Blogg

11 feb
GALET vad det har snöat och stormat i natt!

Det var ingen idé att försöka skotta under förmiddagen när det fortfarande blåste hårt. De senaste timmarna har vinden lättat och solen skiner. Har tillbringat ett par timmar med skoveln, över en halvmeter snö på uppfarten. Stog som ett fån och undrade var jag skulle börja. Var gör man av alla snö? Vallarna är 1 1/2 meter höga, vem orkar kasta upp snön så högt. Nu värker alla små och stora muskler i kroppen men det går i alla fall att ta sig fram med bilen. Den lååånga backen upp till huset får man pulsa upp i hundarnas spår, orkar inte skotta den också.

I morse när jag öppnade dörren var det en driva utanför och det stormade fortfarande. Hundarna skuttade genom snön ner för trappan, såg sig omkring och gav upp och satte sig där de var. Ha ha latmaskar! Skönt i alla fall att det är minusgrader så man slipper de STORA snöbollarna.

Blidde inget besök av vännen som skulle komma i onsdags idag heller, kan förstå att det kändes lite krångligt att ta sig hit.
Men Lena & Jannie slipper inte undan, nu är det plogat och skottat, så de e bar å åk. 😀

Håller på med det där körkortet jag skulle ha tagit för så där en 20 år sen. Var iväg igår igen till bilskolan, hemma pluggas det teori och nästa vecka ska jag köra halkbanan på Gillinge. Har en egen halkbana här utanför annars...😉 Ja, så det börjar närma sig i alla fall...
Hade tänkt trimma lite på Lovis som ser ut som en brunbjörn som kommer direkt från vinteridet, men jag vet inte om kroppen håller för mer idag. Nu mer teori...

Ha en underbar helg i solen!

9 feb
Skulle egentligen ha fåt besök idag men hon bokade om till fredag, vilket passade mig utmärkt för jag har ingen ork och värk i kroppen idag. Igår var jag på Sthlmscockers årsmöte, det var mingel med smörgåstårta innan, vilket var ett smart drag. Så stor uppslutning har det aldrig varit så länge jag har varit med. Fick en tjusig orkidé som avtackning. Jag har suttit i styrelsen i 3 år nu, men det senaste året har jag inte hunnit med att engagera mig. Nu är det massa nytt blod som kommer in, det blir nog jättebra.

Igår morse hade Lovis kräkmaraton, bara en massa galla, vet inte vad hon fått i sig. Någon (Blomma!?) hade kräkts bajs -vem äter sånt...urk! 🤒 - i hundbädden. och sedan trampat i det vilket resulterade i att jag hade trampat i det och runt med det, innan jag upptäckte det. Hmm, kändes som jag ville ha små uppstoppade prydnadsdjur just då. När jag kom hem efter mötet på kvällen, senare än beräknat för jag missade precis bussen i Danderyd, hade någon (Lovis? Blomma?) varit dålig i magen och bajsat på golvet. Mmm, härlig doft att kliva in i kl 23 på kvällen.  Grovstädade och idag står skurning på listan, väntar på att värktabletterna ska göra sitt jobb så att jag kan göra mitt. 😉 

Träffade under gårdagens långpromenad på en madam med en mellansnautzer. Han kom farande i en långlina som hon inte riktigt hade koll på för hon pratade i telefon. Visade sig vara en glad skit (hunden) på 2 år som var lika lyhörd som en 3årig unge, dvs inte alls. Siri sa tydligt att hon inte ville leka men han hade svårt att fatta galoppen. 
Damen berättade att hon stött på vargen mitt på dagen på ängen i området i torsdags när hon var ute med hunden. Den ängen där jag släppte Lovis förra veckan för att jag kände mig rätt säker mitt i området. Jahapp, så var det med det. Inget mer springa där heller.

Damen ville gärna passa på att träna sin hund så hon gick en lite bit framför oss och försökte locka med honom. Han ville hellre leka och gick mest baklänges. Viket resulterade i att min dotter som höll i två hundar blev mindre glad då hundarna drog som dårar. Jag fick helt enkelt avbryta damens träning och be att få gå före. Då fick hon ju ändå träning.  
Under sista vägsnutten innan vi kom hem skuttade två rådjur rätt framför nosen på hundarna, vilket fick dem att låta som ett gäng på 30 beaglar på rävjakt. Suck! Det är kul nästan jämt. 😉
Smält snö, smält så vi kan börja spåra.

