Blogg

26/9

Vilken underbar helg det varit!
SOL och varmt. Vi har jobbat i trädgården hela dagarna.
-Jag vet! säger kroppen surt idag.
🤭

Har fått ner mina Jasminbuskar inför vintern och flyttat runt en del annat. Gräsklipparen och trimmern har gått varma. Hundarna har njutit i fulla drag och försökt att hjälpa till. De tycker matte är grinig när hon inte vill ha hjälp att gräva. Lovis tuggade i sig jord från säckarna, det var tydligen bra kvalité.
Siri har tagit det lugnare än vanligt, legat under äppelträden och kollat vad matte gjort. Hon brukar rusa runt som en toka men hon hängde inte på de andra, inte ens när Lovis stog och skällde henne i ansiktet.
 -Kom igen då tråkmåns! - Nej jag ligger hellre här och knaprar på ett äpple. Hon tror i alla fall att hon är dräktig. 😉

Och hon svälter den stackaren!
S: Matte jag har inte fått någon mat! Jodå lilla gumman, du har precis ätit. S: -Men jag är hungrig!
Jamen nu får du inget. S: -Mjau mjau pip pip (ja hon låter så)
Två timmar innan middagen började hon tjata igen...
Tillslut gick hon helt sonika och snodde en tomat från plantan. Hon som inte ens har tittat åt den förut. Var ska detta sluta?

Vi har haft en bonushund i helgen. Kooikermatten skulle till Åland och ställa ut och Bessie 6 månaders bordercollievalpen har inte fått pass och rabiesvaccin ännu. En härlig tjej som helst ska kramas hela tiden och inte har någon som helst koll på sina långa ben.  
Kookiermatten kom hem med ett finskt championat! Grattis! 

Bessie vill så gärna prova att valla hönsen! Tänk om man var lite mindre så man kom ut genom hålet i planket...

18/9 2011

Först och främst: Kissen är hittad! 😀
Den lilla stackaren satt inlåst i skåpet på grannens skåpbil. Där har hon suttit från lördag eftermiddag till onsdag kväll. Det var en väldigt hungrig och törstig kisse som kom hem men annars var hon välbehållen. Jag kan inte fatta att hon inte har svarat mig tidigare, jag har varit där och ropat flera gånger. Eftersom grannen inte gick att få tag på fick jag hjälp av en kille i styrelsen att bryta mig in. Tack! Skåpet har sått öppet i månader så förmodligen har hon blivit van att ta sig en tupplur där inne bland skräpet. Grannen kontaktad och allt är ok. Han berättade att hon gärna håller honom sällskap när han då och då kommer hit och tar en fika i solen. Knaskisse.
v

Igår var vi i Häverödal och tävlade i Rallylydnad och Blomma plockade sin andra pinne. Det blev en lång dag med start hemifrån kl 7:15. Jag skulle tävla i grupp två som startade 11:30, men Kooikermatten starade i båda grupperna eftersom hon tävlar med tre hundar, så det var bara att ge sig iväg tidigt.

Drt blev en lång väntan, men vädret var underbart. SOL! 😀
Vi tog en skogprommis när vi kom dit. Banvandringen för grupp 1 startade kl 10.
Första Kooiker ut var mamma Nelly hon gick som en klocka, så snyggt!
Sen var det Kyiras tur även hon gick jättebra, några smärre missar. Picasso, som matte var mest nervös för gick sist och gjorde en supersnygg runda.

Efter mycket väntande gick vi ut som nr 27. Blomma var jättealert innan vi gick på planen, men sen åkte nosen ner! 😥
Hon nosar aldrig på träning längre, men nu när det var tävling och en massa hundar och mattar hade trampat upp gräset var det alldeles för inbjudande. Annars klarade hon alla momenten galant. Det var en bana med få stopp och många svängar och snurrar. Trist med så många avdrag för nosning, men annars är jag nöjd hon är dock bara 18 månader. 87 poäng fick vi ihop.

Kooikertmatten var inte helt nöjd, men jag sa att hon nog skulle hamna på prispallen med Nelly.  Och jag hade rätt! Nelly kom på delad andra plats. Grattis vännen, det gjorde ni bra!
v
Siri är bortrest under helgen, på kärleks semester hos kennel Bizzhaie. Meningen var att Åsa skulle komma hit ett par dagar, men hon har varit riktigt dålig så vi fick göra så här i stället.
Eftersom Siri kommer därifrån och har varit där många gånger är både hon och jag trygga med det.
Flera lyckade parningar har blivit av hittils och i morgon ska jag hämta hem henne. Jag saknar min lilla sängvärmare. Det gör Blomma också, fast hon var ganska trött på parningslekar innan Siri åkte. 😉 


Grattis till en välförtjänt 2:a plats med hela 99 poäng!

Tisdag 13 sept

SAKNAD KISSE!

Min lilla kissekatt Pim-Pim är borta!
Hon var hemma i lördags eftermiddag men sen har hon inte synts till, jag är så rädd att någon har råkat låsa in henne nu när sommargästerna börjat bomma igen sina hus. En nyfiken liten tös kan så lätt slinka in i ett hus eller en bod någonstans. Jag har ropat och letat hos de närmaste grannarna, men ingen Pim.

Hon brukar alltid komma till frukost och middag och om hon är ute på natten ligger hon alltid i solstolen på morgonen. Usch, ont i magen. Det finns risk att hon tas för kattunge eftersom hon är så liten och nätt. Men hon är både chip och öronmärkt så om någon hittar henne hoppas jag att de är kloka nog att kolla. Vad som annars har hänt henne törs jag inte ens tänka på. 😥

v

I fredags var sonen här, mysigt! Det var länge sen.
På lördagen badade och trimmade jag Blomma inför utställningen i Gimo. På kvällen kom Lena och Jannie hit, Jannie fick en sista putsning och vi käkade lite, tog ett glas vin och slocknade vid halv tio. Kul Tjejer! 🤩 Lika trötta båda två.
Upp kl 06:00 fixa matsäck och packa bilen. 7:30 for vi iväg ikaravan med Kooikermatten. Väl där var det en lååång väg från parkeringen till ringarna, så det blev några vändor med tält och burar och hundar. Tur att vi hade gott om tid. Vädret var perfekt molningt men varmt, med några solstunder.

