VALPBLOGG

 ALLT är spännande att provsmaka, från tapeter till soffkanter till småsten, pinnar och löv. Vi försöker vara ute så mycket småttingarna klarar det här skitvädret. Idag fick det bli altanen. Race och bus i massor. Igår tog Peanut sin första "promenad" i koppel. Han brydde sig inte ett dugg om halsbandet utan knatade glatt på. Vi gick till grannen och hälsade på utanför staketet. Där blev han ordentligt utskälld av tre Lapska Vallhundar. Men han brydde sig inte ett smack! Hej och tjena vad heter ni? Han stannade helt morskt kvar och skulle ta sig över diket för att kolla närmare. Motoriken klarade inte branten så bra så det höll på att sluta med ett kallt bad i diket.

Tiden går fort och valparna har redan blivit 7 veckor! Från att ha varit små gulletroll har de nu börjat kräva mer passning. Eller rättare sagt passning i annan form.

 Härligt att se att han har sån tåga i sig. 

 Tidigare på dagen var Walle och Dimma ute och hälsade på hönsen. Mycket intressanta varelser och inte ett dugg skrämmande. Lika nyfikna var djuren på båda sidor av staketet.

Dimma kom ihåg hur skoj det var att smita in under hönshuset och försvann raskt dit med Walle i släptåg. Jag satte mig en bit bort och bara studerade. Walle kom ut titt som tätt för att försäkra sig om att jag var kvar, sen försvann han igen. Han kom på att han kunde klättra upp på trappen till hönshuset och skuttade upp och ner. Gissa om Dimma blev frustrerad när hon inte klarade det. Efter ihärdiga försök gick det och hon var mäkta stolt. Ge upp, vad är det? Det är tåga i den tösen.

Hazel har ett tag varit lite blyg, men det har släppt helt och hållet och han röjde vilt med tjejligan som var här med min dotter igår. (Puppyklappnings resa till mamma i skogen)

 Alla valparna har härliga temperament och det är full fart här vill jag lova. Förra veckan var "farmor" (som även är mormor)  till valparna här och hälsade på. Hon tyckte att alla valparna har bra vinklar och kropp. Jag tycker själv att det blev en riktigt bra kull av den här kombinationen. Fast jag är väl lite partisk förstås

 Men det är roligt när någon annan tittar igenom dem ordentligt och tycker. 

4. jan, 2012