Blogg

15 sept

Veckorna går...

Idag är sista gången på valpkursen. Vi har provat på spår och sök och vi har arbetat med kontakt och lydnad.
Blomma är en liten stjärna när det gäller kontakten. Hon håller koncentrationen väldigt länge för att vara så liten. Senast vi kom till kursen satt hon och skällde som att: -Kom igen nu då ska vi inte jobba snart! Härligt! Inte skallet men arbetslusten.
Vi gjorde ett kort sök upp i en dunge och det blev ett riktigt test för Blomma eftersom jag gömde mig i en helt färsk rådjurslega. Vi såg rået skutta därifrån straxt innan. men hon letade upp mig och stannade kvar utan problem fast jag såg att hon fick vittring. Det är så kul att se valparnas framsteg. Både Messi och Tobbe är duktiga och det märks stor skillnad på de 4 veckor vi har gått kurs. Jag tycker att det är bra att gå 2 ggr i veckan när de är så här små. Då blir det en bättre träning. I alla fall för mig som har flera hemma som tar upp tiden. Vi har bestämt oss för att köra igång en träningsgrupp med valparna som bor nära. Det är alltid roligare att vara fler när man tränar och hundarna behöver störningen. Själv behöver jag peppet, det är så mycket mer inspirerande att vara fler.

Så fort tiden går, valparna är redan 6 1/2 månad. På söndag ska vi ha valpträff. Jag hoppas att vädergudarna är med oss. Ska bli skoj att se vilken färg Chaplin har, om han fortfarande är lika mörk som Blomma. Det är den enda valpen jag inte har träffat på hela sommaren.

Valppälsen har börjat släppa på Blomma jag kammade ur en halv kasse häromdagen. Undrade var alla dammråttor kom ifrån. Pärlan är så blank och fin och fäller inte. Det var förstås lillskruttan som börjat fälla. Mycket tidigare än sin mor som inte släppte valppälsen förän hon var 10 månader. Snart dags för en ordentlig valptrimning på resten av gänget med andra ord.

I natt har det öst ner och på förmiddagen också. Så tjejerna fick vänta på promenaden. Träffade på grannen utanför så vi gjorde sällskap, det är alltid trevligt. Jag hade stora tjejerna med mig.

När vi kom hem bytte jag hundar och gick till skogen med Siri och Blomma. Blomma är den enda som kan gå lös. Hon håller sig inom en radie på 5-6 meter. Det är jätteskönt.
Vi har haft ett vargtillbud med en hund som blev tagen en bit härifrån så det gäller att vara försiktig i skogen. Vargar färdas långa sträckor på en dag så man vet inte vilken del av reviret de är i för stunden. Nu är de 6 stycken, 2 vuxna och 4 halvårsvalpar.

Hönshuset saknar nu bara sittpinnar och galler över träckbrädan samt en förstukvist sen är det inflyttningsklart.

Kissekatterna växer och frodas. Busar som aldrig förr och kommer hem med en till två näbbmöss om dagen. Blomma vill väldigt gärna ha dem. Urk! Vaknade härom morgonen med en halv mus i sängen. Blä! Nu när nätterna är lite svalare kommer katterna in på kvällen. Vilket inte betyder att de sover. Som i sin tur betyder att vi andra inte heller gör det. de far över golven som skottspolar, busar under sängen och skrämmer slag på sovande hundar när de dyker upp i sängen som gubben i lådan.

Annars har min hundflock kommit in i en lugnare lunk. Stor skillnad blev det när Tobbe hade flyttat. Inte för att Tobbe var jobbig på något sätt( han kommer alltid att vara min lillprins), bara att konkurrensen om mig blev mindre. Lugnet lade sig och vi fick in bättre rutiner igen. Pärlan har sista dagarna flyttat tillbaka till sängen på nätterna även om Blomma har hennes ursprungliga plats på kudden bredvid mig. Lovis trivs bäst vid fötterna kommer upp ett par gånger per natt och pussas sen lägger hon sig igen. Siri ligger helst hoprullad som en katt vid min mage under täcket. Hon är ju så liten att hon inte tar upp någon plats alls nästan. Värre är det med Blomma som vräker sig och kan kliva rakt över huvudet för att komma åt att pussas mitt i natten. Finns det hjärterum...

Förhoppningsvis kommer vi igång med en träningsgrupp i området snart så vi kan köra agility och rally. Det ser jag fram emot. I kväll ska vi hämta blod till viltspår som jag beställt så vi kommer igång med det också. Lovis kommer att bli så glad, Pärlan också för den delen.

Annars går livet sin gilla gång. Hösten har smugit sig på de senaste dagarna. Värmen är kvar men björklöven har börjat färga marken gul. Ekarna har så smått börjat skifta till höstfärger. Det är vackert men samtidigt lite sorgligt att sommaren är slut. Vi har plockat svamp, men nu är det näst intill omöjligt att hitta kantareller när marken är full av gula björklöv. Måste nog träna mina svampögon att bli bättre. Kanske en kantarellsökhund vore något... 🙂

Satyg och djävulskap

Så har det hänt IGEN!

När man njuter som mest av en underbar morgon...

Jag var ute i trädgården och pysslade med blommorna. Hundarna var med och strosade omkring. Så fick Blomma och Lovis för sig att jaga Rosie och då åkte de in. Pärlan och Siri var kvar ute med mig. När kom in en stund senare så låg mina glasögon, totalt demolerade mitt på hallgolvet. Jag behövde inte fundera på vem som var den skyldiga... Blomma! 😠

Jag vet att jag lagt dom på köksbordet innan jag gått ut... Tjyv och bandit! En riktig rackarunge är vad hon är. Siri gjorde som valp precis likadant. Så nu får man vara halvblind ett tag tills det är ordnat med försäkringsbolaget och optikern. Suck! Tur att jag faktiskt ser ändå men huvudet blir trött, speciellt när jag ska titta på tv. Odjur...

Idag är det dags för valpkurs igen och den här gången ska vi spåra. det ska bli kul. Nosen är det inget fel på.

Igår jobbade jag med hönshuset mest hela dagen, det känns i kroppen idag men jag är nöjd med vad jag fick gjort. Satte dit tackfotsreglar och vindskivor och takfotsbrädor. Jag fick dit dörrkarmar efter en hel del mätande och sågande och pyssel. Knepigt med vinklar när man inte har någon gersåg. Jag målade utvändigt och sist men inte minst lyckades jag montera dit fönstret jag köpte på loppis. Riktigt stolt över mig själv om jag får säga det. Har man ingen annan som berömmer får man göra det själv. Klappa sig på axeln och säga: -åh vad duktig du var. Ha ha ha...

Nu frukost och en tur med tjejerna som ska ligga hemma när vi åker på kurs. Ha en underbar dag och akta era glasögon. 😉

26 aug

Stoppa pressarna! Hjälp jag hinner inte med!

Det känns som om gasen ständigt är i botten och ändå hinner man inte med allt som ska göras.

Förra veckan ägnades mycket åt hönshuset. Sonen och jag fick upp både tak och golv, nåja golvet är inte där uppe utan nere som sig bör... Pappen på taket och lite annan finish saknas forfarande. Fönstret ska i och dörrarna hängas på. Jag har målat invändigt, inte helt färdigt men näst intill. Vi hade besök av Lena och Jannie över helgen och det gick över förväntan, med ett par små fadäser, men jag tror att Jannie fattade vem som bestämmer när matte förhärdade sitt hjärta en stund. Ann-Sofie var förbi med sin sockersöta lilla Lucy. Valpar kan man få nog av dem?... Nej det är nog en kronisk sjukdom...