Tobbe var här i helgen och skulle få sina klor klippta då han beter sig som en orm när matte ska göra det själv. Passade på att klippa tassarna när vi ändå var två för han vägrar stå upp när matte ska göra det. Rumpan väger tydligen ett ton när han är på trimbordet. 🤩 Vi var svettiga både jag Tobbe och hans matte innan vi var klara. Han är en envis lite rackare den där pojken. Men söööt. Lååånga öron, lååånga ögonfransar, vackert huvud och en kort och kompakt kropp. Me like! Han var inte helt förtjust i sin gamla morsa (mig) efteråt. Dumma mamma!  Han har en speciell plats i mitt hjärta den gossen, och jag är så glad att han hamnade hos sin matte som kan hundar, för han har lite hyss för sig. (Eller vad säger du Irrku?)

Ha nu en riktigt skön dag i solen!

2 feb Vår i luften! 😀

Idag regnar det lätt, vägarna är som nyspolade skridskobanor i området. Igår var jag ensam ute, mötte inte en kotte. Utan mina superba Icebug dojjor hade jag också fått stanna på tomten. Värmepumpen krånglar igen så det är till att elda brasa. 15 grader inne i morse, man är inte direkt sugen på att sticka ut benen utanför täcket då.

Igår hade vi Kooikerkompisarna på middag, det var trevligt att slippa äta ensam. Varför gör man inte så oftare, helt opretantiöst. Äta ska vi ju alla. Pärlan tycker det är sådär med andra hundar på besök, men har vant sig med diverse trimhundar så hon går undan och ligger i sin fotölj. De andra tjejerna tycker att det är lajbans.

Häromdagen var vi ute och sprang på isen Kooikrarna och vi - 7 st som busade för glatta livet. Härligt att se dem sträcka ut ordentligt. På väg hemåt över isen fick vi sällskap av en havsörn som tyckte våra hundar såg mumsiga ut. Gissa om paniken steg när Blomma vägrade komma på inkallning utan skulle jaga "pippifågeln" där uppe. Fick i alla fall in henne tillslut och med lite hjälp från en ovetande helikopter gav örnen upp och seglade iväg. Puh!  😮

De senaste veckorna har vi haft besök av alla Lovis valpar i tur och ordning, utom Tobbe som bor närmast. Hans matte trimmar själv, hon har ju en cocker sedan tidigare.

Pebles var här och hälsade på, så vi passade på att göra en snabbtrimning med det nödvändigaste. De hade en härlig chokladkaka med sig. Mums! Det var roligt att se dem igen. Pebles är mycket större än mamma Lovis, men mamma bestämmer. Hon är snabb att tala om för valparna när de kommer att här är det fortfarande jag som bestämmer. Sen är hon glad och snäll igen. 

Messi var här och fick hjälp med tassar och lite annat. Vi var också i Norrtälje tillsammans för att stadsträna lite, det är alltid roligare med sällskap. Efteråt var vi och  tittade på ett hunddagis där han ev. ska vara då och då.

Chaplin kom för en ordentlig trimning förra helgen. De fick hälften av hunden med sig hem igen. 😉 Han har en riktigt snygg slät rygg den pojken. Blomma och han är lika glada och tokiga. Han var inte alltför glad i att få tassar och klor klippte men pussades mest hela tiden jag höll på. Tillslut blev han så trött att han la sig ner. Matte och Husse tog en tur till Norrtälje under tiden. De hade goda smörgåsar med sig till fikat. Jag och Chaplin delade på en när vi var klara.

Jag hade lilla söta Moa här för trimning samma vecka så det blev inte mycket gjort på mina egna. Moa är nyss fyllda 8, världens goaste, hon håller sig med sportfrilla. Gissa om hon dansade omkring och busade när lurvet åkte av!

Har beställt en ny kabel till kameran så förhoppningsvis kommer det lite bilder snart. jag har inte skrivit på länge för min uppkoppling har krånglat och kastat ut mig hela tiden. Ni vet hur glad man blir när allt man skrivit bara försvinner! 😠 Nu har jag annat så nu lovar jag att bli duktigare.

Åh, jo Blomma och jag har anmält oss till rallykurs som börjar i mars. Det ska bli kul. dt suger ordentligt i träningstarmen nu, men var ska man vara? Det är fortfarande snö överallt. Men snart...🙂 


7 januari

Nytt år - nya mål
Har haft datahaveri och så har det varit jul med allt det innebär. Hoppas att ni som vi har haft en skön långhelg.
Dags att titta på kursutbudet och komma igång med träningen igen. Måste erkänna att jag legat på latsidan allt för länge nu. Det tar liksom lite emot att träna i en halvmeter snö. 
Sitter hos mamma för tillfället och försöker skrapa bort julen från sidan. Därav mest valpbilder på starten.

