VALPBLOGG

Valparna utvecklas för varje dag. Det är roligt att se hur de olika valparna löser samma problem. Hazel har i princip slutat dia för han lyssnar snällt när mamma Siri morrar. De andra tar för sig när de kan, även om det är mer och mer sällan. Siri koncentrerar sig på att fostra och lära dem äta olika saker. Matte och Siri har inte alltid samma syn på vad små valpar kan äta. Så fort hon har tiggt till sig ett kex eller broccoli eller vad det nu är går hon och bjuder valparna. Kvickt är det någon av dem som roffar åt sig allt och försöker hindra de andra från att sno åt sig. Dimma har kommit på att man kan glida ner från soffan och hamna mjukt på kudden som matte lagt där. De får inte ta sig ner själva annars för det är lätt att de skadar sig. Men hon har utvecklat en egen teknik.

 Dimma är också den som utmanar ödet mest när det gäller de stora hundarna. Väldigt spännande när Pärlan morrar... Hon har t o m lyckats få snälla Lovis att tappa tålamodet.

Walle är en kille med mycket mod och tåga. Han är alltid först framme när någon kommer hit. Han är också trygg och ganska självständig, ligger gärna på golvet på fällen när de andra kurar ihop sig i soffan. Men mys och gos är inte fel det heller. Peanut är forfarande minstingen, kaxig och pipig på samma gång. Söker fortfarande gärna ögonkontakt, så det blir en lätt hund att träna. Älskar att ligga i knät och gosa. 

10. jan, 2012