Kooikrarna gick i en annan ring så vi fick dela på oss.
Blomma fick bara Good men en fin kritik och uppförde sig perfekt, jag är jättenöjd med henne. Hon visade sig ordentligt, med bra påskjut och stog jättefint. Jag har övat henne att fristå eftersom hon inte tycker om att jag håller henne, hon står då men skjuter bak kroppen så hon får fel siluett. Fristående står hon ursnyggt. Resultatet var ju å andra sidan inte det bästa men det var pga av att hon ännu inte utvecklat sitt bröst ordentligt. Sådan mor sådan dotter. Lovis var inte utvecklad föränn hon var 3 år så jag är inte så orolig. Kritiken i övrigt är jag nöjd med och finns att läsa under Blommas egna sidor. Domaren Patrik Ragnarsson var väldigt bra, mjuk och trevlig och tog sig tid med varje hund.

Jannie fick ett Good, men för Kooikermatten gick det betydligt bättre. Ett BIR med äldsta tiken, reserv cert på unghanen och Very Good på ungtiken. Grattis! Det blev en lång dag, vi var hemma vid halv sju. Tack tjejer för en trevlig dag! 

En lite anekdot från dagen:
Jag gjorde matsäck på morgonen, baguetter med vitlöksost, salami och grönsaker.  Efter att ha kånkat alla grejer till utställningsplatsen och satt upp tält skulle vi hämta hundarna i bilen. Då hade Jannie smitit ut ur sin bur och länsat väskorna. Foder som låg i Lenas påse, godis ur hennes handväska och så hade hon öppnat min ryggsäck och smaskat i sig både min godispåse och våra mackor! Det enda hon ratat var salladen och några småtomater som låg i hennes bur. Grrr! Glupska jycke! 
Matte Lena var inte glad när Jannies mage var som en boll inför utställningen.
     
v

Igår var jag nere för räkning, men efter en slödag och en middaglur så åkte jag iväg till träningen. Tog med mig alla vovvar och rastade dom på flyfältet. Sen fick de stora flickorna ligga i bilen medan jag och Blomma tränade. Vi hade jättekul fast det var svårt, vi missade ju träningen förra veckan så det var många skyltar som vi aldrig provat som var på banorna, men Blomma vill verkligen göra rätt så det gick ganska bra ändå. Mycket högerhandling var det. Nya moment att träna på till nästa gång som är den sista på kursen. 
På lördag ska vi tävla igen så vi måste lägga in ett pass med nybörjarskyltar innan dess.

v
Köpte mig en moccadummy på utställningen så nu ska jag börja träna apportering med Lovis och se om hon tycker att det är roligt. Pärlan tycker att det är kul. 

Siri är på väg in i höglöp så snart är det dags för parning.

Det rör på sig. 😉 

tröttmatte

Den här veckan har matte haft en svacka.
Lite gräsklippning och klädtvätt när solen var framme på måndagen. Tog en fika på grannens trapp medan hennes vovvar fick kissa och busa en stund eftersom de var ensamma hemma. Det är perfekt att ha en annan uppfödare/hundtokig på andra sidan gatan, så vi kan hjälpa varandra.
Det blev ingen träning på kvällen, det blev soffan med en febersläng i stället. Tråkigt tyckte Blomma, men jag kände att jag var för trött och då är det ingen idé att träna nya saker.

Tisdagen gick i pyjamastecken, åtminstone delvis. Ett par timmars hundsnack med grannen som hälsat på sina valpar i Holland blev det på eftermiddagen. Prommis med hundarna men inte mycket mer.
Igår var vi till mamma på Lidingö och jag var till tandläkaren, äntligen klar! 
Idag blir det skogen (i regnställ ser det ut som) och sen iväg till Uppsala för att hjälpa dottern frakta hem ett skrivbord från IKEA.

I morgon måste jag ta tag i Blommas päls!

1/9

Trimning står på agendan hela veckan...

Idag har jag haft fullt hus. Chaplin, Blommas bror har varit här för trimning. Efter sommarens bravader behövde han en ordentlig genomgång, han liknade mer en vattenspaniel. 😉 Vilket han har varit också med ett härligt lantställe där han kan gå lös och bada i havet när han vill.

Efter några timmar såg han ut som en riktig cocker igen, lite kortare än utställningfrisyr för lättare skötsel, eftersom han tillbringar mycket tid i skog och mark. En goare hund får man leta efter! Jag fick så mycket pussar att jag tror att jag fortfarande har vatten i örat.  Det är så roligt att se hur skönt de tycker att det är när alla tovor är borta och tassarna är som små balettfötter igen.

Lovis tyckte att det var jättekul och busade massor. Efter trimningen hade jag bjudit in Tobbe med cockerbror och matte och det blev en fika i solen lagom till Chaplins husse och matte kom tillbaka. Hundarna röjde vilt under tiden. 7 stycken for som tokar med Lovis i täten. Vi passade på att klippa Tobbes klor också när han ändå var här. Från att ha varit helt hopplös är han nu så duktig att det går som en dans och är klart på ett kick. 🙂
Trollungen ska bara bestämma själv om det är ok eller inte!
"Storebror" Jack pinkade in reviret, lite på Siri också, eftersom han tycker att hon är sötast. Bäst man markerar det man vill ha själv, tänkte han tydligen.🤩

Jag är så lyckligt lottad att jag får träffa valparna då och då. Det är värt guld att få följa dem. Messi är den enda jag inte sett på ett tag men han kommer snart för frisering han också, ska bli kul. Pebles har varit här och varit med på vår veckoträning ett par gånger. 🙂

I måndags hade vi kurs, jag och Blomma. Hon är full med överraskningar den tösen, så rolig att jobba med. Vi fick nya skyltar där man skulle sätta, lägga eller ställa hunden och sen lämna gående eller springande för en "flygande" inkallning. Jag kände direkt att det var för avancerat. Blommas stadga är ännu inte helt befäst. Men... matte underskattade tösen igen.
Efter att par övningar stog hon som en klippa även när jag sprang ifrån henne! Hon ger aldrig upp, hon älskar att träna.