Var på musikalen "We will rock you" igår med familjen.
Vilken nostalgitripp, helt underbart!
Hade Bohemian Rapsody i huvudet hela natten. Killen sjöng så pälsen stog på armarna.
Hundarna pockar på och vill ha en prommis, men usch vad lat jag känner mig, vi får se vem som vinner i slutänden...
😉

Pärlan bebis <3

6 dec

Vi har haft en härlig helg.

I lördags åkte jag och Tobbes matte till Morsta gård på julmarknad. Det var jättemysigt med massa fina hantverk. De hade massa små stånd i tjurstallet, några utanför där de också hade ponnyridning för småbarnen. Tomten var där och i deras gårdsbutik bjöds det på glögg och massor av ögonfröjd. Härligt!

På eftermiddan blev vi hämtade av mitt snälla x och sonen och åkte på kalas till min systerdotter som fyllde 13 år. Där blev vi bjudna på mumsig middag och Ior-kola.

Syrran har satt staket runt en del av tomten där hundarna kan busa. Blomma har flugit över staketet förr så jag vågade inte släppa ut dem utan uppsikt utan var ute med dem. Tror ni inte att den lilla skitungen for förbi mig och flög över staketet i ett enda språng! Ut på Angarnsvägen som är ordentligt trafikerad. Jag höll på att få hjärtstop. Jag fick henne att vända tillslut och 2 sek senare kom en bil i full fart. Jäkla unge, hon blir min död den hunden.

Igår söndag var vi på sthlmscockers glöggavslutning på djurgården. Jag tror att det var rekord i hundar. Jättekul att se alla hundar busa. Tobbe var med och Messi var med. Jätteskoj! Träffade lilla Christa som kommer från kennel Hornlakes. Hon hade blivit en riktig liten skönhet, väldigt lik sin mamma Sally som är en av mina absoluta favoriter. Satt med Christa i knät när hon var dryga 4 veckor och var nära att ta hem henne. Men eftersom jag hade en svart tik redan tvekade jag. Den gången blev det en liten Siri i stället. Lite avis blev jag när jag träffade henne igen igår. Ha ha

Vi var några stycken som stannade kvar i hundhagen när de andra gick på promenad. Det är inget nöje varken för mig eller hundarna att gå på en promenad där hundarna stressar och drar. (när man har alla med sig) Bättre då att stanna i hagen och busa. Dvs om man stannar i hagen och inte smiter som ... ja Blomma förstås! Hon drog som en avlöning och tog sig några ordentliga repor runt fälten innan jag lyckades locka tillbaka henne. Hon är sin mamma upp i dagen! Lovis var precis lika dan. Fast hon var äldre när hon började sticka. Blomma har ett stort självförtroende och tycker att hon klarar sig utmärkt själv. Bra ibland mindre bra ibland...

Nåja efter lite glögg åkte vi hemåt. Trötta hundar blev instoppade i duschen fåör att bli av med alla iskokor i pälsen. Lite mat på det så sov de gott sen. Tack till klubben som ordnat så fint.

(Kameran var med men låg kvar i fickan, suck)

Idag har vi Messi här, Blomma och han busar som tokar just nu.

2 dec

Först Siris HD resultat som blev B, jag är jätteglad! 😀

Sedan ringde grannen som varit uppe i skogen bakom mitt hus och sa att hon funnit spår av vildsvin och Lo eller varg. Vid lite efterforskning hos länsstyrelsen visade sig att det troligtvis är ett stort Lodjur som lockats hit av vildsvinsdoften.

Jag var ju tvungen att gå ut och titta själv. Tog med mig Pärlan på en promenad och hon spårade som en tok, varje spår skulle nosen ner i, noga var hon.

Vi kom fram till området där vildsvinen bökat. Stora fläckar var uppvända och inte för så länge sedan för jorden hade inte hunnit frysa än, och vid -15 går det rätt fort så det handlar nog om timmar.

Är väl inte så där jätteglad att ha vildsvinen så nära men det var riktigt häftigt att se spåren efter bökandet och efter deras stora runda klövar. Pärlan tyckte det var skitkul.

Jag har staket så här kommer de inte in, det är värre för grannen två hus bort, där hade de varit bara 20-30m bakom huset och de har inget staket. Finns risk för att deras fina gräsmatta förvandlas till plöjd åker.

Kom hem och tänkte ta de andra tre med mig på en prommis men Pärlan spåg så ledsen ut att hon fick följa en vända till. De roade sig med att spåra rådjur längs vägkanterna. De går gärna på vägen nu där det är plogat och lättframkomligt. Väldigt kul tycker hundarna och alla utom Pärlan glömmer att rasta sig, de kissar när de kommit hem i stället. En annan lek de roar sig med är att äta skal från marken under fågelautomaten. Mums!

Det är otroligt vackert ute nu, rimfrosten växer och det glittrar överallt och det känns riktigt varmt ute nu när det bara är -15. Just nu när jag skriver försöker solen titta fram.

