Blogg

7 april

Blött och geggigt igen. 😠 Regnet har skvalat i natt i kapp med katterna som skrikit. Flera kvällar i rad har det varit en inkräktare här. Kanske en objuden friare. Välkommen är den inte i alla fall av ljudet att dömma.

Igår kväll var vi iväg på rallykurs igen. Vädret var helt underbart! Sol och varmt. Härligt! 😀 
Fick hjälp med att försöka rätta upp Blommas sneda sittande, vilket resulterade i att hon tyckte det var tråkigt och vägrade sätta sig över huvud taget. Så kan det gå. 😮 Med lite pepp fick jag ändå igång henne så vi körde hela banan i slutet.

Hon sätter sig oftast perfekt i ett, två ,trestegs förflyttande, så det är något jag gör med kroppen som får henne att vrida ut rumpan en bit i andra moment. Hon har haft ett perfekt framförsättande förut men det har också halkat på snedden nu. Kanske är det så att det har gått för fort med alla 30 skyltarna. Jag får gå tillbaka och jobba med ett par skyltar i taget tror jag. Annars tycker både hon och jag att det är roligt. Fortsättningskursen börjar direkt efter att nybörjarkursen slutar så det är bara att köra på. 

Vi stannade kvar en stund efteråt så Tuva, en Welshfröken och Blomma fick rusa över flygfältet. Tjoho vad härligt tyckte Blomma! 😀

Jag hade ju valpplanerna klara för töserna. Men i sista stund har jag ändrat mig. Lovis löper och jag väljer att para henne nu med Hugo igen. Blir hon dräktig får Siri vänta till våren. I annat fall blir det som jag planerat tidigare.
Har funderat fram och tillbaka och känner att det ändå är lättare att ha valpar under sommaren. Skönare för de små också att få vara ute och dessutom få vänja vid liv och rörelse. Jag väntar mig inga andra färger än blått och svart men det ska ändå bli spännande att se om det jag kommit fram till stämmer. Jag tror inte att Lovis har rött anlag, därav inga sobelfärgade valpar.
Eftersom jag har Blomma efter samma kombination planerar jag inte att behålla någon valp den här gången. Jag är riktigt nöjd med valparna, de är mjukisar, goa och glada. Och i alla fall Blomma har fått mycket "will to please". 
Det blir spännande att se i framtiden om Blomma har fått sobelanlaget. Chokladen har hon definitivt, det syns på pälsens skiftningar.
Nog om detta.

Idag ska jag iväg till reumatologen på KS, jag hoppas jag kan få någon hjälp med de inflammationer jag får i huden i ansiktet. Stora röda fläckar, inte så tjusigt. Men jag vet många som ser värre ut än jag,  så chansen är inte så stor att det finns något att göra. 😥 

Nu har i alla fall den mesta snön försvunnit på tomten, förutom uppe vid huset. Istället har jag sjötomt. Och vägarna är lervälling. Igår satte jag upp en tillfällig dusch. Eftersom det inte finns något annat att välja på än grusvägarna så är hundarna ordentligt grisiga efter promenad. Jag drog ut en slang från källaren och ställde hundarna på huggkubben.  Mycker effektivt! Blomma är precis som sin mamma. Plaskar på rakt igenom pölarna! 🤩 Längtar till helgen och den utlovade solen!

Så var den här blöta, grå helgen slut.

Igår gick vi långprommis i slasket, sen var vi ute flera timmar på tomten. Plockade upp sånt som kommit fram under snön osv. Hela dagen var täckt i ett vitt dis som aldrig lättade.
Vi fick besök av Disa, en Goldentös som bor i grannområdet. Hon kom och lekte en stund, det var kul tyckte både hon och cockergänget. Pärlan tyckte Disas matte var roligare för hon hade godis. 🤩 
Jag bjöd in mig själv på middag hos syrran som är gräsänka, tog inte med mig någon av tjejerna eftersom Lovis löper och Molle ändå är en riktig "porrpudel". Molle var rätt nöjd ändå tror jag, för han satt i mitt knä och gosade mest hela tiden. För en gångs skull var det en riktigt bra film på lördagkvällen så det blev den, och sen godnatt. Eller god och god... Katterna har ställt om till sommartid de också. Dvs de sover på dagarna och är uppe på nätterna! Ut, in, jam, krafs, bus! Lite småtrött sådär, när det var dags att gå upp i morse. 