Blomma och jag började valpkurs i lördags. Jättekul tycker både hon och jag. Med på kursen är brorsan Messi. Igår gick vi för andra gången och då hade vi även fått med oss Tobbe så nu utgörs gruppen av tre Happypearls-ungar, en goldentjej och en liten labbetös. En ljuvligt söt liten 12-veckors krabat. Blomma visade sig från sin bästa sida igår och glänste med riktigt bra kontakt vid linförighetsövningarna. Duktig flicka min lilla flamsa! 😀

Hur ljuvligt är det inte att få lyxen att träffa sina valpar 2 ggr i veckan ett tag framöver!

I söndags var mamma här och hade med sig sin nuffe. Hundarna har inte träffats sen i vintras. Siri blev jätteglad! Heeej kompis, kom så leker vi! Det gick bra så länge de sprang, då hade inte Strumpan en chans. Men när det kom till brottning fick domaren gå in och avbryta för att Siri inte skulle förvandlas till pannkaka! Hon får nog mogna ett tag till den kära heffaklumpen innan de kan leka utan att det blir katastrof. Men Siri vill så gärna! 🤩

På måndagen vaar Lotta här och fick "hjärnblödning" på Siri vid promenaden. Hon är en katastrof i kopplet och det blir bara värre. Hårdträning är det som gäller. Cockerns envishet är i Siri personifierad! Jag vill!! ..och så är det med det, tycker hon.

Regn och rusk och sol om vart annat. Jag har försökt att slåss med gräsmattan varje gång det är uppehåll. Men det är så långt och blött så det är rena slavgörat. Äpplena rasar fortare än jag hinner ta hand om dem. Hundarna tycker det är jätteskoj. Igår åt Pärlan så mycket äpplen medan vi krattade så att hon kräktes när vi kommit in.

Kelly var här och vi slet med gräset och äppelstädning och sen gick vi in och gjorde äppelmos och äppelkräm och äppelpaj. Kelly bakade mumsiga matmuffins med broccoli, lök, småtomater och fetaost. Mums!

I natt röjde Pimpim som en tok så att alla hundar utom Blomma flydde sängen i skräck för de små vassa klorna. Jätteskoj tyckte Pim. 04.20 hade jag fått nog och gick upp och släppte ut det lilla odjuret. Pim är rolig, hon tycker inte om att bli klappad, förutom på kvällen, då kommer hon och lägger sig i knät framför tv:n. Och när jag gått och lagt mig kommer hon och spinner och ska bli kelad med. Rosie vill gärna in under täcket och busa, vilket inte alltid är riskfritt, för rätt som det är anfaller hon fötterna och sätter både tänder och klor i en. Vilddjur!
Rosie tillbringade morgonen på altanen med en liten näbbmus hon fångat. En riktig liten jägare fast hon knappt är 5 månader.  
Idag har jag slagits med gräset igen och plockat en hink full med äpplen som rasat sen igår...Sen kom regnet. Just nu är det uppehåll, undrar om man hinner iväg på en prommis?

Tisdag 17 Augusti

Tobbe har flyttat till sitt nya hem. Det föll sig så att det blev en spontan valpträff då både Messi och Pebles kom och hälsade på. Blomma är nu så trött att hon inte har upptäckt att Tobbe är borta än.

Jag har redan fått rapport från Tobbes matte att allt går bra. Sammy (schäfern) blev alldeles till sig med en ny bebis så Tobbe blev ordentligt undersökt och fick inte vara i fred alls. Nu sov han på soffan bredvid matte. Klart han är trött efter buset och allt nytt lilla plutten.

Nu är det tomt här hemma, hur det nu kan vara det med 4 hundar?... Men alla har sin speciella plats i hjärtat.

Messi var jättestor och ett riktigt pälstroll och nu syns det att han är svart sobel på nosen. Han är riktigt snygg. Lite läskigt var det att komma hit bland alla hundar som gormade. Men rätt snart så busade dom allihop. Hans gulliga matte hade jättegod paj med sig som vi mumsade på till fika.

Pebles tyckte det var jätteläskigt att komma hit. Usch vad många hundar! Men snart var hon också igång och busade. Det är jätteroligt att få följa de små. Nästa gång ska vi planera i förväg så att Chaplin kan vara med.

Måndag 16 aug

Tiden rasar iväg, kvällarna har blivit svalare och vissa dagar känns det som om hösten redan är här. Men så kommer en riktig sommardag och man njuter i fulla drag.

Den senaste tiden har flitens lampa lyst på Bäckvägen. Huset har fått nytt tak på utbyggnaden där det läckte in i vintras. Ett stort TACK till min underbara familj som hjälpt mig att genomföra projektet. Utan er vet jag inte vad jag hade gjort! 😀

Jag och barnen har jobbat hårt på hönshuset, nu är väggarna nockhöga och det är dags att börja på tak och golv. Vi gjorde en fönsterinfattning häromdagen som jag är riktigt stolt över. En ynka liten plastruta var vad som ingick i bygget, men jag hittade ett kopplat gammalt fönster på loppis som var helt och passar syftet perfekt. Nu kommer hönsen kunna titta ut även när de skrotar runt på golvet. Hoppas att himmelen håller regnet inne ett par dagar till så att inte allt blir blött igen, men det ser mörkt ut just nu. 🤔

Försökte mig på att klippa den försummade gräsmattan idag men efter halva sa kroppen stopp. Ett par dagars kroppsarbete och ett platt fall (klantigt jag vet 🤭) vid montering av de översta planken på hönshuset satte sina spår...

Härom dagen hade vi besök av Jannie med familj och hennes nya "lillasyster". En orange liten tös, som var en riktig sockertopp. Blomma tyckte att hon var lattjolajban. -Åh en bebis! sa Lovis och svansen gick som en visp. Samma med Siri, åh vilken gullig. -Morr!!! sa Pärlan. Usch en sån där! -Voff voff voff sa Tobbe, Gud, vilken läskig pryl, vad är det!? Sen var den rätt skoj och småttingarna busade allihop tills lillan somnade trött. 🙂

I morgon flyttar Tobbe till sin nya familj. så han har fått sig ett bad och blivit trimmad så han är presentabel när han träffar de andra grabbarna. Sorgligt tomt kommer det att bli men vi träffas snart igen eftersom han bor i området. Han får rota sig ordentligt först bara. Men inga godnattpussar! Hur ska jag klara mig utan min prins?

Efter lunch i morgon kommer Messi (Jack) och Pebles och hälsar på. Det ska bli jätteskoj att se dem igen! Jag är så nyfiken på hur de ser ut. Passar bra också så får både jag och Blomma något annat att tänka på när Tobbe försvunnit. Kelly fick en underbar bild på Tobbe idag när han stog på bakbenen och plockade äpplen, hoppas att jag får den snart så jag kan lägga ut den. Har fortfarande ingen kabel till min kamera. Tack Blomma....🤩

8 aug

I tordags var valparnas "farmor" Åsa här och vi hade en myskväll med grillat och gott. På morgonen gick vi till sjön och Åsa fotade tjejerna. Tack för en härlig visit!