Ha en skön dag!

29 nov

Det blev ingen julmarknad igår, sonen hade ingen lust och jag var inte så sugen på att åka två vändor upp till Brottby i den här halkan. Bakade mig lite saffransscones till frukost för att få lite adventsstämning. Jag passade på att trimma Lovis, medan sonen drönade i sängen halva dagen, tonåringar... Hon blev jättefin och tycker nog att det är skönt med lite mindre päls, speciellt på tassarna som blir fulla med ispärlor när det är så här kallt. Nu har pälsen på öronen börjat bli lång så snart ser hon ut som hon ska igen tösen min.

Jag har satt upp lite ljusslingor ute och inomhus är det stjärnor i nästan varje fönster. Vi tog en promenad på eftermiddagen, det är rätt mysigt när det börjar skymma att titta på alla julljus som kommit upp i och runt stugorna. Lagade en god middag och skjutsade upp sonen till bussen. skulle behöva en sandsäck i bilen nu, den är ju så lätt så den halkar omkring som en liten jolle på stormigt hav. Men dit och hem kom jag. Värmde lite glögg och planterade mig framför tv:n.

Har lyckats hålla katterna inne men det är ett sjå att släppa ut hundarna utan att de smiter. Rosie tillbringar förmiddagarna med att jama och tjata om att jag ska släppa ut henne. Pimpim gör sina utbrytarförsök så det gäller att vara snabb. De har lyckats smita varsin gång men jag har fångat dem en meter utanför dörren. Det ska bli skönt när de är läkta och kan få komma och gå som de vill igen.

Inte ens Blomma är sugen på att vara ute några längre stunder idag. Hon envisas med att göra späntved av vedträna i stället.

I lördags hade vi grannvovven Modji här på ett par timmars lek, de hade jättekul. Blomma tyckte hon var lite läskig först men hon är så snäll den Lapska tösen bara lägger sig ner och gör sig så liten hon kan. Sen busade dom allihop, utom Pärlan hon fick vara inne med sonen, hon ska bara skälla och bestämma hela tiden.

Idag blir det nog pepparkaksbak, värmen från ugnen är välkommen en sån här dag.

Årets vackraste adventskalender?

23 nov

Ibland är man bara för snygg!

Efter en tidig morgon och en fullspäckad dag gick jag och la mig en stund för att sova middag. Det blev inte mycket av med det, men medans jag låg där bestämde sig Lovis för att ha pusskalas. Tänkte inte så mycket på det just då, men ett par timmar senare såg jag mig i spegeln och upptäckte att mascaran inte satt på ögonfransarna direkt... Tur att man bor mitt i ingenstans och inte har så många som "bara tittar in" utan att höra av sig först. Ha ha...

Det började med en natt med dålig sömn, somnade fram på morgontimmarna och drömde om råttor. Stora råttor och många råttor, en satt på bakbenen och var lika hög som Siri. Ryyys! 😮
Klockan ringde tidigt för att vi hade tid hos veterinären i Vallentuna. Med tanke på vädret var jag tvungen att gå upp lite extra tidigt, värma upp bilen, kunna halka lite långsamt på kringelikrokarna upp till stora vägen. Packade in hela hushållet i min enorma bil. 🤩 Två katter som skulle kastreras, fyra hundar varav en skulle HD-röntgas. Katterna protesterade i början men lugnade sig snart. Det blev liv i (bak)luckan när bara Siri av hundarna fick följa med in hos veterinären. Vet. föll pladask för Siris vackra teckning. 😀 
P.g.a en operation fick Siri stanna för att bli röntgad under förmiddan. Gissa om hon grät när jag gick?! Jag sa - Ni kan ringa om ni vill att jag hämtar tidigare. Siri kommer att gnälla och inte vilja vara instängd. Men -nej det blir bra med kl. 15:00, sa de. jag tog resten av vovvarna och åkte till syrran och åt frukost (hon bor längs vägen till Vallentuna). Hundarna busade lite med Molle pudel, Blomma hittade en död råtta. Urk! (sanndrömmar?) Sen åkte vi hemåt, stannade och handlade lite mat på vägen.