Vi håller även på att lära oss utföra momenten med hunden på höger sida. Där har jag lagt till ordet höger och handtarget samt kommando och hon lär sig snabbt, även om hon tycker att det är konstigt att jobba på "fel" sida. 
Vi hade även "låt bli" träning nför 8:ans frestelse där de ska passera godis och leksaker utan att bry sig om dem. Blomma fick prova med fröken, godis i handen - inte röra -belöning- och sen satt det, snacka om snabblärd. Visserligen har jag tränat "inte röra" sen hon var liten men hur ofta ligger det korv på en tallrik när man ute och går?

Gick som en dans, vi kunde gå så nära att hon faktiskt trampade på tallrikarna utan att bry sig om den.
Mycket glad och nöjd och imponerad matte åkte hem med en sovande vovve efter träningen.

I tisdags hade jag en cockertös här för trimning, hon såg ut som ett utegångsfår med mustach när hon kom, men åkte hem med ett väldigt sött cockeransikte. Också en favoritvovve att trimma, hon har varit här förut och är så snäll och tålmodig. Efter tre timmar inklusive badning somnade hon nästan stående med huvudet i min hand. 
-Snälla, du kan väl hålla mitt huvud jag ska bara vila lite...🙂

I går hade jag kärt besök från Lidingö, en hel dag inne med bara massa prat och fika medan regnet öste ner. Det t o m haglade en sväng. På eftermiddagen tittade solen fram så vi kunde ta en prommis med hundarna (som tyckte att matte var urtråkig som bara satt där.)

I morgon ska jag putsa på en cockerpojke som har "stallfrilla" så det blir mest rakmaskinen som får jobba då. 😉

På lördag ska jag trimma Jannie inför utställningen i Gimo nästa helg. Som sagt trimning står på agendan...

Skulle behöva gå igenom ett par av mina egna också men det får vänta till nästa vecka, kroppen orkar inte riktigt med.
Men Blomma måste göras fin för hon ska också ställas i Gimo. Har anmält i unghundsklass men upptäckte till min förskräckelse att hon faktiskt är 18 månader idag! Hm, dags att gå till brevlådan och hämta PM:et tror jag.🤭

På söndag går dotterns flyttlass till Uppsala, där hon pluggar på univeritetet. Hon har hittat sig ett härligt kollektiv, där det finns allt från festlokal till storkök och målarverkstad. Passar min lilla hippieflicka som handen i hansken.
Sonens flyttlass gick förra helgen till Oxelösund, eftersom han kom in i skolan i Nyköping där han läser speldesign.

Barnen växer och flyger ut på egna äventyr och vi blir gamla, eller hur är det..😉  

-Har du ett äpple mamma? -Ja, det har jag Chaplin lilla.

-Snälla mamma, får jag smaka?

-Snälla?!

-Nä! -Men vi kan leka tafatt! :D

27 aug -11

Skryt...😉
Idag har vi haft en heldag på Vallentuna BK. Jag och Kooikermatten stuvade in hundar och packning i bilen och for iväg.
Vädret var underbart en riktig sommardag fast med ordentlig vind. Vi tog med utställningstältet som solskydd och viloplats till vovvarna. Så skönt att ha en egen liten space att bre ut sig på, vilket jag gör ganska duktigt

Kl 9:30 var det banvandring, kände mig ganska bekväm med banan, men man vet aldrig när man väl är inne om Blomma helt glömt vissa moment. 😉
Idag kändes det relativt bra efteråt men det är svårt att avgöra, en hel del missar visste jag att vi skulle få nerslag för.
Kooikermatten körde tre hundar men tyckte inte att det gick så bra. Det skulle visa sig att hon hade fel, men så är det för det mesta...😀 Fast visst kan de ännu bättre när allt klaffar för de är väldigt duktiga alla tre.

När de började läsa upp resultat listan och ropade ut ekipage efter ekipage bakifrån och vi inte blev nämda så trodde jag att jag blivit diskad... Det började bli för höga poäng. Gissa om jag blev glad som kom på en 7:plats med 94 poäng och dessutom fick domaren pris. Hallelulja!

Delad 7:a blev också den älsta Kooikertiken.
De andra två hade lite färre poäng men blev godkända med ordentlig marginal.
Gissa om jag åkte hem på små rosafärgade moln. 
Efter en tur till granngården för införskaffande av foder till diverse fyrfota i familjen kom vi hem trötta men glada!

Bilder finns under Blomma & Rally

Kooikermatten och lilltösen.

Eftersom dagboken nu för tiden inte uppdateras dagligen direkt 🤭, får den väl bli lite modernare och kallas blogg

Idag har vi varit på minnesutställningen i Vallentuna. Jag har inte ställt själv, utan minglat och servat Kooijkermatten som både ställde och tävlade i rally. Jag tyckte inte att jag hade någon hund med päls när det var dags att anmäla men kanske jag skulle gjort det ändå. Ja ja det kommer fler dagar.
Trevligt var det att slippa stressa och bara mingla och hinna prata lite här och där. Kom aldrig till shopping-gatan men det var nog lika bra det. 😉 Grattis till alla er som fick fina omdömen idag.

Veckorna flyter ihop och jag har minne som en guldfisk, så vad som hänt sista tiden har jag inte någon riktig reda på just nu, mitt huvud är lite trött efter dagen. Men eftersom det mycket efterlängtade regnet kom just idag så passar det bra att ta en stund framför datorn. (Tycker inte Blomma, som hoppar på mig och säger - Kan du inte vara roligare än så här?! )

Siri har fortfarande inte satt igång att löpa och för en gångs skull har hon lite päls, ögonfransar som heter duga.
Pärlan som var nytrimmad och fin häromdagen tog en simtur (kommer till den straxt) och ser nu ut som en krulltott 😥. Har lyckats bada och trimma 2 av 4 den gångna veckan. Lovis fick sig bara lite tassputsning.