Idag har vi trampat runt i blötan igen. Sandiga, leriga, våta vovvar. Urk! Skulle vilja ha en groventré med avlopp i mitten så man kunde spola både hundar och golv. Sen ett bås med stormfön! Drömma kan man ju alltid... Eller kanske ska man avla fram en släthårig variant? Ha ha ha 😉

Tog mig i kragen och började röja i garaget. Kan nog snart vara med i ett sånt där program om samlare på tv... Nej nu blir det loppislådor och soptippen så att det går att använda garaget till roligare saker. Hundarna var rätt frusna efter 3 timmar i blötan så de fick gå in. Jag fortsatte en timme till, sen började det regna och då gav jag upp. En stank av sur hund slog emot mig när jag öppnade dörren. Nåja vad är en bal på slottet?!
Har tillbringat kvällen med att rensa upp lite på hemsidan. Gud i London! Vad många bilder jag har. Undrar om någon nånsin orkat igenom allt. Jag gjorde det inte i alla fall. 

Pratade med Messis husse idag. Han kommer hit och bor hos oss i påsk. Messi alltså inte hussen. Det blir kul, hoppas bara att inte Pärlan sätter igång att löpa. (då får hon bo hos dig Lotta, hi hi) Lovis är klar lagom till dess.  Nu ska jag ta fram fjärrkontrollen och zappa mig till sömns innan datorn brinner upp. Natti natt  

april april

April väder!

Vaknade till en vit värld igen, hm!
Det tog större delen av dagen innan den nya snön hade smält något så när. Hela dagen har det legat en mjölkvit dimma över oss. Grått och trist. Jag har pulat lite med frösådd, men annars har jag inte gjort många knop idag. Katterna hade party i natt så det blev si så där med sömnen.
Eftermiddagens promenad blev en blöt och slaskig historia. Just nu ligger vovvarna och tuggar nöjt på varsin tjurmuskel.🙂

Igår tog vi en prommis med Kooikergänget, planerade lite utställningar och tog en fika. Nice. Planterade om lite småplantor och sådde lite nytt. Tobbes matte tog en tur till Arninge och var snäll och köpte lite såjord till mig. Gulle dej!
 Min hall börjar se ut som ett växthus.  

Onsdagens rallyträning gick riktigt bra, allt går med lite skinkost i tub. 😀 
Fick en rätt skojig kommentar av en snubbe på hundklubben. När vi kommer gående jag och Blomma utbrister han -åh, kolla! En Rokokomöbel!
Hade aldrig hört den förut. 🤩
Gissar att han var en inbiten bruksare. 😉
Senare hörde jag kommentaren. Åh, vilken välskött cocker! Det var vår veterinär som skulle gå kurs efter oss. Hon har en nerklippt amerikan. 🙂 
Hoppas nu att den utlovade solen tittar fram i alla fall en stund i morrn, då ska vi träna lite rally.

Skön helg!

Fredagsmys :)

30 mars

Våren smyger så sakta norr ut. Mer och mer fläckar med barmark. Även om det just idag är minusgrader så är det underbart med ljuset och de små livstecknen från naturen. Sälgen har börjat bjuda på små söta videkissar. Hittade några förvirrade nässlor som grott under presseningen där vinterns ved har legat.
 
Idag passade vi på att ta en ordentlig prommis medan vägarna fortfarande var helt frusna. Krispigt kallt men soligt och skönt.😎 Bäst av allt - slippa geggan i pälsarna! 
 
Innan dess började Blomma dagen med att leka trädgårdsmästare. Igår var jag och Kelly i Arninge på shoppingrunda. Jag köpte ett par säckar med planteringsjord och kogödsel. Dessa placerades på en lastpall vid uppfarten. Hur lång tid tror ni det tog innan den självutnämde trädgårdsmästaren hade öppnat samtliga säckar?! Skitätare nr 1 tyckte att det doftade ljuvligt med gödsel! Suck! Det blir till att skrapa ihop högen, för det tror jag inte att hon hjälper mig med...🤩

Lovis är lite låg och däven, hon började löpa i lördags. Nu väntar vi på Pärlan, de löpte på dagen samtidigt förra gången. Det skulle vara skönt om de höll det schemat så blir det "bara" fyra omgångar per år eftersom Blomma och Siri synkade senast.