Jag fick för mig att jag skulle hitta mitt recept på mina supermumsiga pepparkakor, det slutade med att alla lösa recept och div. mallar till 15 olika pepparkakshus låg utspridda i hela köket. (Inget recept) 🤭 Då, ringer de från veterinären. -Dina djur är färdiga att hämtas nu. Klockan var halv tolv. Ha ha ha, jag sa ju det!
Var tvungen att göra några ärenden som jag planerat i Vallentuna innan jag åkte dit. Köpte lite kattmat -diet, jag sa ju att de var tjockisar! Och kattsand. Passade på att köpa en adventskalender som jag gått och suktat på och köpa den första julklappen. Nej, jag säger inte vad det var, den är till dig Kelly.  Har planerat hela tiden att jag skulle gå in på garnbutiken och köpa lite fina garner, så jag stegade glatt dit men det var stängt för några idioter hade roat sig med att krossa rutorna både där och hos bageriet brevid. Blev pissförbannad! 😠 (Ursäkta uttrycket.)
Halv ett var jag hos vet. igen. Siri var pigg som en mört, katterna såg desto ledsnare ut med kragar runt halsen och halvgroggy. Siri hade tillbringat förmiddagen i knät på syrran i receptionen och pu(t)ssat hennes glasögon.
 
Så hem igen. Det blåste nordan med kastvindar så det var till att hålla i ratten. Stora förmaningar från vet. att kragarna skulle sitta på i 10 dagar på katterna och de fick inte gå ut under den tiden (så klart). HA, jag säger bara HA! 10 minuter, inte ens det kunde jag ha kragarna på. Rosie kröp in under sängen och kom fram utan krage, jag satte på kragen, samma visa igen. Jag knöt lite hårdare, samma visa igen. Tillslut knört jag så hårt jag vågade utan att ögonen skulle ploppa ut (nåja) men, in under sängen ut utan krage. Suck! Så håller vi på. 🙃 Pimpim är lite bättre där har jag bara fått sätta tillbaka kragen några gånger. Men, de kan inte äta och drick med kragen på. Det här kan bli riktigt kul...

Siri har spenderat eftermiddagen med att högljudt deklarera att hon är HUNGRIG! Hon skulle bara få halva middagen enl. vet. Sagt och gjort. Jag är hungrig!!! Åh , jag fick ge upp och ge henne resten av maten efter bara en stund och vad säger hon då? Tack för maten? Nej, jag är hungrig! Men hallå, vad är det med mina pälstroll. Ingen ordning alls.

Nåja, jag fortsatte eftermiddagen, inte med att sortera recept - som fortfarande ligger över hela köket - utan att måla lite. Jag fick en bordsstjärna, ni vet en sån där stjärna man brukar ha i fönstret som står på fot. Den var vit med ekfot, kruxet är att ek passar inte riktigt in i mitt hem (förlåt Lotta jag vet att du älskar ek 😘). Så jag tog helt sonika och målade den matt-vit och dekorerade både fot och stjärna med lite guld med hjälp av tårpapper och svamp. Nu är det en shabbychic stjärna, passar mycket bättre. Den blev riktigt bra om jag får säga det själv. 😉 Tack Lotta!

23 okt

Har hunnit med massor sen sist.

Messi fick sin valppäls borttrimmad och Blomma fick en trimning inför Stockholmscockers utställning. Det blev en fullspäckad vecka innan vi kom iväg. Dagen innan utställningen hade träningsgänget träff och jag passade på att ringträna Blomma. Då gick hon mest på två ben...

På morgonen för utställningen mötte Birgitta med Messi upp mig i Brottby, allt packades om och så for vi iväg. Både Blomma och Messi tyckte det var ett konstigt ställe, fullt med potentiella lekkamrater men inte fick man busa inte. Pebles kom med sina mattar. Det var kul att träffa alla, både nya och gamla bekantskaper. Men eftersom vi var i valpklass var det inte så mycket dötid att socialicera på. Blomma protesterade vilt i början mot att bli instängd i buren men lugnade sig snart. Messi var uppe i varv och jag trodde att han skulle vägra gå med mig, men matte fick honom snart att lugna ner sig och ligga och gosa i knät. För att vara första utställningen tycker jag att han skötte sig riktigt bra och han fick en 4:e placering. Kritiken var bra och både matte och jag kände oss nöjda.

Blomma och Pebles gick i samma klass så jag han inte se så mycket av Pebles. Blomma travade på riktigt bra när hon väl fattat galoppen. Kritiken var riktigt fin och också hon slutade på en 4:e plats, syrran behövde tänas lite mer i utställningssituatonen för hon var lite skygg. Men det är inte konstigt det var ju första gången. Alla valparna fick utmärkt pälskvalitet i kritiken. Både Pebles och Messis mattar blev taggade att ställa ut igen.
Jag är själv ingen utställningsräv men tycker det är roligt att de vill ställa lite. Utställningen var riktigt bra och fint ordnad, en eloge till mina vänner i styrelsen som jobbat hårt och även till alla frivilliga som ställde upp. Jag gillade verkligen domaren. Hon var så mjuk och trevlig med hundarna, perfekt start för de små.