Ja, simturen ja.
Var hos Lena och Jannie i Åkersberga i fredags. ( Jannie, som för övrigt huserade här när matte och husse latade sig i USA och på Hawaii)
Det var jättevarmt så Lena ville gå och bada hundar. Jag var lite motvillig för jag hade två nyfixade hundar som luktade gott och rent, men... Jag sa att jo okej, Pärlan badar bara lite, hon vill gärna ha bottenkänning och Blomma brukar bara bada benen. De andra två som gillar att simma gör ju inget, dom ska shamponeras senare. Sagt och gjort...

Pärlan börjar med att simma ut en bit och hämta pinnar = helblöt hund som luktar halvsunkigt. Blommar badar bara lite upp till magen sådär. Siri simmar och hämtar pinnar och freesbe.

Men så kommer en and...tam tadam.... 

Siri kommer på att hon är fågelhund och ger sig ut mot mitten av kanalen. Pärlan inser vad hon gör och hänger på hon också. Där står matte och viftar och ropar och försöker få dem att komma tillbaka. Men nej, ingen lyssnar, pippin ska infångas! De bara fortsätter.
Skräckscenario nr 1, hundarna blir överkörda av en motorbåt som inte hinner se dem! 
Skräckscenario nr 2, hundarna fortsätter till andra sidan och kliver upp på land, dit matte måste ta bilen. Vilket skulle ta vadå? 20 minuter en halvtimme?! 😮 

När det bara är några meter kvar till andra sidan vänder de äntligen om. Under tiden står matte och undrar om hon ska slita av sig kläderna eller om det blir matte som drunknar först i så fall. Inte lär matte hinna ifatt de små sälarna i vattnet heller.

När de små odjuren vänt om och är på väg tillbaka upptäcker matte att Lovis saknas! Mera ropande och samtidigt ett öga på sälarna som är kvar i kanalen. Helt plötsligt är Lovis tillbaka och tittar på matte som hon ville säga... -Vad vill du? Jag bara kolla lite längre bort. 
Hm, koppel på! 😠 
De simmande odjuren dyker upp på stranden och kopplas upp de också. Blomma var redan i koppel när allt hände annars vete gudarna vad hon hade hittat på! 🤩

Lena höll på att få skrämselhicka av alltihop.
Tja vad kan man säga?
-Livet är aldrig tråkigt när mina cockrar är i farten!
 

18 juli

Idag har vi en slappardag, hundarna är trötta och matte är helt slutkörd.
Igår var vi iväg på träningstävling i Häverödal. Hundbussen gick kl 09.00. Kooikermatten och jag knökade in 4 burar med 2 hundar vardera i bilen, dvs 8 hundar, och gav oss iväg. På vägen stannade vi vid havet och fikade och njöt av utsikten. Klockan var nästan 12 när vi kom till klubben. Eftersom jag hade löptik (Blomma) skulle vi gå sist. 16 ekipage blev vi. Kooikermatten övertalade mig att tävla med Pärlan också, efter några om och men gav jag med mig. 

Pärlan gick en nybörjarkurs när hon var 2 år och har inte tränat rally seriöst överhuvudtaget sedan dess. I måndags på träningen körde jag henne (efter lite påtryckning🤩) en full bana och Kooikermatten sa att jag MÅSTE börja köra rally med henne också.

Tillbaka till gårdagen. Pärlan och jag startade som 3:e ekipage och jag fick slita hårt för att hon inte skulle sänka nosen i marken, kvittra som en fågel och vara sååå rolig. Döm om min förvåning när jag fick resultatet. 94 poäng av 100!  Galet! Så okej, nu har jag blivit övertalad och hädan efter kommer även Pärlan att drillas i Rallylydnad.

De är verkligen fantastiska våra 4-benta vänner.
Pärlan och jag tränade ju jämt när hon var ensamhund, alla möjliga kurser gick vi och provade på allt vi kunde tänka oss. men hon var ju bara 2 år när Lovis kom och vi drog ner på tempot. Ändå kan hon så mycket, som jag faktiskt har glömt att jag lärt henne. Visst har vi tränat men inte alls lika seriöst och intensivt utan sporadiskt och utan någon plan alls.

Åter igen tillbaka till gårdagen ( lite vimsig och splittrad idag )
Blomma gick ganska bra och fick ihop 83 poäng men jag var riktigt nöjd ändå för 10 rök på en skylt när hon inte tog snurr under gång på första. Så i övrigt hade vi bara 7 fel och det var bara 1 nosning!!!😀 

Kookiermatten och hennes vovvar var som vanligt i topp, lilla Kira (som matten alltid klagar på att hon inte kan) hade om jag inte missminner mig 94 eller 95 poäng! Grattis!

Vi hade en härlig dag, allt var jättebra ordnat. Och framför allt är både jag och Kookiermatten så glada över att stämningen bland det här gänget, många från Jägarhyddan, är så skön och avslappnad. det blir så mycket roligare då! 🙂
   Tack till er som fixar och trixar.

Dagen fortsatte med ett stopp hos min bror på Väddö. En fika senare var vi på väg hemåt. Straxt före 18 var vi hemma och bare en liten stund senare kom E & N farande med Jannie som ska bo här tills hennes matte och husse behagar komma hem, från USA eller Hawaii eller var de är just nu. 

Klockan var närmare halv nio innan jag fick i mig middag och sen tittade jag och dotra på Harry Potter. I morrn blir det bio med sista delen... tam tam tam tam...
Fast jag har ju läst boken så jag vet hur det slutar ändå.


Mys på tomten står på schemat idag, till kvällen ska vi träna - Måndagsträning med Ekskogsgänget. Tror bestämt att jag ska skriva in en tupplur på dagens schema också annars går det nog åt skogen i kväll.

Hundbussen inifrån...

...och utifrån

(Förlåt Bessie, Kooikermatten är ju faktiskt Bordecolliematte också!)

Sommarregn

15 juli

Idag får sig naturen en dusch, väldigt välbehövligt allt är torrt och det som blommar orkar inte länge utan hjälp.
Vädret passar utmärkt för att ta sig lite tid vid datorn, det var ju inte igår. Det finns så mycket annat att göra när solen skiner. 😀

Vi har haft 20-årskalas i veckan, den enda dagen med kallt och mulet väder men vi slapp i alla fall regnet. Vi hade jättemysigt ändå, grillade och mumsade tårta och cupcakes och massa annat.

