Dagbok

Finns ingen människa som kan ta sonens plats i Lovis hjärta. När han kommer ska han tvättas och pussas om och om igen. Svansen viftar som en piska så hela rumpan svänger. På morgonen är det precis som om hon glömt att han var här och blir precis lika lycklig igen. 
Kärlek! 

Bajsätare & skumt besök

Har haft Tova på övernattning till Pärlans förtjusning. Hon bara älskar henne!

Vovvarna spenderade natten med att vandra mellan hennes säng och min, vilket påminde mig om att det är dags för kloklippning igen! Pärlan la sig på klappavstånd i fotöljen för att slippa de andra fyrbentas sällskap. På förmiddagen när Tova satt i fotöljen låg hon på hennes mage och gosade in sig och njöt ordentligt.

Vi tog en promenad och mötte och såg nya hundar. En STOR Dansk och två små svarta släthåriga typer, typ pincher modell. Igår gick en stor Schäfer förbi som vi inte sett förr. Paret med Nuffen och Hoffan såg vi också häromdagen, så Hoffan är kvar i området.

Det kommer mer och mer hundar vilket märks på lämningarna överallt.

Jag tycker nog att man kan hålla efter sina hundar även om man är på "landet". Det är inte så nice när vägarna kantas av hundskit. Man kan ju i alla fall slänga ner det i diket.!..

Vilket gör att vi kommer till Lovis trevliga beteende. Under ett nosningsstopp tog hon mer tid på sig än vanligt och jag var tvungen att kolla vad hon gjorde. Åt bajs!

Urk! Inga mer pussar idag! Det har hon inte roat sig med förrut. Såå hungrig är hon nu och tuttarna har blivit större.Tur att det bara är 2 dagar kvar till u-ljud så jag får se om jag ska öka maten.

Igår på eftermiddagen när Pärlan och Siri var ute på tomten började Siri larma.
Inget ovanligt i det, men hon lät annorlunda den här gången. Jag kastade ett öga genom fönstret och såg att det stog ett rådjur på tomten mittemot oss. Vid närmare granskning (ja 40+ ni vet) var det inget rådjur utan ett hunddjur. Tänkte att det kanske var min granne med de Lapska som var där och tittad till, men nej, hennes vovvar är mycket mindre och mörkare. Dessutom har hon alltid full koll på dem. Djuret stog bara där och tittade på mina hundar. Siri skällde men sprang inte ner till staketet som hon har för vana (hm, ful ovana) och Pärlan satt kvar uppe vid huset och bara tittade. Så kom ett djur till, "rinnande" ner för sluttningen mellan träden. Och det djuret var mycket större. När det flöt förbi följde den första efter. Jag skriver flöt för att det var precis vad den gjorde, flöt fram i en graciös trav.

Antingen var det hundar av någon urhundstyp på vift, eller så var det vargarna...

I vilket fall så åkt vovvrna in snabbt och ut fick de inte gå själva på framsidan något mer den eftermiddagen. Härom dagen när det var nysnö la jag märke till ett stort tassavtryck bredvid en öppning i isen i bäcken. Kanske en stor hund, men jag skulle då inte låta min hund gå ner där. Mmm undrar gör man ju...

4 dagar kvar

Om 4 dagar får vi veta om det finns något liv där inne i magen på Lovis. Ultraljud är bokat.

Tiden går långsamt, men samtidigt jättefort, för om det är något där inne så har nästan halva tiden gått när ultraljudet görs.

Lovis håller sig fortfarande mest inne för att se om det vankas något gott, jag får schasa ut henne med de andra. På morgonen är hon inte uppe först som vanligt, utan ligger kvar med mig tills jag går upp. Efter frukost går hon gärna och sover igen. Och fröken som helst har legat vid fotänden ska numera ligga nära och allra helst under täcket.  Mysigt! 
Idag har de rört på sig ordentligt alla tre. Vi passade på att ta en tur i skogen uppe i Karby när vi lämnade Kelly vid bussen. Där finns inga vargar och vi mötte ingen människa eller hund idag heller. Pärlan har inte börjat höglöpa än så hon fick rusa fritt med de andra. Åhh, vad dom njuter av att susa fram, och jag av att se dom! En tur i skogen kan Lovis inte stå över. 😉

Det var inte helt klokt för min del visade det sig när jag kom hem, men hellre nöjda än uttråkade hundar när man själv är halvdan.

Har pillat lite med sidan -som synes, men blir inte riktigt nöjd med något. Nu får det vara så här ett tag i alla fall för nu längtar jag efter lite vår!

Eller förresten gör jag det? Hm, inte helt säker med tanke på hur det kommer att se ut här inne på golvet...
Siri har idag grävt sig igenom snötäcket och lyckats få fram lite gegga som ett smakprov på vad som väntar!
 Släppte som vanligt in henne utan att bromsa upp för de har ju varit rena en lång period nu, resultatet blev ungefär som bakgrunden på den här sidan.
Fullt med tassavtryck!
(Blir det valpar kommer det å andra sidan inte bli mindre städning av det!) 

Ha nu en riktigt skön helg!