Efter lunch anlände Mor & far, sonen och hans pappa för att hjälpa mig att se vad som behövdes inhandlas till taket. Gubbarna åkte på inköpsresa och jag och mamma satt i solen. Juste arbetsfördelning.  Det började regna skräp på oss där vi satt under tallen, efter mycket spanande såg vi Kurre ekorre sitta där uppe och kalasa. Plopp i kaffekoppen, plopp i mjölkkannan, pang i huvudet. Ha, ha det var en hungrig liten rackare. 😀

Hundarna fick nöja sig med tomten den dagen. 🤭

På lördagen kom gubbarna tidigt och började riva upp plåten. Det visade sig att de när de bytt från tegel till plåt, hade lagt på plåten utan att byta takpapp. Pappen var i smulor och massor av skräp hade samlat fukt så virket var ruttet både här och där. Det blev till att planera om arbetet och gubbarna åkte på en ny inhandlingsresa för att köpa skivor till taket och mera papp samt diverse annat. Sonen och jag byggde på hönshuset men sen kom regnet. Det regnade och regnade fast de lovat uppehåll på eftermiddagen. Vi avslutade för dagen och tur var det för sen öppnade sig himmelen. På natten hade Tor stort kalas. Det åskade och blixtrade så det stog härliga till. Tur att man inte har åskrädda hundar! Tobbe skällde lite i början men när han märkte att vi andra inte reagerade så struntade han också i det. Katterna busade på för fullt och brydde sig inte ett dugg.

Idag tog vi en långpromenad på förmiddagen och efter lunch kom Tobbes matte och blivande storebror och hälsade på. Efter lite bus tog vi med oss valparna och brorsan och tog en tur till stranden. Tobbe och Blomma lärde Zack att det inte är så farligt med vatten. Han var väldigt tveksam och stog på tre ben ett tag men sen sträckte han sig efter pinnen som hägrade en bit ut. Tobbe traskade ut i vattnet och badade ordentligt. Blomma busade på grunt vatten. Sen sov de gott när vi kommit hem. 🙂


Siri ler, Pärlan suckar och undrar hur lång tid det ska ta, Lovis spanar på annat. Blomma skulle varit med förstås...

Torsdag

Vaknade av solen. Härligt! 😀

Började med en långpromenad med tjejerna. Åkte sen och handlade i Brottby.

Fick besök från stan, Pärlans gamla dagmatte kom. Vi har inte setts sen oktober så gissa om Pärlan blev glad. Jag tror hon sprang 10 varv runt hennes bil när hon hälsat. Totalt fnatt!

När hälsningscermonin med alla vovvar var över gick Pärlan till grinden som för att säga kom nu Maudan så drar vi!

Trogen jycke! 😉

Inte mycket makup blev kvar i Maudans ansikte.

Tog en träningspromenad med Blomma på eftermiddagen. Hon jag och köttbullar. Hon gick lika mycket på två ben som på fyra men fokus var hos mig och det räcker. Inget slitande framåt i kopplet. Bra! 🙂

Kvällen ska avnjutas i efterlängtat sällskap med lite gott att äta och dricka i solen.

Tisdagen bjöd på bra väder, riktigt varmt emellanåt.

En planerad tur till Vallentuna centrum för att stödja djurläkemedelstillverkarna.

Dvs inhandla div medikamenter till katter och hundar mot öronskabb (kissemissarna som ev smittat vovvarna) inhandla nytt fästingmedel och maskmedel. Med några andra småsaker hamnade apoteksnotan på 1500:- !!! Dagen innan gick en 1000-lapp till veterinären. Det är kul med djur men inte gratis direkt...

Fick i alla fall en god lunch på "stan" med trevligt sällskap. På eftermiddagen skottade jag in ett par lass med ny jord i den blivande hönsgården, Rätt stora kratrar var grävda av förra ägarens hundar och jorden är så välstampad att det har svårt för att gro något där. Med lite ny jord ska det väl kunna komma lite ogräs om inte annat för hönsen att sysselsätta sig med. Jag planterade också pil utmed stängslets ena sida. Förhoppningsvis gror de och förankrar nätet på så sätt.

Så till vargen...

Det var ingen varg på Mossvägen häromdagen, det var en stor hund!!!

Hm...

Men...ingen kan vara gladare än jag för att det inte var en orädd varg mitt i området i fullt dagsljus.

Ingen har väl kunnat undgå att de i dagarna har tagit en kalv i Beateberg. Uppståndelsen för det räcker nog mer än väl, så nu gäller det att dementera ryktena om vargen på Mossvägen så det inte blir mer vatten på kvarn. Beateberg är för den delen nära nog.

Pratade med en som bor i en by en bit härifrån, hon har sett tydliga spår efter vargen i form av spillning när hon gått med hundarna. Men de har relativt stora skogar häromkring så det vore dumt att bege sig in i "smeten" och inte likt de här vargarna heller.

Idag har regnet öst ner. Planerna var att börja med taket idag men det fick ställas in. Jag gjorde ett korvsök över hela gräsmattan på förmiddagen då det regnade lite mindre. Bakade en smulpaj med jorgubbar och mandel. Mums! Sen tog jag ensampromenader först med Pärlan och sen med Siri. På sen-eftermiddagen sken det äntligen upp så vi kunde vara ute på tomten allihop. Jag rensade lite som har dött under torkan.

Torktumlaren har gått varm eftersom jag hade tvättdag igår och inget hann torka ordentligt innan regnet kom igår kväll. På kvällen kokade jag marmelad på nektariner som låg och skräpade i kylen. Får se hur det smakar när det svalnat.

Blomma och Tobbe rök ihop idag igen, det har hänt en del sista tiden. De är båda starka individer och ingen vill ge sig. Tobbe ångade upp sig så han fick gå ut och kyla ner sig en stund. Blomma är lättare att avbryta. Tobbe står som en boxare i ringen och frustar när man håller isär dem. Kaxputte... det blir nog bra med storebröder som kan tala om att han inte är så stor och tuff. De stora tjejerna blir upprörda och står och skäller så att det blir ännu stökigare. Vilket hundliv!

2 Augusti Händelserik dag

Förmiddagens promenad gick över Älgeby. Några små stänk kom när vi gav oss av men sen slutade det droppa. Tjejerna var på hugget och en hel del korrigeringar och tillrättavisningar krävdes. Självklart kom bocken skuttande över vägen och drog upp dom i högvarv...

Sen såg jag något som gör mig så arg, en kanin kom skuttande. Troligtvis någon sommargäst som har släppt ut den och tror den ska klara sig själv. Rävmat kommer den att sluta som. Stackaren.

När vi svängde in på Mossvägen (tvärväg till vår väg) kom ett gäng småvovvar skuttande på en tomt och en av dem sprang ut på vägen, nyfiken i en strut. Matte bad om ursäkt och ropade in vovvarna och berättade sedan att de haft besök av en stor varg härom kvällen. Vid sjutiden på kvällen då hon precis tagit in sina lurventussar stog han på hennes gräsmatta. Helt orädd fast det var liv och rörelse i området. Sedan gick han upp till hennes ytterdörr. Nu sökte hon Länsstyrelsen för att få veta om han lämnat signal när han var här. Den hade halsband så den var märkt. Hon sa att den var jättestor, så jag antar att det var vår hane. Det känns inte riktigt okej att han går i området utan att vara skygg, det är inget gott tecken. Vargar måste vara skygga för att få leva i vårt land annars blir de straxt offer för någons kula. Än så länge har vargarna i området hållt en diet på rådjur och jag hoppas att de fortsätter med det. Ska bli intressant att få veta vilken varg det var. Inga fler turer med vovvarna lösa i skogen...! 😮

Promenaden fortsatte och halvvägs öppnade sig himlen. Blöt är bara förnamnet.