10 juli hade vi Kennelträff på gärdet tillsammans med kennel Bizzhaie. Precis när vi skulle sätta upp tältet öppnade sig himmelen och regnet öste ner. Men sen drog regnet vidare och det sprack upp och vi fick en fin dag. Flickorna Einarsson hade försäljning av hundsaker. Vi hade en agilitybana och en rallylydnadsbana där folk kunde prova på. Min vän Kooikeruppfödaren ställde upp och var rallyinstuktör. Allt som allt var det en lyckad dag. Tyvärr var det bara en av Lovis valpar som kunde komma. Men det var riktigt bra uppslutning från Bizzhaiesidan. Vi hade cockerrace som avslutning, Lovis la på en rem som vanligt och tog hem segern med Pärlan som tvåa.  Race nummer två vanns av Gilliamscockrar.  Jag har ingen riktig koll på hur många vi var, men jag gissar på ett tjugotal. Det var riktigt roligt.  

Här i Ekskogen fortsätter träningen, vi har fått med flera nya ekipage. Det är kul och nyttigt för hundarna med nya individer. På söndag ska vi träningstävla i Häverö, jag, Blomma och Ia med Kooikrarna. Både jag och Ia har löptikar så vi får nog gå ut sist. 

Fler bilder från träffen kommer snart.

22 juni

Snart midsommar!
Juni har bara rasat förbi. Äntligen kom regnet och naturen har girigt sugit åt sig och blivit grön igen. Kan inte komma ihåg senast det var brunbränt redan i mitten av juni. Galet!

Grusiga blöta pälsar är ingen dröm direkt men det behövdes verkligen det här regnet.
v
Tillsammans med kennel Bizzhaie har vi planerat en kennel/ cockerträff. Alla som har möjlighet att komma är välkomna. Inbjudan finns på startsidan.
v

Det piper i äggen i hönshuset, de ska enligt beräkning kläckas idag, spännande! Igår stängde jag av så att vilda har en egen del att vara på med sina små när de knackat sig ut. Två små svarthöns hoppas vi på.
 Min Brahma Hanna har också bestämt sig för att ruva, på bajsbrädan av alla ställen. 🤨 Dessutom snor hon äggen som Hulda går upp och värper så helt plötsligt får jag högst ett ägg om dagen. Varför lägga äggen i redet? Knasiga höns. 🤩
 
v

Vi fortsätter med vår måndagsträning. Vi är ett stadigt gäng och några som kommer till och från. Det är jättekul, men ganska slitigt när man har 4 hundar att köra igenom.
I början tog jag bara med mig Blomma men nu får alla följa med och sitta i bilen och vänta på sin tur. Bara Siri beklagar sig, pipsill!

Pärlan tycker det är jättekul med agility och konster, rally är också skoj. Men bara om man får godis. 🤩

Lovis är med på allt så länge det inkluderar mutor, kul matte!

Siri var jag riktigt stolt över sist då hon kunde vara lös på plan men i måndags tog hon sig en repa, hon kunde bara inte motstå att sträcka på benen när vi hade kört igenom agilitybanan. Hon tog en snabbvända men kom genast tillbaka. Blomma var i högvarv i måndags fast vi hade träningstävlat i Rimbo på söndagskvällen. Trött vad är det matte? Hon är som en duracellkanin.
På tävlingen fick vi X antal avdrag för nosande. det var första gången, konstigt nog. Ny gräsplan med harpluttar var visst oemotståndligt! Annars fick vi beröm för att det såg glatt ut. Fick också med mig en hel del nyttiga tips av domarna. Är riktigt nöjd med att hon kan sitta lugnt en bra bit bort och vänta medan jag går banan osv.
v

Idag kommer mina barn, mysigt! 😀
Ha en skön dag!
13 juni

Hunderi, hunderi, hunderi...
Vet inte riktigt hur livet blev så här, men jag tycks inte hinna med mycket annat än hunderiet.  

Blomma och jag har avslutat kursen i Rallylydnad. Sista gången var vi och tävlade i Uppsala. En väldig massa hundar på en väldigt liten yta. Blomma visade att hon blivit riktig tonåring och gjorde utfall mot 2 cockrar hon tyckte kom alldeles för nära. Matte satt på marken och hade ryggsäcken där det fanns godis brevid sig. Grrr... jättefarlig cocker! 😠
De andra vovvarnas matte var snäll och gick en sväng med oss så vi fick avdramatisera det hela efter mattes uppläxning.

Själva tävlingen hade kunnat gå bättre. Blomma glömde helt plötsligt bort det som brukar sitta i ryggmärgen, men klarade saker hon annars är osäker på. På det stora hela var det en nyttig och rolig erfarenhet. Det var otroligt varmt och flera av hundarna hade stora problem med koncentrationen. Vissa gick inte att få igång alls. Blomma har ju en överväxel så hon hade inga problem med det. Värre var nog alla hundar som satt så nära banan, vissa konstant skällande. Jag tyckeratt hon var duktig som trots allt höll fokus på mig. Jag tror att alla mina kursare hade fick någon liten överaskning. Lilla Signe t ex började bita i kopplet något hon aldrig gjort förut.  De är roliga de små fyrbenta man vet aldrig vad som väntar en. 

I fredags var brorsan från Älgeby här och blev av med "lite" päls. Vi lyckades klippa klorna ocksåtrots ihärdiga protester från lilleman. 🙃
Igår var jag en sväng hem till dem och trimmade det sista. Matte fick sig en trimning också, så nu är de båda sommarfina. 😉
Tobbe som alltid varit lockig, har nu fått en riktigt snygg slät ryggpäls med bra kvalitet. Kort och kompakt med bra stomme. Riktigt snygg är han, mattes lilla trollunge. Virrig som jag är glömde jag kameran. 😥
Vi har umgåtts en hel del med Kooikergänget som nu har fått tillökning av en bordertös. Ett riktigt litet charmtroll. Litet och litet förresten vid 10 veckors ålder börjar benen dra iväg, det dröjer inte länge innan hon är större än alla de andra.