Det blev ingen trädgårdsmässa i fredags, jag var nere för räkning. men i söndags kom vi iväg. Tack för härligt sällskap Åsa! Och tack mamsen, för att du tog hand om mina odjur under tiden. Kom hem med en hel del fröpåsar och lökar. Bra att gå sista dagen då reas mycket. Vi fick 10 liljelökar för 100kr! Köpte också ett gäng småplantor av Pelargon, Fuchsia och några roliga kryddväxter. Vad sägs om chokladmynta!
Mamsen fick ett gäng växter i blandad kompott också.

Därav jorden som införskaffades igår. Korkad som jag är köpte jag planteringsjord istället för såjord, så det blir en vända till. Men planteringsjorden går åt den också. Jag har bestämt mig för att utöka köksträdgården i år. Potatisen trivdes bra där nere förra året. I år provar jag en tidigare sort. Majs tror jag gatt jag struntar i den här gången, den hann inte bli så stor innan höstkylan kom. men en massa annat ska det bli. Så det blir gräva av för att bli av med allt gullris som vuxit vilt de senaste åren. Hoppas att mina jordgubbar har överlevt vintern. de har legat varmt under 1 meter snö.
Det ska bli skönt att ha hela sommaren utan valpisar, man hinner inte så mycket annat när man har smått. Nu kommer de lagom till hösten om planen håller. Jag får smita över till grannen och gosa om hennes tik blir dräktig, hon ska paras i helgen. Vi håller tummarna att det går vägen.

Ikväll är det rally med Blomma igen, vi är taggade även om vi fuskat med träningen 🤭.
Skön dag på er alla!

Det gäller att ha koll åt alla håll! 😎

25 mars

Ännu en sorgens dag.
Messi har förlorat sin matte, begravning hölls idag. 
Alla mina tankar går till familjen.

Solig, glad, generös och omtänksam. B. Du blev snabbt en kär vän och saknas oss.

Alla ni där ute, tänk på cancerfonden. Vi måste slå den här pesten som sliter sönder familjer.

B. Din resa är inte slut.

24 mars

Torsdag igen

Helgen som gick...

Tränade Rallylydnad med Pärlan och Blomma på parkeringen vid Brollsta golfklubb. Pärlan tyckte inte att det var kul, så vi tränade liter konster och balansövningar på betongstaketet ett tag. Sen gick det bättre med Rallyn.
Har tagit fram min klicker igen, vet inte riktigt varför den hamnade i ett skrymsle? Har tränat kontakt med Siri, korta promenader och det fungerar bra. Lovis har fått samma träning men hon är svårare att motivera. En stund är det kul men sen är dofterna intressantare än vilket godis som helst. Spårhund...

Kelly var här söndag till tisdag. Mysigt! Man behöver ett par dagar för att hinna umgås ordentligt. Hon håller på att sy en klänning, då behövs mamma då och då. 😉

På tisdag kvällen kom min äldre bror och fixade avloppet i källaren som jag lagade tillfälligt förra veckan. Han drog också upp ett rör på ytterväggen från separetten så man slipper utblåset (och skitlukten!). Tur att man har hjälpsamma människor omkring sig. 😀

I Onsdags hade jag en riktig skitdag, var så trött att jag inte kunde hålla mig vaken på eftermiddagen. Sov 2 timmar, tvingade i mig lite mat och tog mig själv i kragen (hårt!) för att få iväg mig och Blomma till kursen. Väl där var vi lite segstartade så jag körde mest enkla övningar. Efter ett tag vaknade jag till och Blomma gick ner i varv och då gick det riktigt bra. Precis när vi var klara kom regnet, då var det skönt att packa ihop och åka hem.

Idag tog vi en skogsprommis vilket resulterade i att jag hade halva skogen med mig hem. 😮 Blomma hade så mycket pinnar i pälsen så att det knappt gick att få av kopplet.