Väl hemma var det dags att sätta småkissarna i bur och åka till veterinären. Vi fick åka med Tobbes matte då hon skulle vaccinera sina vovvar samtidigt. En stor maffig svart Schäferhane och en cockerpojke. Väl där fick vi vänta medan hundarna blev undersökta osv. Sen var det vår tur. Jag hade en misstanke om öronskabb och jag hade rätt, ingen kraftig sådan men ändå. Nu blir det till att behandla hela gänget. Nästan gratis... 😥

Pimpim tog både spruta och chip med jämnmod. Rosie pep av sprutan och fick panik av chipet. Huden var så seg att vet. fick ta i för kung och fosterland. Ändå åkte chipet ut igen och hela proceduren fick göras om. Ont gjorde det och jag fick leka klösbräda tills vi lindat in henne i handduk. Aaaaj vad ont det gjorde. sa Rosie. När hon sattes in i buren till Pimpim så blev hon tvättad och tröstad av sin syster. Så sött!

När jag kom ut från kliniken satt vovvarna och matte i bilen utan sidoruta på förarsidan! 😲

Schäfern hade fått panik då det mullrade lätt på himlen och matte var inne för att betala. Han försökte ta sig ut genom den öppna springan på fönstret och när matte kom ut ryckte han tillbaka huvudet och fastnade med hörntanden och splittrade hela rutan! Som tur var skadade han sig inte. Men hans stackars matte fick köra hela vägen hem med regnet silande över sig.

Inte är det gratis med en ny ruta heller. Allid händer det nåt spännande. 🤨

Åh jo innan jag gick ut i morse tog jag en dusch och när jag kom ut hade Tobbe och Blomma på börjat tapetseringen i hallen. Inte för jag hade tänkt tapetsera om men nu har de rivit ner en del. Undrar när de tänker sätta upp ny?

Igår var vi uppe i Brottby och promenerade för att tjejerna inte ska glömma hur civilisationen ser ut. dagen dess för innan tog vi en promenad på vackra Angarnssjöängen. Jag, min syster och hennes barn. Jag körde lite aktivetspromenad med konster på stenar och stubbar och godisletning i träd. Tjejerna stretade och drog och njöt av doften från komockorna. Utsikten var underbar över fågelsjöarna och de stora hagarna där korna går och betar. Me like! Det gör vi om med picnic nästa gång. 🙂

småkryp

Fredagen var trots dålig sömn en dag full av energi! Det gäller att ta vara på den när den har vägarna förbi.

Började dagen med att åka upp till affären då min omtänksamma son hade tömt mjölkpaketet dagen innan. Inget morgonte! Passerade loppisen och gjorde en snabb sväng. Såg något mycket lockande. vad det var som hamnade i bakluckan förutom en trasmatta och en mandelkvarn kan jag inte avslöja. Det är en väldigt försenad födelsedagspresent till mamma. Jag har letat länge efter den rätta ...

Efter en sen frukost och lite bus på tomten byggdes agilitybanan upp. Pärlan fullkommligt dansar ut när hon får en stund för sig själv med matte. Oviktigt vad vi gör, men agility är skoj! Provade några flera år rostiga trix och visst, de satt fortfarande som en smäck! Duktig liten tös!

För en gångs skull blev det lagad mat till lunch och sedan kom målarpenseln fram. Jag har gått och sneglat på en furufärgad hylla jag har stående på altanen i flera veckor och nu fick den äntligen sig en omgång med grundfärg. Det stormade ute och skräpet yrde men resultatet blev ok ändå. Nu återstår bara lite grundning innan färdigfärgen ska på.

Tog med mig de stora tjejerna och gick upp i skogen. Upphetsningen var total. Vi ska få springa! Det låter som om de är lösa och jagar i skogen men i själva verket jagar de varandra under galet gormande. De har blivit riktigt duktiga på att hålla sig nära, framför allt Lovis som jag en gång i tiden gav upp hoppet om. Tog den långa vändan upp mot Lövsättra och vände straxt innan vägen. Hundarna sprang och sprang och sprang... Pärlan har utvecklat en ny teknik för att svalka sig när hon blir överhettad. Hon slänger sig ner i mossan med bakbenen rakt bak och trycker magen mot det svala underlaget. Ser för skönt ut.  Sen rullar hon några varv innan hon tar upp jakten på resten av flocken. Tränade inkallning med bara en enkel vissling och det fungerade klockrent mitt i upphetsningen. Skönt!

Tyvärr tog lillloppan Siri sig friheten att sticka precis innan vi skulle kliva ur skogen. Jag klockade henne. Jag har börjat med det för att se hur länge de är ur synhåll. Oftast ligger det mellan 20 och 40 sekunder. Nu hade hon fått upp något vilt, jag gissar ett rådjur eftersom de ofta går bakom Nilssons gamla tomt. 3 minuter var hon borta, de andra kopplades och hon kom tillbaka. Slängde en blick på sina kopplade vänner och vände i farten och stack igen! 😠

Jag blev arg och bestämde mig för att gå. Lovis tittade oroligt omkring sig och undrade var lillsyrran tagit vägen. Straxt innan ängen före vägen stannade jag i skogen, tillslut kom hon med tungan som en slips, flämtande som en blåsbälg. Då hade hon varit borta i 5 minuter, men jag hörde henne braka då och då.

Väldigt nöjda hundar la sig att vila när vi kom hem. Jag var nöjd med två utav tre...

Tog grepen och hinken och grävde upp potatis till middagen. En härlig känsla! Gjorde äggröra och korv till. Efter middagen var det sent och jag tog fram kardan för att reda ut pälsarna efter dagens skogsbesök. De kryllade av fästingar! I pälsen, i borsten på min arm, min hals... det blev ett par timmar med noggrann borstning och fästingplockande. Pärlans päls tar längst tid då hon har halva skogen insnärjd i silket. Lovis har så mycket päls på benen så den kommer inte kardan igenom längre, Siri är lättare då hon fällt efter löpet så hon är som en nyplockad kyckling på bröstet!  Hon hade flera som redan satt sig. Snuskiga små kryp! Det blev en dusch efteråt för att bli av med eventuella gäster. Sen sängen efter en lång dag.

Vaknade i morse med något krypande på armen - en fästing. Urk!
Idag har energin tagit en omväg runt mig, så vi får väl se vad dagen bjuder...

28 Juli

Hundarna är friska!

De har nu gått över helt på ID foder och det funkar. Puh!

Tobbe har haft besök av sin matte och fått ett nytt halsband och koppel i snyggt svart läder. Vi provade det igår kväll... Helt plötsligt har denna följsamma kille förvandlats till en dragande cocker. Än hit, än dit. Men Blomma är ändå värre, mamma Lovis upp i dagen. Fraaammåt! Det kan finnas något kul där borta, eller dääär borta!

Vi har fått en ny agility tunnel (till låns av Tobbes matte) med släp, så nu kan vi utöka banan.

Tobie och jag har jobbat med hönshuset. Vi har fixat grunden, byggt på lite och flyttat material från gräsmattan till pallar på grusgången. Hundarna hjälper gärna till. Tobbe hjälper till genom att försöka äta gruset. Blomma gräver och siri är bara precis där hon är som mest i vägen. Pärlan kollar på avstånd. Låter läskigt med hamrandet. Lovis gör det Lovis gör, springer runt och håller koll på omgivningen. 🤩

Solen kom efter en förmiddag med regn. Skönt!