Grannen har små lapska knytt i valplådan. 4 små pojkar, hur söta som helst. 3 olika chokladtoner och en nästan viltfärgad. Gissa om man blir avis med alla valpar runtomkring. 

Ikväll är det hundträning igen.
Nu ska vi nog gå och bada.
Ha det!
 

Hönsen på frigång. :)

30 maj

Måndag igen. Veckorna bara rusar iväg.

I onsdags fick jag med mig dottern och Pärlan till Rallylydnadskursen. De tränade lite vid sidan om och Pärlan tyckte det var skoj. Blomma undrade vad hon gjorde där,
-Det här är ju mitt ställe!? Blomma var som vanligt supertaggad att träna, det tog en halvtimme att få henne i rätt växel. Riktigt duktig var hon. Men ståendet fick vi inte till trots idog träning. Måste hitta på en annan teknik.🤨

I helgen var båda barnen här. Härligt!
Jag och dottern blev rastlösa fram emot eftermiddagen och tog en tur till Lena i Åkersberga där de hade loppis. Dottern kom hem med två kappor och jag med lite gammalt porslin ur fyndlådan.
Igår på morsdag kom barnen med presenter. Ett fint blommigt örngott med texten "The worlds best mom" 😀 och ett vitt linne och en vit topp som jag desperat behövde. Gullebarn! 😘 <3

Vi provade en ny promenadväg. Åkte iväg en bit och tog skogsvägen som går upp mot Beateberg. Vädret hade varit riktigt ostadigt så vi klädde på oss ordentligt. Jag satte t o m på mig regnbyxor. Vilket självklart resulterade i strålande sol. Lite småsvettigt blev det... Efter en lång vandring hittade vi en liten konstgjord (?) sjö. Hundarna badade och ungarna lekte med yngel som det kryllade av. (ha ha, låter som om de vore småbarn, men mysigt var det)

På eftermiddagen tog jag och dottern ut hönsen. De är så söta där de spatserar runt i grupp och inspekterar omgivningen.

Har ingen bild från gårdagen, men här är en från första gången Henny-Penny och Hanna var ute.

24 maj

Nu har vi äntligen fått igång hundträningen i Ekskogen. Ett helt gäng i olika färger och former träffades igår kväll på fotbollsplanen. Bruks-vall och jakthundar i en salig blandling.
Blomma var ju tvungen att skälla lite på de nya bekantskaperna.
Vi tränade Rallylydnad. Några har tränat mycket förut andra ingenting, så vi delade upp oss och hjälpte varandra. En liten Kooikerpojke som är rädd för svarta hundar och gör utfall tog vi under våra vingar. Mycket bra träning för honom och Blomma bryr sig inte ett dugg om hans utbrott. Gjorde bort mig och tog med köttbullar till träningsgodis vilket gjorde att Blomma blev övertänd. Det tog ett tag att få ner henne på jorden igen, men sen skötte hon sig fint. Man lär så länge man lever...

När vi tränat rally hade vi lite ringträning. Blomma ville inte alls stå stilla, urtråkigt!
Lite platsliggning och kontaktövningar hann vi med också.
Efteråt blev vi bjudna på fika hos Kooikermatten. Rabarberpaj med glass, mums.

Nästa gång träffas vi hos en av de andra tjejerna som har en stor agilitybana. Kanske får vi med oss Tobbe också.

Hemma jobbar vi stenhårt på att få hundarna att sluta skälla, eftersom folk har klagat på hundara i området. Jag kan förstå att folk blir sura om de skäller tidiga morgnar och sena kvällar. Men att bli upprörd över att hundarna skäller när de går förbi tycker jag är rätt fånigt, speciellt om de ser att man faktiskt försöker få dem att låta bli. Sen hjälper det ju inte direkt om man hojtar att de ska hålla käften och vevar med sina gåstavar... Fick förslaget att jag skulle hänga upp en tuta så att de kunde skrämma hundarna när de gick förbi... 😮 
Mina hundar är aldrig ute sent eller tidigt, då får de bara gå ut på baksidan, just för att de inte ska störa. Jag är ännu mer noga på helgerna när sommargästerna är här. Att hundar är djur tycks folk glömma bort och en flock är svårare att styra än en ensam hund. Att de klagar på hundskit tycker jag däremot är helt rätt. Det händer inte allt för sällan att man faktiskt har skit precis vid uppfarten. Jag plockar alltid upp efter mina hundar. Nog om detta, jag gissar att ni är några stycken där ute som känner igen er.

Idag är det en tur till KS som gäller, igen...
Ska bli skönt när det är klart, så man kan ta det lite lugnt. Har rasat i vikt av cortisonet och allt farande, det var ju inte direkt vad jag behövde. 
I morgon är det Rallykurs igen.
Ha det gott! 


22 maj

Ops, nu har tiden sprungit iväg igen...🤭

De senaste veckorna ser ut ung som de innan. Fram och tillbaka till stan och KS. Ett otrevligt nödstopp hos tandläkaren dessutom. 
Förra helgen var nvi på inoff utställning i Häverö. Jättefin tillställning. Och vädret var bra ända tills det blev cockrarnas tur, då kom regnet. 
Hade trevligt sällskap av Lena med dotter och vovvar och av Ingela med Kooikergänget. Väldigt skönt med utställningstält som man kan bre ut sig i. Jag som alltid tappar bort mina saker har en begränsad yta att leta på.
Fast den här gången var det Ingela som kom hem utan kritik och kam. Som sent omsider dök upp i hennes egen väska. 😉

Siri avskyr att ligga i bur och piper mest hela tiden. Tråååkigt! Blomma sköter sig mycket bättre.
Jannie satt som vanligt och stack upp huvudet som en lite surukat ut sin tygbur. Jannies "lillasyster" Lucy var högljudd så fort hon inte fick sitta i mattes knä. -Hallå, tänker du lämna mig eller!!! 
Hon sjöng vackert för oss hela vägen dit och hela vägen hem när hon fick sitta i buren i bakluckan. 🤩 Men hon vann sin klass, före Blomma som blev tvåa. Blomma skötte sig bra i ringen. Matte måste träna på att ställa henne bättre såg jag på bilderna. Huva!
Siri skötte sig också galant i ringen men hon blev placerad tvåa pga sin tunna nos och stomme, annars fick de båda fin kritik. Jannie tog hem första platsen.