Bestämde mig att det var dags för ett vårbad och lite trimning. Badade Pärlan först, sen tänkte jag att jag kan ju lika gänra ta Siri också, hon har så lite päls så hon går fort att torka. När jag släppte ut henne ur badrummet gick Lovis in. Jaha ja, hon ville också bada. Så då gjorde jag det.
Bara det att varmvattnet tog slut vid sista sköljningen!
Jag var tvungen att lämna Lovis i badrummet och gå ut och slå på vattenkokaren och hinka ljummet vatten över henne för att skölja ordentligt. Sen tog jag en paus.
Efter det fönade jag och trimmade Siri. När jag såg Lovis som då hade självtorkat en del, var jag tvungen att fota henne, Hon såg ut som ett virvelmarsvin. Efter föning och trimning såg hon mer städad ut men jag tycker nog att hon var sötare som marsvin. Siri kröp tillbaka upp i koppel och diverse hundsaks-korgen som inte alls är till för att ligga i, men det tyckte hon. Så var det dags att torka Pärlan, det var inte så länge sen jag trimmade henne så vi putsade bara bort det värsta. Så nu är det bara skitungen (läs Blomma) kvar. Men nu orkar inte kroppen ett enda nyttigt handtag till, så nu är vi färdiga (helt färdiga) för idag.

Jag hoppas på att komma iväg till Trädgårdsmässan i morgon. Sen kommer sonen :)

Mitt söta virvelmarsvin :)

Lockarna borta. Visst ser hon ledsen ut :(

Siri är som en liten katt, - Jag fåår plats!

Grå torsdag

Tänk vad fort man blir bortskämd med sol!
T o m hundarna sov längre idag när solen inte killade på ögonlocken. Igår var en underbar dag, kallt men soligt. Tog en långprommis med alla fyra, sen satt vi i solen och njöt. Hade fått Hundfolk i brevlådan, Vallentuna BK´s tidning. Det var kul att få lite kött på benen om hemmaklubben. Upptäckte att grannen med de Lapska hade skrivit ett reportage om hur det är att leva i ett vargrevir. Rolig läsning när man sitter i samma båt.

Tog en snabbtur med tjejerna på em innan Blomma och jag åkte iväg på kurs. Gjorde några ärenden på vägen. Tänk vad lätt det går med bil. 😀
Laddade fickorna med godis innan jag släppte Blomma ur bilen vid klubben. Vid varje tendens till skall krävde jag ögonkontakt och gav godis. Funka jättebra. Lite småmorr blev det inne när hon helt plötsligt upptäckte en vovve borta i hörnet som hon inte sett när vi gick in. samma där ögonkontakt och belöning.

Den här kursen går i Rallyfart om man jämför med den jag tog på Hunden Hus. Har redan fått jobba med massor av skyltar och gått långa banor. Blomma är jätteduktig. Om jag bara kunde få henne att sluta skutta som en hare så att hon inte trasslar in sig i kopplet. Under sista banan hamnade kopplet mellan benen och på en sekund hade det frusit fast i fukten i pälsen. Blev lite avbrott i banan men annars gick det bra. 1 & 1/2 timme aktiv träning är långt för vilken hund som helst och allra helst för en ettåring. Blomma var helt slut efteråt. Vi stannade i alla fall kvar ett stort gäng för att hundarna skulle få busa. Massa spring blev det, med allt ifrån tax och Bostonterrier till stora Labbar och Blandisar. Härligt. 🙂
Blomma somnade som en bebis när vi kom hem, ringlade ihop sig på min kudde och somnade med en nöjd suck.

Upptäckte när jag kom hem att jag hade glömt att tända lampan till de andra tjejerna. Elak matte! 🤭 
Funderar på att åka på öppna träningen i kväll med någon av de andra tjejerna men just nu känner jag mig för sliten. hoppas energin tilltar under dagen.

Min nya cykel

15 mars

Blev riktigt bortskämd i helgen 😀 huset är fullt utav vackra vårblommor. Tack allihop för fina presenter, jag blev jätteglad.
Barnen kom ut i lördags och vi bakade och mös framför tv:n.
Söndagen gick åt till fika, så mycket fika att magen sa - Nu får du ge dig!

I går åkte vi till Albano för ögonlysning på Siri & Blomma. Gissa om jag var nervös. Siri var ju i övrigt klar för parning. Men det gick bra! 😀 Så nu är det spikat att Siri ska paras med Hugo i sommar. Jag tror på den kombinationen. Dessutom blir det nog roliga färger.