Har fått tid hos veterinären för vaccination och märkning av kissarna på måndag. Det ska bli spännande med tanke på att de inte är allt för förtjusta i att bli fasthållna.

Det är verkligen hög tid att röntga Siri! Jag hoppas att det senaste löpets hormoner snart ska vara ur systemet så vi kan ta tag i det.

Det var nog allt från skogen för idag.

Ha en skön kväll!

måndag

Hundarna mår bättre idag,  tack och lov. Tobbe har kräkts en gång annars har det varit lugnt.
Lovis har klarat sig och Pärlan var bara dålig en natt.
Själv har jag horn idag. För lite sömn gör mig till en argbigga. Tog en skön promenad med Lovis & Pärlan för att komma ut ur huset en stund.
Siri är en riktig liten gnällfia, hungrig matte ,sitta i knät matte.... Åh gå inte utan miiig! Jag har tråååkigt! Stackars liten. Blomma är rastlös hon också och trött på det där eviga riset. Kattmaten luktar ju så gott kan man inte få lite sån istället?
 

25/7 Monsunregn över landet brunsås

Har tillbringat natten med att torka spyor och bajs och lyssnat till regnet som smattrat på plåttaket.

Det började med att Siri var hängig och hade diarré, i onsdags. Sedan dess har hon inte riktigt varit sig själv och inte velat äta ordentligt. Jag trodde hon fått i sig något, men i förrgår började både hon och Tobbe att kräkas. Natten till igår var det båda uppe och kräktes och Tobbe bajsade ner golvet ett antal gånger. I går kväll kom turen (eller hellre oturen) till Blomma som också började kräkas efter att ha stoppat nosen i en av Tobbes spyor. Urk! Eller mums, beror på vem man är...

I natt har de haft kräk- och bajsmaraton, under närmare 5 timmar for jag som en studsboll mellan högar, pölar och sängen. Vissa tillfällen hann jag inte mer än dra upp täcket så var det dags igen. Valparna var sjukast men byttes av då och då av Pärlan och Siri, varav den senare fick frossa och blev nerbäddad under täcket vid min mage för att bli varm.

Tobbe vill gärna vara nära och klättrade upp vid min kudde för att ligga nära. Då menar jag nära, med sitt kräkblöta skägg på min kind. Vad gör man inte för att trösta en liten sjukling? Blomma som brukar sova i sängen höll till på golvet istället förutom en liten stund då hon låg i fotöjlen och kräktes där så det splashade ner på golvet.

På morgonkvisten fick vi sova ett par timmar, då var det nog tomt i var hunds mage.

Idag har de allihop fått leva på risavkok och tycker matte är en riktig snåljåp. Lovis tittade på det med avsmak och tyckte att jag kunde äta det själv. Andra gången det serverades hade hon insett att det inte serverades något annat, så då åt hon med viss tvekan upp sin portion.

Valparna är någorlunda pigga med tanke på natten. Siri som har varit sjuk längst vill helst sitta i knät, men har tagit ett par turer i trädgården för att skälla ut någon förbipasserande. "Fingers crossed" än så länge har det varit lugnt och alla har fått behålla det lilla de har fått att äta.

Själv känner jag mig som om jag har partajat en hel vecka, lite lätt skakis och trött in i märgen, så många knop gör jag inte idag.

Är i alla fall väldigt glad åt att det äntligen kom ordentligt med regn. På bara några timmar har flera hallon börjat mogna, och man kan riktigt se hur naturen njuter av den efterlängtade fukten.

Mitt tilltänkta hönshus ser mer ut som en pool då den är täckt av blå pressenning som numera är fylld med vatten. Inte helt fel tycker Blomma, en större pool i olika höjder som man kan skutta i är skoj.

Den planerade minisemestern gick åt pipsvängen. Det var meningen vi skulle åka ikväll/natt till Malmö och sedan vidare till Köpenhamn. Men inte kan man lämna ett helt gäng med sjuka vovvar i barnens vård. Så blev det med den semestern. Bättre lycka nästa gång... 

De senaste dagarna har jag tillbringat med att städa bort det tjocka lager med damm torkan har fört med sig. Porslinshyllan har fått sig en uppsnyggning och lite tillskott i form av blommiga tekannor har införskaffats på loppisen uppe i Brottby. Inte för att jag behövde mer prylar men varje gång jag går in där blir jag förälskad i något.
Det största och dyraste tillskottet är en gammal skottkärra i trä som jag ska plantera i. Den kunde jag bara inte motstå, med det kräves en extra tur och hjälp av syrran för att få hem den. 
Syrran föll för ett gammalt skrivbord och en tavla som jag tittat på flera gånger men inte har plats för. Nu får de pryda hennes hus istället. Hon har "något" mera plats än jag har...
Symaskinen har också dammats av och nya gardiner har sytts till hallen. Jag fyndade också ett gammalt örngott som jag sytt om till ett förhänge till en hylla. Nu återstår storrengöring av golvet men det får nog vänta tills i morgon.

19 juli

Det varma sommarvädret har inte lockat till att sitta framför datorn direkt. Dessutom har min dator bestämt att den bara fungerar upp till en viss temperatur, sen stänger den av sig pga överhettning. Kan man kalla fabrikations- eller design fel eller?

Valparna växer som ogräs, röjer hej vilt och har fått ett bakslag. De tycker att det är helt okej att göra sina behov inomhus igen!!! I alla fall nattetid.
Skitungar kan man gott kalla dem!
I natt var jag uppe kvart över fyra och sedan vid sju igen så då gjorde de vad de skulle ute. Kanske är det för att de dricker så mycket i värmen som de inte kan hålla sig. Eller så går de igenom en fas.

Tobbe är fortfarande en riktig liten bebis, både till utseende och sätt. En liten gosegris med gosiga pussar - förutom då han lyckats smita in och ta sig en tugga i kattlådan. Blä!!! 🤒 Annars är det något speciellt med pojkar, de är mer bebisar på något sätt. Han har tuffat till sig och är mycket mer öppen med nya människor, det är jättebra. Lite övermodig börjar han bli och travar iväg på egna öventyr om man inte håller efter honom ordentligt. Som när vi har varit vid klipporna och badat. Men det är bra att han är nyfiken på världen.

Blomma är en kopia av sin mamma, det visar sig mer och mer. Fast hon är gosigare än vad Lovis var som liten. Hon hade liksom inte riktigt tid att sitta i knät när hon var liten. Blomma älskar att gosa, kramas och pussas. Hon och Lovis springer och springer och springer, skäller och busar. Det är härligt att se dem ihop. Ibland blir Lovis mer än lovligt trött på ungarna och ger dem ett tjyvnyp bara för att hålla dem på mattan. Tobbe kan få lite extra tukt när hans matte har varit här och hälsat på. Kanske tycker hon att han har fått för mycket uppmärksamhet och vill påminna honom om att han inte är förmer än någon annan, eller så tycker hon att det är dags att han ska flytta hemifrån. 😉

Siri har börjat visa dominans över Blomma ger sig gärna in i leken när småungarna busar och ska rida på Blomma. Hon bryr sig inte ett dugg utan busar vidare. Hon är väldigt mjuk vår lilla Blomma, men inte vek. Hon är lyhörd förutom när det gäller att låta kattungarna vara. Det är så kul att busa med dem och när de inte vill längre -jaga dom lite. Katterna bryr sig inte nämnvärt men jag tycker inte det är okej, för det blir gärna flockjakt när en börjar.