Väldigt trötta var vi när vi kom hem. Grannen var en ängel och rastade de andra hundarna som var hemma. Ingelas Kooikerhane tog hem bir och blev big 1:a. En riktig snygging är han, och gosegris som jag är lite kär i måste jag erkänna. 

Passade på att hälsa på min lilla mamma när jag skulle till tandis i tisdags. Hade plockat en lite vårbukett av liljekonvaljer, gullvivor och violer. Hon har varit sjuk länge och inte kunnat vara ute så jag tänkte hon skulle ha lite vår hemma. I onsdags blev vi hemma från kursen jag hade varit en vända till KS och orkade inte ge mig iväg igen. Vi tränade lite hemma allihop istället. Och klippte gräset.

I tordags var vi på ett andra ultraljud som visade att alla valpar var resorberade. Jag och Lovis deppade lite (en gång till) och åkte och köpte ett paket glass. Lovis fick en egen glass att smaska i sig i solen. Gissa om hon gjorde stora ögon. 😲 Va! Hela till mig? (det var en barnglass...)

Fredagen var det KS igen... Sen lite arbete i trädgården och bus med vovvarna och på kvällen blev vi bjudna på middag till Ingela. Lång träning för Siri att sitta uppbunden. Blomma rullade ihop sig och när det blev långrandigt. De andra tjejerna höll ögonen på mig mest hela tiden. 

På lördagen var det 13-års kalas för brorsonen. Jättemysigt med god sallad och fika i grönskan. Vill också ha en egen liten gård, långt ifrån grannar. Ingen att störa. Dream on...

Idag har jag haft en gammal kompis här. Prat, fika, långprommis och mat, sen mer fika i solen. 😀 Härligt!
Så-där-ja, nu blev det en novell igen...
Sorry! Ha det!
 

9 maj

Mycket  är det inte som blivit nerklottrat sista tiden...
Inte här i alla fall. 🤭
Spenderar tiden till och från KS ett par dagar i veckan. Blomma och jag fortsätter rallykursen med glatt humör. Resten av tiden spenderas i trädgården med spaden i högsta hugg. Planterar lite här och drar upp lite där. Har gjort ett hallonland, planterat mer potatis och div andra ätbara ting. Grävt ner ett par fläderbuskar - finns det någon godare saft än fläderblomssaft! Hm, ja, det lär ju visserligen dröja men den som väntar på något gott... Flyttat runt lite saker osv. Hönsen gillar skarpt när jag planterar, alla tuvor av någon form slängs in i hönsgården och dissikeras direkt. Mmm daggmask, larver och andra småkryp mottages tacksamt. Slemmiga sniglar smakar mums! 🤒 

Lite träning på hemmaplan har det också blivit. Agilitybanan har åkt fram och jag har byggt en vippbräda. Inte så hög men den fungerar. Nu saknas A-hinder och långhopp. Långhopp ska jag väl kunna snickra till. A-hindret måste jag fundera på hur man ska kunna göra ett som inta är så skrymmande att förvara. Vi har tränat lite Rally hemma också och jag har lyckats på till en riktigt snygg bakdelsvändning på Blomma. Den är vi stolta över. Värre är det med ståkvar övningen. Den vill sig fortfarande inte utan mutor... 

Påskveckan hade vi ju Messi boende här. Blomma och han levde rullan så att det ekade i hela grannskapet. Han fick ett bad och ny frilla innan hemgång. Så fin så, gammelmattes pojk. Blomma saknade honom när han flyttat hem igen.

Jag var på konferens under påskdagen och annandagpåsk i Julita. Den var riktigt bra och lärorik. Kul hade vi också. Trevligt folk och jättebra ordnat. Första dagen handlade om cockerns historia och funktion. Vi fick se jaktcockrar i arbete och höra att vi faktiskt har väldigt mycket kvar i våra "utställningscockrar". Till skillnad från t ex Springerns dito som tappat mer av sin ursprungliga mentalitet. En påskbuffé blev det till lunch och grillning vid stugan på kvällen. Solen sken och havet glittrade kan det bli bättre. Söndagen vigdes åt mentaliteten och Lars Fäldt stog för föreläsningen. Mycket intressant fick vi veta och diskutera. En del praktiska övningar visade han också.

Jag passade på att fråga "Den Lärde" lite om vargarna. Undrade om jag skulle våga lägga viltspår i skogen här. Han tyckte att det kunde jag väl göra, då mitt spår borde skrämma bort dem mer än vad blodspåret lockar. Klöven får man väl ha med sig i fickan och slänga ut i slutet av spåret om man inte vill att den är försvunnen när man når "mål".

En härlig helg/minisemester på det hela taget. Tack Kelly & Camilla som skötte ruljansen hemma.
  
Chaplin har också varit här och blivit vårfin. En gosig kille det också. Blomma och han är lika som bär fortfarande fast Blomma har mer päls.  🤩 Tobbe & co var här och busade en stund med oss så nu är det bara Pebles jag inte sett på ett tag.

Det har varit en hel del trimning sista tiden, tyvärr inte på mina egna 🤭 det är bara Pärlan som inte ser ut som ett pälstroll. Blomma är förstås värst. Men det ska det bli ändring på, för det är utställning på lördag. Då ska lilla Siri med också, men där finns inte så mycket päls att jobba med. Bad fön och lite finputs och plockning så är hon klar. 