I alla fall så släppte jag av Kelly vid universitetet, sen skjutsade jag hem Tobie till Käppala. När jag ändå var där passade jag på att hälsa på Pärlans gamla dagmatte, de andra fick stanna i bilen.
Sen åkte vi vidare till mamma, där fick vi lunch. jag klippte mamma och sen passade jag på att gå ut i skogen. Jag tog med mig Lovis och Siri och lät dem springa lösa. Gissa om de sprang! Härligt! När de var nöjda gick hem och bytte hundar. Jag tog vägen över golfen och sen gick vi genom skogen tillbaka. De sprang också som tokar. Blomma skällde i princip hela tiden, -Gud va skoj det här va! Typiskt henne, men det var bra för att Pärlan hade inte en chans att hitta några rådjur, de blev varnade på långt håll. Ha ha...
 Blomma behöver mer socialträning, hon gapar på det mesta. Vi träffade en liten flicka och hennes mamma, Blomma skällde men flickan var inte rädd så hon fick hälsa och då blev Blomma jätteglad. 🤩
Mer socialträning blir det på kursen imorrn.

10/3 Tröttmössa

Igår delade jag upp vovvarna i två omgångar. Gick en långtur på vägarna med Siri och Pärlan. Försökte få Siri att gå hyfsat, men hon har ständigt bråttom. Jag undrar till vad? Mycket tjat och envishet från min sida och nästan lika mycket från hennes, i alla fall envishet. Jag tror att jag vann några poäng i  kampen i alla fall.

Efter lite frukost tog jag Blomma och Lovis och gick till skogs. Lovis njuter av sin frihet, springer fram och tillbaka i full fart. Blomma tycker att jag är en taskmört som håller henne i koppel och skäller på sin mamma. Livet är hårt ibland.
På eftermiddagen möblerades och städades det i stugan, måste flytta sängen då den nya värmepumpen låter så jag inte kan sova. Tror att det blev ganska bra, men, kunde fortfarande inte sova trots öronproppar. 😥 Jag får helt enkelt ha lite svalare på nätterna.

Igår kväll var vi på kurs i rallylydnad, jag och Blomma. Hon satt snällt i bilen utan att skälla 🙂 Jag ville helst låta henne sitta kvar där med tanke på geggamojjan på parkeringen. Först gnäller man på snön...
Väl inne i klubbhuset kom en annan sida fram hos lilla fröken. Läskigt! tyckte hon och morrade till de hundar som kom nära. Usch, hemska stora vovvar jag inte känner. Var är min flock? En liten taxfarbror och en Bostonterrier fröken tyckte hon var ok. Welshflickan gick bra efter en stund. Som jag trott skällde hon en hel del på plan innan hon vande sig. Men sen jobbade hon på bra. Hon är duktig på att fokusera när det gäller.
Lite fler störningar med en massa skäll blev det då mörkret fallit och hon fick syn på de stora skrämmande skuggorna på andra sidan flygfältet. Måste vara monster! 😲 (det var hästar). Fler monster kom när deltagare till den senare kursen kom med stora hundar och pannlampa i mörkret. Då var det inte bara Blomma som såg monster, även de stora unghundarna gick igång.

Allt som allt gick det ändå bra, det var en skön grupp utan gruff. Nästa gång blir nog lättare, då vet hon vad som väntar.
Själv är jag ledbruten efter kylan igår. Trots tredubbla byxor värker knäna som om jag gick naken i blåsten. Med ett ständigt matande av godis, var fingrarna stelfrusna och det känns idag. Flickorna flax som låg hemma och hade tråkigt igår har energi idag men Blomma och jag är tröttmössor. Vi får se vad dagen för med sig, förutom fortsatt städning...