Åh, och jo, valparna håller på att tappa sina mjölktänder så de går lös på det mesta. Blomma tror hon är kanin och har gnagt av två sladdar. Den ena var min överföringskabel från kamera till dator. Kul! 😠 Några nya bilder blir det inte på en stund.

Vi skulle ha haft besök av Pebles förra veckan men det körde ihop sig, men vi ser fram emot att få träffa henne snart. Både Messi och Chaplin är i sina respektive sommarhus i skärgården. I augusti ska vi ha valpträff, men datum är inte satt ännu. Jag längtar efter att få se dem tillsammans allihopa.

Jag håller på att måla huset, men det går långsamt. Det har varit alldeles för varmt, färgen torkar för fort. Men verandan och knutarna på framsidan är grundade och det blir så mycket finare med vitt.

Ett annat projekt är att bygga hönshus. Jag har bestämt att hundgården ska bli hönsgård i stället. Jag använder ju inte hundgården ändå. Ett förråd har levererats hem i plockepinn-modell och idag var det tänkt att jag skulle börja men... Som vanligt går det inte riktigt som planerat. Jag skulle flytta på veden som är staplad där huset ska stå och upptäckte att det är ett getingbo mitt i traven! Arga som bin blev de när jag tog bort så mycket jag vågade runt om. Så det var bara att lägga ner för dagen. 😥

Just nu borde jag vara där ute och sabba boet för nu borde de vara hemma allihop. Men lite obehagligt är det, så jag sitter väl kvar här en stund till. Ytterligare en koloni har jag på vinden vilket gör att de kommer in i huset hela tiden. Jag vet inte hur många jag har dödat, det är som löpande band. Varje gång jag kommer in är det minst en ny geting inne. Argsinta och törstiga är de också. jag har hängt ut vatten straxt utanför ingången till boet så att de ska bli lite gladare, men jag vet inte om det hjälpt så mycket. Det enda positiva är att myggen som höll på att äta upp oss har försvunnit, bara några enstaka inar i örat när man ska sova. det är skönt att slippa vakna med bett överallt.

Trädgården som borde vara i sitt esse just nu slokar trött av törst. Som tur är har vi gammal sjöbotten med blålera under gräsmattan där nere, så den är fortfarande grön, men här uppe är allt brunbränt och ledset. Men man ska inte klaga, sommar har vi och det är ju underbart! 😎

Man får passa på att gå på promenad tidiga morgnar och på kvällarna då det är lite svalare.

Kelly har fyllt år och vi har haft kalas. Vi har badat både ungar och hundar och till och med jag som är en sån badkruka. En dag lånade vi grannens båt och rodde ut på sjön, hade picnic på en ö där Kelly fastnade på en trädstam och blev räddad av sin bror ( men det är en annan historia ) Och på vägen hem, mitt på sjön slingrade sig en stor snok rätt över foten på mig! Urk! Den var jättearg och spelade med tungan och gjorde attacker med huvudet. Han tyckte väl att vi kom och störde i hans nya hem, dvs båten. Han smet in under toften och resten av vägen hem hade jag mest ögonen i durken.
 

Midsommardagen

Senast jag uppdaterade dog internet mitt i, så det blev lite rumphugget.

Midsommar firades med sonen och hans far. Vi tog en promenad och tittade på när de reste midsommarstången. Vi passade på att ta med Siri för lite mingel, Pärlan fick också följa med.

Sen blev det sill och potäter och grillat, med jordgubbs och hallontårta till efterrätt.

Försökte titta på en film som verkade riktigt bra men somnade, suck tidiga morgnar = tidiga kvällar. Midsommarafton utgjorde inget undantag.

v
Bestämde mig för att ta en promenad idag på morgonen med enbart Blomma. Det visade sig att det verkligen behövdes. Hon har blivit lite spökig så vi måste socialiceringsträna mer. Gick Älgebyrundan med de stora vovvarna och tog sen en promenad med bara Troll -förlåt Tobbe. Han tuffar på i kopplet som om han aldrig gjort annat. Men grannen ville varken han eller Blomma hälsa på, däremot deras yngsta vovve, hon är skoj! Både bajsa och kissa gjorde han på promenaden. (låter som en nybliven mamma som berättar om resultatet i blöjan, ha,ha...)

På eftermiddagen fick vi besök av några grannar i området som har en cockerherre från Manacas, alltid lika kul att hitta nya människor att prata cocker med. (Lite lätt insnöad får man väl medge att man blivit.) 🤩

Siri har börjat vakna ur sin dvala efter löp och skendräktighet. Men åh, vad hon tyckte det var trevligt med en kille som kom och hälsade på så hon kunde sitta i knät och kramas. Annars har det börjat bli lite fart på henne nu.
Lovis är i toppform nu, inte pälsen men resten. Hon har börjat leta uppdrag själv, spejar efter vad som helst hon kan springa efter eller kanske skälla på. Har hon tråkigt skäller hon lite bara för att det ska hända något, och så får hon igång hela gänget. Skitkul tycker hon. Jag tycker (precis som mina grannar förmodligen) att det är mindre kul. Men det är ett bevis på att hon behöver jobba mer så, så får det bli.

Kissekatterna som flyttade in här i början på veckan börjar acklimatisera sig. det är inte lätt att hamna i en enrummare med fem galna cockrar när man är små, små kissekatter.
De vuxna hundarna bryr sig inte så mycket, de har redan förstått att de innebär en bonus eftersom man får lite, lite av gelén från kattmaten på torrfodret! Mums!
Valparna beter sig mera ohyfsat och skäller ut de små stackarna. Eller attackerar kompostgallret jag satt upp till hallen för att katterna ska få ha en fredad plats. -Särskilt om matte bryr sig om kattungarna i stället för valparna.

När man talar om de små trollen... Nu kom en liten madam upphoppandes på bordet efter att ha undersökt diskbänken.

Jag har verkligen saknat det där med katt märker jag nu. Jag bestämde mig för att inte skaffa katt så länge jag bodde kvar i Käppala, då Raija min förra kattflicka blev påkörd där.  

Hundarna är fullkomligt facinerade av hur katterna förflyttar sig och vilka konster de kan. De sitter som på cirkus och tittar med runda ögon på när katterna hänger i gardinerna och svingar sig som om det vore lianer. Eller då de gör kullerbyttor runt armstöden på fotöljen. Valparna framför allt är imponerade. Att gardinerna redan börjar se ut som trasor är en annan femma, visst svinn får man räkna med... 😉

Är du klar snart? Jag är jätttetrött!

Blomma har fått sig en omgång med maskinen idag, vi hade delade meningar om hur farlig den där maskinen faktiskt är men till slut satt hon snällt och lät matte hålla på. Tasssarna tar vi nästa gång. Det är jobbigt att vara duktig länge när man är liten.

24 juni

Får nog börja kalla det veckobok istället för dagbok...😉

I fredags var Chaplin här och hälsade på. Det var så kul att se honom igen. Han och Blomma är in till förväxling lika i färgen. Han är lite ljusare i ljumskarna och har smalare nos men annars är de väldigt lika.