Hade tyvärr ingen hundvakt till resten av tjejerna så vi fick skynda oss iväg när vi var klara, inget mingel hanns med. Har någon fångat oss på bild är jag jätteglad om jag får en kopia.

Matte sjunger vaggvisa för Messi

Pebles får en sista genomborstning

Glada utställningskompisar

fortsättning 23 okt

Vi håller igång vår valpgrupp och tränar en gång i veckan, det är så mycket roligare med sällskap när man tränar och man kan göra så mycket mer. Senast blev det en del lydnad, linträning och förbud och följsamhets-träning. man ser framsteg för varje gång, fast det märks att de börjar bli slyngliga. På fredag får jag träffa Chaplin då han kommer för att bli av med valppälsen, ska bli kul.

Igår när vi vaknade hade någon lurat hit vintern i förtid, men hallå, lite väl tidigt va?

Blomma såg ut som ett frågetecken och nosade runt, vad är det här? Va sjutton det fastnar också. Kramsnö... Siri fick tokfnatt och for som en skottspole på gräsmattan.

Bestämde mig för att det fick bli en lång promenad mitt på dagen. På med overallerna, det saknas en så Siri som har minst päls fick vara utan. Innan vi var hemma fick vi stanna många gånger för att göra av med lite barlast. Är det något vi inte gillar är det kramsnö. Bilden nedan talar för sig själv tror jag. Och ja, jag har försökt med alla sorters rinse och balsam med och utan olja. Är det någon som har en mirakelkur så tas tips tacksamt emot...

Trots eländet kunde jag inte låta bli att skratta när Messis matt ringde och sa; Jo, jag har en praktisk fråga... Och ja det handlade förstås om snöklumpar i pälsen. Sen ringde nästa, Tobbes matte, och sa; Idag blev det ingen långpromenad. (men hon är van cockerägare så det var bara ett konstaterande) Undrar hur det gick för de andra två? Idag var det mest snöblask så även om det var vackert igår så föredrar jag nog det här. I alla fall gör Siri det...

Nu vet jag varför det kallas kramsnö den kramas jättehårt! :(

13 okt

Har just trimmat färdigt Pebles. All valppäls ville inte släppa men hon blev en annan vovve. Båda hon och Blomma tyckte nog att vi var snåla med lektid men det tar sin tid att trimma allt på en gång. Lite finputsning får vi nog göra på plats inför utställningen på söndag. En glad och go tjej är hon, verkligen jättemysig. Lillmatte är verkligen duktig och har bra hand med henne. Det är alltid lika roligt att träffa de små och deras familjer. Små och små förresten Pebles är större än sin mamma.

I morgon blir det trimning av Messi. Ryggen protesterar nu men med lite sömn ska det nog gå. Blir intressant att se hur mycket som lossar på honom, han är ett riktigt pälsmonster. ;) Lik sin mamma som ung, hon var ju som en lurvig brunbjörn.

Nu kära valpköpare kan ni räkna med att smekmånaden är över och glina går in i tonåren. Vill mer och vågar mer. Blomma som alltid är så duktig i skogen tog sin först repa efter ett rådjur idag. Det sprang upp mitt framför nosen och hon kunde inte motstå. Det tog inte lång stund innan hon kom tillbaka men jag såg hennes mor framför mig precis. Tur att jag börjat linträna henne för nu blir det inga fler koppelfria promenader. Inte med vargarna i skogen. Förra veckan blev en jakthund till dödad så det gäller att ha koll på de små liven. Tråkigt men så är det. Man får anpassa sig.

Efter prommisen i skogen tog jag och stora tjejerna en tur i området. Det fanns masssor att lukta på nu när de varit borta ett par dagar. Pärlan hade fullt sjå att markera överallt, ibland undrar man om hon innerst inne är en hanhund som hon skvätter och lyfter på benet. Lovis har börjat markera mer hon också, hon brydde sig inte alls förut. Kissade när hon var kissnödig och så var det bra med det.

På eftermiddan tog jag med mig alla tjejerna till Brottby, skulle småhandla lite och passade på att ta en prommis där. Det fanns massor att lukta på vid den gamla kvarnen, höet var slaget och alla sorkhål låg i dagen. Mums!

Nu är det nattinatti.

Är du min unge?

Hemma igen efter en härlig semester.

Har varit på en minisemester i Tyskland för att hämta hem Åsas nytillskott till kenneln. En ljuvlig liten choklad/tan tös som heter Toffee.
Vi flög till Bremen och spenderade en heldag i staden. Underbara byggnader, den gamla delen av staden är fantastiskt vacker med alla gamla hus och smala prång. Arkitekturen är fullkomligt ljuvlig. Vi bodde på hotel första natten tillbringade dagen i Bremen, för att på eftermiddagen åka vidare till Toffee´s uppfödare.