8 mars

Ännu en solig dag över Ekskogen.
Idag har vovvarna fått skrota runt på tomten mest hela dagen. Jag har småpulat med både det ena och det andra. Fixat hängrännan på lillstugan, grejat med avrinning från vattentunnan vid husknuten. Skottat lite snö och diverse annat. Inte minst suttit i solen och njutit med en kopp kaffe. 🙂

Har sedan roat mig med att måla ett skåp som sonen gjort i slöjden och dekorerat det med decoupage. Nu ska det bara införskaffas en upphängningsanordning så har jag ett nyckelskåp. 😀
I morrn ska Blomma på Rallykurs, oj vad hon ska gorma på alla andra vovvaar hon inte känner.🤭

7 mars

I fredags skottade jag och sonen av taket. Isen var 25 cm tjock under snön, så det blev att ta till hammare och stämjärn. Gissa om jag hade ont i både kropp och händer efteråt. Men det var skönt att få det gjort. Min bror var här och satte upp en ny värmepump så nu är det varmt och gosigt. Tack! 🙂
Sonen åkte till stan så på lördagen var vi ensamma igen. Jag passade på att täta i badrummet där det fuskats med silikonet vid rörgenomdragningar. Ännu en bock i "att göra listan". I söndags kom dotra hit, det var länge sen, hon är så upptagen så man får beställa tid. 🤩 Vi tog en prommis i skogen och sen kom syrran hit med grabbarna på en fika. De hade med sig nybakta pizzabullar. Mums!
På kvällen smaskade vi i oss chokladkladdkaka till en bra film. Myspys. Pärlan sov hos Kelly och var lycklig som en valp. Hon saknar verkligen familjen.

Idag åkte Kelly tillbaka till stan. På vägen hem stannade jag hos grannen med Kooikrarna och vi tog en prommis i skogen. Lovis var lös hela tiden, så härligt att se henne springa! 🙂 Pärlan fick gå i koppel med Ia eftersom hennes springer lösa. Siri och Blomma tyckte det var riktigt orättvist att de inte fick springa, Blomma ropade på mamma -Vänta jag vill också! men sånt är livet när man smiter efter rådjur. Vi följde ett spår från en fyrhjuling och rätt som det var sprang hundarna ner i ett dike och där låg ett dött vildsvin. Mycket mysko tyckte hundarna. Det fanns legor runt om platsen och det syntes en gammal skottskada på skuldran så kanske djuret gått "hem" för att dö. Ingen hade ätit på kroppen.  
Kooikervalparna försvann upp på en höjd och när de kom tillbaka hade hanen ett ben med lite gott på i munnen, så förmodligen låg där rester av ett annat djur.

Pärlan visar tecken på att känna av sitt hjärta. Vi stannade ett par gånger för att hon skulle gå ner i varv och kyla av sig. Hon lägger sig i snön och svalkar magen. 😥 
Man får försöka anpassa så att ansträngningen inte blir för stor, samtidigt behöver hon ha en god kondition.

Efter prommisen gick vi hem till Ia och fikade. Mina hundar fick stanna på verandan. Siri ville inte alls vara där utan pep hela tiden och smet in bakom gallret flera gånger. Lovis protesterade på sitt eget lilla sätt genom att gå upp på bordet. Väluppfostrad hund...🤭
Trötta och nöjda var vi allihop när vi kom hem.


Fick svar från Optigen i fredags. Blomma var carrier och Siri var Normal/clear. På måndag ska de ögonlysas båda två. Är allt ok då kommer jag att para Siri i sommar. Hugo får den äran. Då kan det bli både sobel och sable roan och lite annat smått och gott. Jag gillar Blommas "will to please" hon är mattes tös och gillar att jobba, vild och tokig men okomplicerad. "Will to please" har hon efter pappa Hugo så jag använder gärna honom igen. Dessutom har han en bra stomme som Siri behöver kompletteras med. Kärvänligare hundar får man leta efter. Håll tassar och tummar att ögonlysningen går bra.

3 mars

Ännu en underbart solig dag!

Den började mindre bra med nya vattenskador, suck.
Vatten har runnit längs väggen och fönsterkarmar i hallen. Taket är nylagt så var *@* kommer vattnet ifrån? 😠
Torkade torrt och slog bort isen jag trodde kunde orsaka det och höll tummarna.
Släpade upp sonen ur sängen lagonm till pannkakorna var klara, sen tog vi en lång skön skogspromenad med vilddjuren.  Blomma skäller konstant om hon inte får gå med sin matte. Går hon bakom mig ropar hon att jag ska vänta, går hon brevid så studsar hon mot mitt ben, som för att säga - Jag är här , har du glömt mig? Men när jag håller i kopplet går det bra att rusa fram som en ångvält, precis som om hon tänker att jag känner att morsan sitter kvar där i andra änden... Knasboll! Annars är hon den som är bäst på att gå under kommando. Det var så skönt i skogen och vi blev så varma att vi fick stanna flera gånger och bara sätta oss ner i snön. Ljuvligt! 😀