Han fick utskällning av valparna när han kom, och Lovis morrade tills hon upptäckte vem det var -då började svansen gå! Siri var riktigt grinig, förvånansvärt nog, men det beror nog på att hon är skendräktig. Så hon åkte in i huset med Pärlan och lillhusse. Det tog en stund innan valparna hittade varandra men sen lekte de hejdlöst. Blomma och Chaplin mest, precis som förr. Chaplin har åkt båt och har fått egen flytväst.
Det är så härligt att se valpen man fött upp vara någons ögonsten. Glad valp och glada valpköpare gör en glad uppfödare! 😀

Jag blir så facinerad av att Lovis förstog att trots att hennes valp kommit tillbaka, skulle han inte stanna. Inga oroliga miner, bara glatt hejdå när de skulle åka. Önskar man kunde se vad de tänker ibland. 🤨

Husse visar att Chaplin kan vacker tass

Pebles matte hälsar att lillmatte är bäst, men de andra får också massor med pussar. De har badat tillsammas och Pebles simmar som en liten fisk.  Härligt!
v

Messi (Jack) följer sin matte hack i häl. Han väcker lillhusse med pussar och har blivit kompis med alla killar som kommer och går i huset. Nu i midsommar ska han ut och flyga till norra delen av vårt avlånga land.
v

Tobbe (mitt lilla troll) har haft flera besök av sin matte. Senast hon kom skuttade han glatt fram och välkomnade henne. Busig var han också så att hon fick se hans rätta jag. Den gossen behöver lite mer tid på sig än de andra för att släppa folk inpå livet, men när han väl gör det är han lika glad och go som cockrar ska vara. Han är helt rumsren nu, så duktig liten pojke. Man behöver bara öppna dörren och säga "gå och kissa" -så skuttar han iväg och gör det.

Min lilla Blomma har inte tid att kissa så där tar det längre tid, och hon kissar inne på natten, inte alltid men det händer rätt ofta.

Blomma är mer lik pappa än mamma just nu

14 juni

Knytt & knott och lerstampat

Vaknade med mässlingen eller röda hund eller?...

Nej knottäten som aldrig förr! Trots myggstift igår har de små odjuren kalasat hejdlöst på mig och det KLIAR!
Undrar om det är samma sak med Troll han kliar sig också, -kan vara fukten förstås!

Just för tillfället tittar solen fram genom en glugg i molnen annars har det varit ett hejdlöst regnande i ett par dagar. I söndags började det lagom till vi hade tänt grillen. Himlen fullkomligt öppnade sig! Sedan dess har det inte hunnit torka upp. Igår var det ömsom uppehåll ömsom regnskurar och när solen tittade fram blev kläderna som våtvarma omslag.

Ständigt blöta hundar som springer i leran resulterar i jordstampat golv inomhus. Hallgolvet är klinkers i vitt(!) och beige, ni kan nog se bilden framför er. Suck!

Har t.o.m gett upp tasstorkandet. 20 tassar lika många gånger om dagen... Skulle ju inte få göra annat än ligga på knä och förresten så räcker inte handdukarna till, de har ju inte en chans att hinna torka.

Knytten växer, Blomma mer än Troll. Båda småttingarna har börjat tappa tänder, de där små, små framtänderna. Så sött!

Nu när jag har ett knytt för varje hand har jag åtminstone en chans att lära dem lite hyfs, som att sitta när det vankas godbitar. När de var tre blev den stackare som satte sig fint nertrampad av någon annan liten fräckis. Långsamt går det framåt...

Glada små rackare är de. Troll är en stooor vakthund. Gruff gruff! säger han när vi går ner för trappan på förstukvisten. -Här kommer vi!

Blomma är lika snacksalig som sin mamma. De leker högljudt de två.

Jag njöt hejdlöst härom dagen då grannen hade besök av ett av sina knytt norrifrån. Den lilla Lapska vallhundspojken har två Finska lapphundar som "storasyskon" så för en gångs skull var det inte hos mig det lät. Ha ha...  Stor hade han blivigt, kallas tydligen för älgen på hemmaplan pga de långa benen. 😉

Jag har försökt att lägga lite tid i min försummade trädgård men mycket hinns det inte med mellan skurarna. Svårt är det med trädgårdsarbete när alla fyrbenta ska "hjälpa till". Igår fick jag sätta kompostgaller runt potatislandet efter att både Blomma och hennes förstjusande mor hade trampat ner åtskilliga plantor. Grrr! 😠 Jag undrar om potatisen klarar allt regn, kanske ruttnar de i stället där nere i jorden? 🤔

Rensade brännässlor igår för glatta livet. -Har man nässlor har man god jord. Jo, men de är inte roliga att tas med. Trots handskar hade jag fingrar som prinskorvar när jag var klar, då de elaka rackarna brände rakt igenom på ovansidan där handskarna inte är skinnskodda. Jag måste försöka få in lite ljus i min frodiga rabatt för som det är nu är det ett snigelparadis av fukt och grönt. Trots att jag plockar de eländiga krypen tycks de föröka sig med ljusets hastighet. Ibland kommer någon av valparna in med slemmiga mustascher, vad de har gjort med snigeln då vill jag inte veta. Urk! 🤒

Jag har ialla fall försökt göra plats för mina pallkragar där jag ska sätta mina nyförvärvade smultron och majsplantor. Inte troligt att de får vara ifred för sniglarna, men försöka ska jag i alla fall. Skam den som ger sig. Tomatplantorna tycks trivas mot garageväggen, de växer och frodas. Projektet med att sätta upp spaljéer till mina Kaprifoler har också kommit på skam, jag har nog köpt för små spaljéer för dem som växer vid garaget. De får nog hamna på lillstugan istället, och vara stöd åt plantorna jag fick av mamma. Jag försöka ordna något annat till de stora växterna.

Målningen av hus ligger på is så länge det är så här fuktigt, så där har heller inget hänt.

Ikväll är det dags för slyngelkurs med Siri igen. Trots idoga försök kan jag inte få henne att leka med mig. Hon är sååå trött och seg efter löpet, helt ointresserad. Vill bara ligga i knät eller möjligtvis leka jaktlekar med de andra, men det är knappt. Så vi får nog bakläxa på kursen. De andra momenten inkluderar godis så de är inga problem, där var hon kursetta redan förra gången.

Vi hade besök av Lena och Jannie igår. Det var meningen vi skulle träna men det blev lite si och så med det. Regn-sol, regn-sol. Jag körde några moment med Siri och tog sen ut Pärlan men det blev mest pannkaka. Jag var inte tillräckligt taggad och hon hade inte fått någon ordentlig rastning så hon var för uppskruvad. Vi tog en promenad istället.

Jannie fick inte hälsa på valparna då hon redan genom galler betedde sig illa. Surkärringar har de nog av i Pärlan så det behöver de inte träffa flera. Troll tyckte hon var väldigt obehaglig och skällde på henne när hon gjort utfall, medan Blomma är som sin mamma, bara skakar av sig.

Senare bjöd Jannie upp till lek med Lovis, men betedde sig inte som vanligt utan gruffade och rätt som det var small det och då var Pärlan snabbt där och sa vad hon tyckte också. Lovis svarar direkt men så fort det är över så skakar hon av sig det. De var nära nog för att vi skulle kunna bryta snabbt, så det var ingen fara men jag undrar varför. Jannie har alltid tyckt mest om Lovis men kanske hon känner att Lovis har blivit högre i rang och inte klarar det. Hon nosade väldigt mycket på henne när de möttes. Hon kände väl på valplukten att det inte var som vanligt.
Skrutt är det i alla fall, för det blir svårare att umgås.