Väl där blev vi bjudna på middag och en massa hund och valpgos och hundprat. Vi spenderade natten i gästhuset i deras fantastiska trädgård omgiven av lantbruk. Förmiddagen spenderades vid valphagen tillsammans med valpspekulanter och familjen. Därefter följde en lång resa hem.Tre tåg för att ta oss till Travemünde och sedan nattbåten över som följdes av buss och tåg till stockholm. En resa på ung 27 timmar. Jobbigt för en liten valp kan tyckas men hon var en liten stjärna. Helt underbar! Inga olyckor på tåget, kissade duktigt vid tågbyten och sov och lekte resten av tiden. Kan man klona henne tro? Jag är kär. Gå in och kika på skönheten här http://bizzhaie.se

Pärlan har spenderat tid med sin före detta dagmatte och slitit ut henne fullkomligt. Lämnade inte hennes sida och talade om när hon hade tråkigt. Kom igen då lek lite!

Resten av odjuren har varit på kollo hos fam Einarsson. Tack snälla Alexandra, Jocke och Emilie för hjälpen. Blomma började vistelsen med att kissa på Alexandras täcke, som för att säga jag bor här nu. Inte alls pinsamt. 🤭 Det blev i alla fall ingen mer olycka förutom ett par slaktade gosedjur och en mördad toarulle (med pappret kvar på).
Siri och Lovis älskar familjen och Blomma är öppen för alla, så det gick verkligen ingen nöd på flickorna. Lovis var ett surkart och ville inte leka med de andra. Jag tror att hon tror att hon är dräktig för hon tigger som aldrig förr efter löpet. Blomma hade jätteskoj med pappa Hugo, men det tillät inte Lovis, han fick minsann inte leka med hennes barn. Hm, hon har tydligen glömt att han hjälpte till att skapa dem. Kanske hon tyckte att han skulle varit med och hjälpt till tidigare...🤩

När vi kom hem blev jag grundligt undersökt, massa okända hundlukter och valpdofter. Var har matte varit? Pärlan kom hem ett par timmar efter oss, klev in i hallen och morrade och la huvudet på Lovis rygg för att dominera. Nehej du! sa Lovis och försökte skoja bort det men Pärlan gav sig inte och då small det. Tjoff, men jag bröt snabbt. Kanske Pärlan skulle behövt lite stryk så att hon skärpte sig men man vet aldrig med tikar om de skadar varandra. Och att slåss är förbjudet.

Jocke messade och undrade om Lovis var katt eller hund för hon kröp upp på soffryggen och draperade sig över hans axlar.  
Tack till alla som gjorde resan möjlig med skjuts och hjälp med kissekatter och hundar. Tack Sanna för de fina bilderna från helgen och tack Åsa för en härlig resa tillsammans.

Pappa Hugo och Blomma busar

Chokladsystrar

Siri gillar Hugo

Mina vackra töser

30 sept

Vilka underbara höstdagar!

Vaknade till vackert frostad natur i morse. Brrr kallt! Bit för bit betade solen upp frosten. På förmiddagen tog jag en prommis med småflickorna (läs Siri & Blomma) i skogen. Vi hittade lite kantareller och en hel massa ljuvliga dofter efter rådjur. Siri har blivit en mästare på att trassla loss sig när hon snurrat in sig i träden med sitt långkoppel. Blomma skuttar glatt omkring oss hela tiden. Hoppar på stenar och tigger godis på kulfallna träd. Solen gassade och det blev riktigt varmt. Det är som ett gympapass att gå i skogen här, upp och ner för knallar och backar tjock mjuk mossa som döljer den ena håligheten efter den andra.

Efter lunch stämde jag träff med syrran vid naturreservatet Angarnsjöängen. Stora flickorna och Molle fick sin prommis där. Så vackert i skogen med alla lönnlöv som färgar stigen i gult och rött. Efteråt en snabbfika i solen hos syrran och sen hem till småtöserna igen.

Igår hade vi ett lätt träningspass med Blomma och Tobbe. Messi kunde tyvärr inte komma så vi höll till hos mig. Lite träning och sen en massa bus. Tobbe stackarn fick veta att tjejerna bestämmer här. Han har vuxit sista tiden, blir spännande att se hur stor han blir till slut, lillplutten. En fika med goda muffins Irrku hade med sig sig satt fint i eftermiddagskylan.

Häromdagen fick Blomma följa med på sin första tur runt sjön Hoven. Hon skuttate glatt på hela vägen och tog sig ett höstdopp tillsammans med Lovis. Siri halvdoppade sig och Pärlan nöjde sig med att dricka. I flygande fläng med två cockrar i midjebälte och en i koppel och en lös tog det ca 1 1/2 timme. Kan säga att jag inte hann se så mycket av skogen, det gäller att sätta fötterna rätt på alla hala rötter. Men skönt var det och nöjda blev de.