Tillbaka hemma blev det till att ta tag i vattenskadan igen. Hur vattnet kommer in är ett mysterium, men en teori är att taket är för tunnt över utbyggnaden (hallen) så att det bildas kondens som fryser till is på undersidan av taket. Nu när det är mildgrader smälter det och rinner längs med väggen. Har brutit upp panelen för att försöka hitta orsaken men blev inte mycket klokare. Inget vatten tar sig in på vinden i alla fall, alltid något. Panelen var rutten vilket betyder att problemet har funnits länge...😥

Blev på dåligt humör så jag satte sonen på att laga mat så jag kan sitta här. 😉 

Blomma spelar kort på 1-årsdagen ;o)

2 mars

Soool över Ekskogen! Sonen är här och livet leker! Idag ska jag släpa med mig honom och vovvarna på långprommis i skogen. 😀

Igår blev det blodvite i tjejligan. Glufsan Pärlan försökte för andra gången samma dag sno åt sig Lovis mat. Lovis ställde inte upp på det utan svarade upp. tror ni att Pärlan gav sig? Nej då, det smällde ordentligt. Matte fick rycka in och lyfta isär dom. Blodet droppade på golvet, men i slutändan var det inget stort. Stackars Lovis (förstås) fick ett hål i örat. 😠
Lovis coolar ner sig så fort det är över, men Pärlan är långsint och går och surar. Tur att man bara har en surtacka i flocken. Senare var det tjolahej tjolahopp och lek ute. Knasbollar! 🤩

Ha en skön dag i solen! 🙂

1 mars

Idag fyller A-kullen 1 år!
Tänk vad fort tiden har gått! Blomma det lilla monstret fyller redan 1 år. Vi grattar alla syskon, hoppas ni får något extra gott idag.

Förra veckan gick i ett. Jag skrev teorin och körde en sista lektion och körde upp och klarade det. Äntligen körkort! Alla i min omgivning hade gett upp och slutat tjata.  Känns fantastiskt att kunna lasta in hundarna i burar och åka dit man vill. Tog en tur till Lidingö igår för att hämta hem Pärlan som bott hos Lotta över helgen. Hon har verkligen varit på retreat. Haft det lugnt och skönt, sluppit konkurrens och fått all uppmärksamhet. Varit glad hela tiden. Tack Lotta hon kommer igen.

De andra tjejerna var hemma med "barnvakt". Min systerdotter och ett par kompisar tog hand om dem över helgen då jag var på avelskonferens, cocker of cockers och årsmöte. Tack till er också, utan hjälp hade jag aldrig kommit iväg.

Föreläsningen om RD och Autoimmuna sjukdomar var riktigt intressant. Jag lärde mig massor. Kvällen var trevlig med härligt sällskap och god mat och inte minst, en massa vackra vovvar! Tack alla för en lyckad helg.
Nu ser jag fram emot Mental-konferensen i påsk.
Idag ska vi fixa något gott till Blomma på födelsedagen. Pussar till Chaplin, Tobbe , Messi och Pebles från oss alla. 

I morgon börjar kursen i Rallylydnad. Ska bli kul att komma igång igen. 

20 feb

Sol och kallt, men bättre än igår då det var -24 på fm. Burr...
Vattnet hade frusit i morse igen men nu har man börjat lära sig skrutthuset. Hittade proppen och satte dit kupevärmaren från bilen. Alla sätt är bra utom de dåliga. 😀

Huset är fullt utav löss, alla döda vid det här laget (hoppas jag!). Var till veterinären i torsdags för att lämna blodprov till Optigen. Hade med mig Siri och Blomma. Åkte med Tobbes matte. När vi sitter i undersökningsrummet och väntar på veterinären upptäcker jag att det rör sig på Blommas huvud! Ahhhh.... Det är löss!
Ger en liten inkräktare till vet. som kollar vad det är. han kommer tillbaka och frågar om vi varit i skåne. ???
Jo det är en skånsk blodsugare som är väldigt ovanlig här uppe. 😲
Hur i all världen har vi fått den? Kan inte komma på att jag träffat någon som kan ha smittat oss. Har inte vart på utställning eller cockerträffar. Tur för er andra 😉
Kollar med den enda jag kan tänka mig, som faktiskt varit på My Dog i Göteborg, men hon hittar inget på sina hundar. Det förblir ett mysterium.
Så det blev apoteket nästa och lite dyrare än planerat. stackars Tobbes matte får sanera sin bil (och sig själv innan hon träffa sina vovvar som turligt nog inte var med.)

