liten tös. Tussilago var också väldigt liten och smal men är nu en en välfylld liten goding. Vide var ju störst frön början och ligger fortfarande på vikttoppen med 100 gram mer än Scilla. En dig liten kille. De är så fina de små. 

Dimma sköter dem suveränt, hon är lugn och avslappnad och väldigt glad och stolt. 

Mormor Siri är som vanligt nyfiken i en strut och vill inget hellre än att smita in i valprummet och tjuvtitta. Men hon får snällt vänta. 

Blomma är väldigt bekymrad varje gång de små ger ljud ifrån sig. Hon springer till dörröppningen och vill väldigt gärna in och ta hand om de små.

Lovis är som vanligt coolheten själv. Hon visar tilbörlig respekt får den nyblivna mamman och går inte i närheten av valprummet.

Dimma fjäskar för Lovis när hon kommer ut ur rummet och pussar på mamma Siri. Blomma vänder hon lugnt sidan till när hon försöker gå nära dörren in till valparna. Tydligt och bestämt visar hon -Hit men inte längre.

Lite problem har vi när tjejerna ska på promenad för Dimma vill promt följa med. Det får hon men bara en kort sväng. Vi får passa på att gå långt när husse är hemma med mamman och småttingarna.

Fröken Dimma som alltid varit ett matvrak har blivit kräsen. Helst ska hon bli matad i sängen som värsta prinsessan. Och inte ens då vill hon ha alla gånger. Här ska trugas med kyckling och burkmat i fodret. Ibland äter hon bara det goda. A-fil med äggula brukar gå ner, men inte alltid. Hon har inga mängder med mjölk men den verkar fet nog eftersom de små ökar väldigt bra i vikt. Dessutom är de ju bara tre på tio tuttar så det räcker gott ändå. Igår kväll var Scilla uppe i 470 gram, Tusse 540 och Vide hela 570 gram.

Matte är nöjd!

18. apr, 2016