I morgon kommer sonen på friskluftsläger. jag hoppas att vädret håller i sig för då ska han få hjälpa mig att lägga på ytpappen på hönshuset. Vad glad han ska bli! Ha ha... 😉

Har fått låna bilder av Cecilia från Sthlmscockers senaste prommis. Tack! Alla bilder finns att se under nyheter på http://stockholmscocker.com/

Siri i sitt esse

Ann-Sofie pussar på Siri medan...

...hennes Lucy försöker ta mitt fika

lite av varje

Var på cockerprommenad i söndags. Det blev lite si och så med den...

Det började med att jag knappt fick följa med på bussen. Chauffören sa att man inte fick åka med mer än två hundar. Jag hade alla fyra med mig. Hm, måste kolla det med SL. Jag har åkt med tre hundar i flera år och det är aldrig någon som har sagt något. Dottern mötte upp i stan och vi åkte vidare till Gärdet. Det var stor uppslutning med 25 hundar. Kul! Lovis dotter Pebles kom men var lite försenad så vi tappade bort de andra. Sprang gatlopp i skogen för att hitta dem. Det löste sig tillslut. Det var roligt att träffa alla även om jag inte hann prata så mycket.
Gunilla och Ia höll ringträning efteråt. Blomma gjorde som vanligt, lekte Tiger i Nalle Puh och skuttade på två ben. Hon ville inte stå stilla - släpp mitt huvud! sa hon. Jag får nog träna henne att stå själv. Pebles behöver träna på att bli hanterad av främlingar, hon ville inte visa tänderna för Ia. Vi ska ställa på sthlms utställning i oktober men vi tar det som en träning av miljön, jag väntar mig inte att någon av dem ska göra några resultat. Messi kommer också med, så det blir skoj. Jag har en känsla av att han bara kommer att vilja springa till matte när jag ska visa honom. :P

Kelly och jag åkte till mamma efteråt. Jag sov där med hundarna för att kunna följa med till Arlanda följande dag och vinka av min lilla globetrotter. Nu är hon i Cádiz i Spanien för att plugga spanska. Familjen hon hamnat hos kan inte ett ord engelska så det blir en utmaning. Smart som hon är min lilla tös började hon skolan en vecka tidigare än planerat och har redan träffat vänner. Idag är det strejk i hela stan och ingen skola, så jag gissar att hon gonar sig på stranden. Fusk!

Här har det varit frost i natt men solen skiner så man ska inte klaga. Det märks att hösten gjort sitt intåg på allvar. Förhoppningsvis får vi en något så när torr höst, bara man slipper geggan och regnet så gör inte kylan så mycket.

Tror att jag ska ta tag i badning av hundar idag, det är på tiden. I eftermiddag blir det träning med Tobbe och Blomma. Så får jag pussa på min lilla prinskorv.

Ha en skön dag i solen!

inte alls avundsjuk på min globetrotter...

19 september

Idag har vi haft valpträff.

Vi hade uppehåll hela tiden och ett tag tittade till och med solen fram. Pebles kunde tyvärr inte komma, annars var hela kullen samlad.

Det var så roligt att dem busa hela gänget. Messi och Chaplin fann varandra igen. De var som ler och långhalm innan Chaplin flyttade och idag märktes det verkligen att de föredrar varandra. De busade ihop mest hela tiden. Messis lillhusse Filip tränade alla de andra hundarna. Duktigt av en elvaåring att styra 5 hundar samtidigt! Jag tror att alla var ganska mätta efteråt av allt godis.  Siri och Filip tränade lite agility också, hon brukar inte tycka att det är så jätteskoj med agility men idag var det kul. Måste berott på föraren. 😉 Tobbe som blev lite rädd för barn förut, tränade glatt med Filip. Det var en bra erfarenhet för honom.

Jag berättade lite om hur det går till på utställning, jag vet inte om det blev mer eller mindre skrämmande...

Alla valparna var i bra kondition och välskötta, det känns så bra. Nu kör vi igång ett träningsgäng på onsdag och kanske Chaplin kommer att vara med trots att han har långt att åka. Jag känner mig så lyckligt lottad som får umgås med de små och deras trevliga familjer.

Tack alla för en jättehärlig dag! 😀

Mina vovvar var trötta och nöjda efter dagen. Alla utom Pärlan som fortfarande löper och inte fick vara med. Hon fick i stället följa med mig och sonen när jag skulle rösta. Sonen tog en prommis med henne medan jag handlade. Så nu sover de alla gott.

En riktigt bra dag!

Bilder kommer förhoppningsvis snart.