Så till tråkiga nyheter som jag valt att bearbeta själv ett tag först. Vid ett veterinärbesök med Pärlan för att få droppar till hennes öron som började lukta misstänkt svamp upptäcktes ett blåsljud på hjärtat.
Något senare gjordes ett ultraljud som visade att båda hjärtklaffarna läcker. Inte mycket men tillräckligt för att hjärtmuskeln ska få jobba extra hårt. Nu när jag vet ser jag också tecknen. Hon vilar när hon får springa lös i skogen och flåsar hårdare än vanligt för mindre ansträngning. det är inte en markant skillnad men den finns där. Kan det påverka hennes humör tro, 🤨 under den där sura ytan är hon ju egentligen en riktigt glad skit...

7
Hoppas nu att solen bryter igenom igen (den försvann så fort jag skrivit att den var framme) så det kan torka upp lite, jag skulle verkligen behöva ta tag i gräsmattan.
Ha en skööön dag!
 

10 juni

Så har det gått en vecka igen.
Hinner inte skriva så mycket nu heller men det viktigaste...
Jag hade bestämt mig för att släppa Blomma, men jag klarade inte av det så...

Vackra, ljuvliga Pebles har fått en ny familj och den lilla rackarungen Blomma stannar hos oss. Pebles är sin mamma upp i dagen. Både kroppsmässigt och till lynnet. En mjuk, myspysig, glad tjej med fart i. Ger precis lika blöta pussar som sin mamma.  Blir nog väldigt vacker.

Blomma är en rackarunge med massa vilja och är lika busig som hennes vilda morrhår antyder. Högljudd som sin mor, men också väldigt lyhörd. Blomma har Kelly som sin favorit, viftar med hela kroppen när hon kommer.
Kanske kan Blomma få Kelly att träna hund? 😉

Ska bli skoj att jobba med den lilla blomstret, och jobba lär jag få göra med 4 töser att handskas med.😉
Ibland talar hjärtat högre än hjärnan. 🤭

Pebles blev hämtad efter lunch idag. Jag har redan fått rapport att det gått bra. Hon har hunnit både äta och sova och kissa ute och inne. Mötet med katterna var lugnt så förhoppningsvis blir dom kompisar.

Bara en stund efter att Pebles åkt, fick vi besök av en valpspekulant som bestämde sig för att hon ville ha vårt lilla Troll.

Troll kommer att flytta till Älgeby som ligger bara en liten bit härifrån. Jag går förbi hans blivande hem när jag går "Älgebyrundan". I huset finns redan en gammal Schäferherre och en två-årig cocker pojke. Han kommer att få det jättebra där, men det dröjer lite innan han flyttar.

Det känns verkligen jätteroligt att alla Lovis valpar hamnar någorlunda nära. Jag ser redan fram emot valpträffarna vi ska ha.
v
För Dig som letar egen vovve, finns valpar på kennel Bizzhaie
http://bizzhaie.se
v

Siri och jag har börjat på slyngelkurs, mer om det senare.

Och, sommarlovet har börjat! 
 

Pebles gosar med mamma

Godis är gott!

4 juni

Skäms på mig vad länge sedan det var jag skrev.

Dagarna rullar på. Valparna är nu 3 till antalet och det känns lite mer hanterbart och flocken är något lite lugnare. Därmed inte sagt att Jack inte saknas, det gör han. Men jag vet att han har det bra och han finns i närheten så jag är jätteglad åt hans nya hem.

En endaste olycka inne på 3 dagar och då hade han sagt till men inte blivit förstådd. Det känns bra, då har lite av det jag försökt uppnå lyckats.
v
I förrgår tog vi en ny promenad, vi slog in på Roslagsleden. Efter en halvtimme på varma, dammiga vägar kom vi till en sjö i skogen där tjejerna fick svalka sig. Härligt! Jag älskar det här stället det finns så många ställen att upptäcka.

Igår hade vi besök av Annica och Bea. Det var jättemysigt och fungerade hur bra som helst med Bea och flocken, hon var så snäll mot valparna. Timmarna gick alldeles för fort så det får vi göra om!
v
Lillstugan har fått en ansiktslyftning, den är inte klar men man kan skönja hur det kommer att bli.

24 maj

Det börjar bli tungt här på sidan så jag har lagt de gamla nyhets och dagbokssidorna som undersidor till de nya.

Vilken helg! Från sommar till hällregn och åska, skönt att solen är tillbaka idag.
I fredags hade vi besök av valpspekulanter. De små tycker det är så skoj när någon kommer och hälsar på, men värmen gjorde dem lite halvdåsiga. 

I lördags tog jag med mig Pebles och Troll på en tur till Åkersberga och hälsade på Lena i hennes underbara lilla oas. Rätt kaxiga och kavata är de små och går på upptäcktsfärd. Grannarnas barn kom och passade att gosa och leka lite.

Små trötta knyten hade jag med mig hem till de andra vildingarna som hade fullt med energi.

Blomma fick hjälpa mig att trädgårdsarbeta tillsammans med de stora tjejerna. Jag rensade gången från maskrosor och Blomma busade runt. Grävde ett och annat hål på fel ställe gjorde hon också. 🤩

Söndagen bjöd på regn. Eftersom inga barn kom den här helgen hade jag ingen möjlighet att åka på vårens sista cockerpromenad, så vi fick snällt roa oss med annat.
Jag tog Siri med mig på en cykeltur, det gick mindre bra den här gången, hon ville helst galoppera, men det fick hon inte. Föutom när jag såg bocken korsa vägen och hon missade det. Då fick hon springa så fort hon kunde den sträckan, jag såg att hon uppfattade doften, men tji fick hon!

När vi kom hem passade jag på att fixa lite i trädgården. Jag la på jord och sådde gräsfrön på jordplätten som är mindre snygg efter den nya infiltrationsbädden grävdes. Straxt efter det kom hällregnet så det var bara att gå in. Vid det laget hade Siri skuttat runt i jorden så det blev duschen och en välbehövlig schamponering för hennes del. Jag passade på att trimma henne när jag ändå var igång, så nu är hon fin och luktar gott. 😀

De andra tjejerna skulle få lite extra idag men det blev lång näsa, eller nos eller båda delarna...
Efter en period med mycket sol och massa fusk från min sida och en vecka med alldeles för lite nattsömn har jag fått en skov. Ungarna vaknar med solen och röjer runt så sömnen är det si och så med...
Jag har varit knarrig ett par morgnar men det har gett sig efter ett tag, men inte idag. Idag är det svårt att gå utan att säga fula ord. Så, vad göra med understimulerade små cockertöser?

Jag tog en sväng till syrran så att de fick busa i hennes trädgård med Molle, så fick de se något annat. Sen passade jag på att handla, det ekade tomt i skåpen vill jag lova! Och eftersom jag inte kunde göra någon nytta hemma planerade jag lite arbete i stället. Jag åkte till färgaffären och köpte provburkar med grön färg till mina stugdörrar och vit grund till knutar och fönsterkarmar. Det svarta känns som sorgkanter, mörkt och trist. Egentligen skulle jag prioritera något annat, men det estetiska är viktigt för mig. det är ju det man ser hela dagarna.
 
Hoppas på bättring till imorgon, men det verkar eller ska jag säga värkar - hålla i sig. 
 

Bad i sjön Hoven