Kontentan av det hela är att tvättmaskinen går varm, hela huset dammsugs om och om igen och skuras. Kan någon annan uppfödare få sitt hus helt pälsfritt? I så fall undrar jag hur man gör... Verandan är full av sakersom inte går att tvätta, typ hundarnas fotölj alla stora kuddar som inte går in i maskin osv. De borde väl dö de små parasiterna, när nattemperaturen har närmat sig -30? Ja vi får väl se. Ny omgång med Advocate om 1 1/2 vecka. Satt hela kvällen igår och luskammade mina flickor, hur kan de ha blivit så många utan att jag upptäckt det? Inte hundarna alltså, utan lössen.  
Nåja. I fredags hade jag besök av en kär vän, mysigt. På kvällen kom sonen och vi hade myskväll. Igår var vi på kalas hos brorsonen som fyllde år. Idag hårdpluggas det inför teoriprovet i morgon. Håll tummarna att jag inte får hjärnsläpp! 🤔
Ha en skön dag i solen!

15 feb

Idag har jag varit på Gillinge och kört halkbana, skitskoj! 😀
Dagen började mindre kul när min bil (moppe) för första gången på hela vintern vägrade att starta! Jätteskoj när man har en tid att passa som dessutom kostar en hel del pengar. I panik rusade jag över till grannen som till min stora lycka just skulle iväg på ett ärende. jag fick åka med upp till bussen och lyckades med minimal marginal komma fram i tid. Lämnade min nyckel till grannen för ev. kissning av hundarna för jag visste inte hur jag skulle ta mig hem efteråt.
Skickade ett sms och bad henne kissa hundarna men hon var inte hemma ännu utan erbjöd sig att hämta mig. Snacka om guldgranne! 😀 Tack snälla Marianne, du räddade min dag.

Vovvarna gick med benen i kors men ingen Blomma hade kissat inne. 🙂 

Igår var Lotta med syster här. Systern har Doberman, det blev mycket hundsnack. 😉 Lotta fick känna på hur det brukar vara när min syster är med, då är det bara hästprat istället.  Det var trevligt med lite påhälsning. På kvällen pluggade jag teori. Mycket sånt blir det nu, inte mycket tid till att sitta på FB.

I morrn är det Gillinge igen, men riskettan den här gången = teori. Ska bli skönt när allt är klart, tycker hundarna också - de tycker att jag är trååkig. Håll nu tummarna för att min lilla bil är snäll och startar!
 
Kooiker - cocker race på isen härom veckan.

13 feb
Fick besök av min gamla kompis Millan. Vi gillar båda att pyssla så hon hade tagit med sig grejer så att vi kunde nåltova. Vi hade en jättemysig dag. Jag provade för första gången, gjorde ett får och lite andra smågrejer. Men Millan är redan ett proffs. Kolla in Ekorren hon gjorde!

12 feb
Lena och Jannie kom och hälsade på efter mycket velande fram och tillbaka i snöstormen. (jag övertalade )
Vi hade en myskväll med lite vin och mycket snack. Jannie var i höglöp och tillbringade kvällen med att fria till Siri som inte alls ville vara med. Hon flydde upp i mattes knä. Jannie kan faktiskt nypas, det hade hon inte glömt bort. Pärlan ställde glatt upp och betjänade men Jannie var ändå mest betuttad i Siri. Man kan inte alltid få som man vill...
På lördagen tog vi en skön långpromenad i solen innan jag skjutsade Lena till bussen.
 
-Snälla Siri...

-Hjälp, Lena rädda mig! 

Lovis tyckte inte alls det var någon kul lek, hon tog en tupplur istället.