Söta Lucy har varit här och blivit av med en hel del valppäls inför lördagen. Vi var lika trötta båda två när vi var klara. Att bli trimmad är inte hennes favoritsysselsättning om vi säger så.  Och så gick hennes matte och husse!!! Hjälp! Nåja, hon överlevde och busade glatt i trädgården efteråt. En riktigt snygg tjej i min smak. Mörkt orange, vackert huvud, ska bli kul att se hennes kritik på lördag.
I morgon kommer Jannie för lite utställningsputs. Lite tid med Lena får jag på köpet. 😉 

Måste nog putsa mitt hem snart också det känns som om jag bor i en hårboll. Men det är ju så mycket roligare och skönare att vara i trädgården än att städa.
Planen för morgondagen är lite socialträning i Norrtälje med Blom-ungen och Kooikrarna En fika i solen kanske... Låter väl nice.

Kissekatterna sköter proteinförsörjning till hela familjen. Igår fick jag tre döda och en halvdöd mus. Är inte så förtjust i att avsluta jobbet själv, men vad ska man göra när den stackarn är söndertrasad. Bara bita ihop och inte låtsas om att man är blödig.

Idag grattar vi grannen med de Lapska, ultraljudet visade att Nasti var dräktig. 😀 

Så där ja nu har jag uppdaterat lite i alla fall för er som orkade igenom hela texten. 😉
 
Åsa tog en jättefin bild på kattfröknarna när hon var här.

16 april

Aooo! Vem har kört min kropp i mangeln?!

Kanske inte skulle ha tillbringat halva gårdagen med att tvångsförflytta en betongtrappa som vägde 3 ggr så mycket som mig? Hjälpte kanske inte heller att jag druttade in i muren och skrapade upp knä och arm? 🤭
Får nog bli en dag utan kroppsarbete idag...

Mulet nu på morgonen men ljuset kommer sakta. Det ska bli varmt och skönt fram på dagen. Funderar på att ta mig en tur till Vallentuna, skulle behöva lite mer jord, lite färgglada Penseér och inte minst hundmat. 2 lediga dagar till innan jag ska in på dagvården, suck. Trååkigt, men, men. Lite mer medikamenter är alltid kul, eller? 🤨 Börjar se kortisonsvullnaden smyga sig på ansiktet. Snyggt... 😲  Det blir en fullspäckad vecka. Hoppas mina barn kan hjälpa till med vovvarna. det är ju påsklov, i alla fall för minstingen. (Hm, 17 år)
Igår hade Hanna hittat redet, ska bli spännande att se var dagens ägg hamnar. Hulda hade lagt sitt på bajsbrädan. 🤩

Skön helg och lycka till alla ni som ställer i helgen!

14 april

Ännu en underbar vårdag!

Har tillbringat dagarna i trädgården med kratta eller spade i handen. Hundarna röjer vilt i solen och njuuuter. 😀
Blomma hittade på dumheter igår. Rätt vad det var så var hon på fel sida staketet! Jag trodde att jag hittat kryphålet och tätat det när grannen ropade att hon var ute på vägen och sprang. Men vad?...
Tredje gången såg jag var hon kom ut. Bakom lillstugan hade staketet töjts av snötyngden under vintern. Nu är där stoppat och lagat. Siri stog på insidan och skrek av avund när Blomma rusade runt där ute. Fick lov att stänga in henne medan jag fixade staketet. Busar! 

På eftermiddagen satt jag med kaffekoppen i solen i hönsgården. Det är så kul att bara studera dem. det är två flockar i flocken. Hulda och Vilda håller sig mest inne. Vilda är en blyg liten sak. Henny-Penny är ute även om ingen annan är det, ligger i solen och myser. Hon är tuffast av dem alla. Hanna och Kamelia hänger med ut ibland och skruttar runt.

Var till Vallentuna igår och fick bilen servad och  sommardäcken pålagda av min kära bror. Tur att man har händiga karlar omkring sig. Tack!
Ha en härlig dag i solen! 

12 April

Vilka underbara dagar det har varit!
Vår och sol och värme. Har haft barnen här i helgen, det får mig alltid att bli glad. I lördags var vi på en lång skön promenad. Pärlan var lika vårglad som jag, skuttade fram och rullade sig i alla snövallar som fanns kvar. Hon älskar när familjen är samlad, saknar dem verkligen annars. Hon har sin egen plats i Kellys säng där ingen annan får vara.

Jag och Kelly har planterat diverse blommor och grönsaker och potatisen är i jorden. Jag har börjat rensa i rabatterna och här och där kommer det små vårtecken.
Blommor 😀!  Sniglar 🤒!  och annat...

Igår kom Åsa och Hugo, gissa om Lovis blev glad! Tjoho, äntligen! Sen spelade hon svårflirtad en stund och Hugo fick springa benen av sig för att hänga med. Det blev i alla fall en bra parning till sist. Sen fick mattarna sig lite att äta. Hundarna var fantastiska. 5 st låg lugnt och vilade i samma rum. Inte illa för en pojk att kunna styra sig med en villig tik i närheten. Efter en lång dag gick Åsa och Hugo och knöt sig i lillstugan.
I morse var Lovis sur och ville inte alls vara med. Sen helt plötsligt var det intressant igen, så nu är det bara att vänta och se om det har tagit. 
Vi plockade upp lite växter som Åsa fick med sig hem, jättebra att kunna byta med varandra.  
Och, jo, Åsa hade med sig 5 st hönor så nu har vi liv i hönshuset till slut. Så mysigt. Tack vännen! Idag har de varit ute och kollat omgivningarna och skruttat runt i lilla hönsgården. så mysigt att titta ut genom köksfönstret och se dem gå där. 🙂
Hundarna tycker det är jättespännande. Siri klämmer sig in mellan hönshuset och staketet för att kunna titta in genom fönstret. Det är bara hon som är liten nog att smita in där. Hönorna bryr sig inte dugg. -Och vad glor ni på då, vi bor här nu! Hönsen kommer att få en egen sida så småning om.

När våra vänner åkt tog jag fram krattan. Det finns en del att göra. Blomma ser ut som en kaktus så fort hon varit ute en stund. Pinnar överallt! Det tösen har päls så att det räcker och blir över. Nu är vi alla trötta och nöjda och redo för sängen.

Sötaste Hugo, han och Blomma är så lika.

Min skägghöna Hulda och lilla silkeshönan Vilda.

Fingrarna i jorden, det är vår!