13 jan

Trött...
Just nu suger sjukdomen musten och lusten ur mig. Jag längtar tills jag får börja medicinera igen så jag kan få ner inflamationerna något. Det vore inte helt fel at bli av med hudutslaget i ansiktet heller. Man känner sig såå snygg, dessutom lämnade det förra ärr... Ögonen är som sår på natten för det är så torrt. Det värker i stela leder. Gnäll, gnäll, gnäll...
Så, nu är det gjort! 😉

Tog en längre promenad med mina fyrbenta på förmiddagen. Det bet ordentligt i kindernsa men det är ju så vackert. Rimfrosten växer för varje dag.
Passade på när jag ändå var ute att skotta undan lite på uppfarten och ställa ut soptunnan vid vägkanten. (Eftersom jag glömde den förra hämtningen så börjar det nu bli lite fullt.) Typiskt stadsbo, det tar ett tag att sadla om till äkta lantis.

Inatt har vi haft någon form av besök bakom huset för Lovis hade ragg som en hyena när hon var där ute i morse. Tittade upp mot skogen och skällde.


Resten av dagen har gått i ultrarapid och så får det nog fortsätta. 
Och jo, förresten så har Pärlan börjat löpa så nu är det nog inte kul att ha hanhundar i området. Grannen har precis som jag, en löptik och en nyparad. Oj, vad det ska lukta gott här!

Just nu är luften utanför fylld med mjölkaktigt dis.
 Skönt att ha en brasa att krypa upp vid.
Ha en skön kväll!

Syskonkärlek

12 jan

Idag roade jag mig med att klippa klor och tassar på Pärlan, hon var mindre road. Hon vänjer sig aldrig, så fort jag tar fram necessären så gömmer hon sig. Och när jag uppmanar henne att komma så börjar hon skaka. Sen är det aldrig några problem med själva klippandet, men usch! vad det är läskigt tycker hon. Passade på att smörja tassarna som börjar ta lite stryk av kylan. Propolis gjorde dem som nya!

Vi tog en prommis på förmiddagen och följde rådjurs spåren den största delen av vägen. Klart att dom går på plogad väg istället för i djupsnö med skare! 
Väldigt intressant och matte får väldigt långa armar!
Det är slut med att bli så upphetsad så att man ylar i alla fall, SKÖNT!

Lovis har tillbringat tid inne idag när de andra busat ute, hon hade visst ingen lust. Eller kanske ville hon hålla ett öga på mig som kan nå maten i skåpen?

På eftermiddagen fick de märgben att mumsa på. Fast de har varsitt ben så ligger Pärlan och morrar när hon gnager, vilket får Lovis att undra om Pärlans ben faktiskt inte är godare?! Knasbollar!

Siri har någon gång under dagen roat sig med att knycka sånt som ska till återvinningsstationen. Vilket betyder att baksidan ser ut som en mindre soptipp! Ja har man inget att göra så skaffar man sig...
När det blir ljust i morgon ska Pärlan få städa, det älskar hon. 

Jag passade på att baka både äppel och banankaka av frukterna som började se lite ledsna ut. (Nej Åsa, det är inte samma bananer!) Bra att ha i frysen om någon har vägarna förbi. Ha ha ha...

Ha en skön kväll. 🙂

Hjälp lämna mig inte!

11 jan, en STOR liten upptäckt!

I dag har min lilla Siri bevisat att hon faktiskt är en katt! Hon låter som en katt när hon pratar och jamar när hon har ätit upp maten. Och idag kom hon hem med världens minsta MAMMUT! -I form av en liten infrusen hasselmus. Stackarn hade mumifierats hopkrupen mot kylan.

Stackars liten, det ser kallt ut!

Titta vilka söta små tassar.

Igår var jag iväg med min snälla bror och köpte mig en bil. 🙂
Näe, inget körkort än men man måste ju börja nånstans.  Det blev en Nissan Primera, en kombi i storlek med V40, fast lite bättre utrymme i skuffen.
Tack för hjälpen bror!

Innan dess fick jag ett av mina berömda ryck och skulle möblera om. 🤩 Nu har jag ju inte så mycket yta att möblera på, men vill man så går det!
Jag har irriterat mig på att det var så mörkt över köksbordet, det är svårt att måla eller sy i dåligt ljus. Dessutom var soffa och fotölj vända bort från brasan.

Så från tanke till handling...
Allt fick rotera och soffan åkte ut i garaget. (Tack igen bror!) Nu har jag bordet vid fönstret och ser brasan både därifrån och från fotöljerna. Fast som vanligt när man flyttar om så blir det några saker som inte har någon plats, men det ger sig med tiden. 😉

På vovvarna är det full fart som vanligt. Lovis är fortfarande lika hungrig och har lagt på sig lite, vilket behövdes. Lilltösen håller sig sysselsatt som ni ser.
Ja, och Pärlan hon är glad som en lax och försöker fria till Lovis, som inte alls är intresserad. Jag tror att det är dags för löp där också.  😀

När jag möblerade om igår fanns det bara en fotölj att sitta i på kvällen, den såg ut så här... 

Dräktig?

Nu går vi i väntans tider.
 Jag undrar jag om Lovis är dräktig, hon tycks tro det i alla fall. Hon tigger mat som aldrig förr och sätter i sig både sin och det som är kvar av Siris mat! Ja det är bara vänta och se...
Igår fick Lovis syster 4 små trollbarn, grattis!


Igår kom vi äntligen hem!...till ett hus som var utkylt 4 grader varmt, och fruset vatten. Hem ljuva hem! 😉
Det var bara sätta igång och elda och smälta snö till tevatten. En snäll granne kom med en dunk vatten senare på dagen. Då var huset rena taikonlägret, proppen hade gått och det gick inte att komma åt den eftersom de så fiffigt sitter i garderobsväggen! Så jag tröttnade och tog fram skruvdragare och tog ner klädhängaren som satt i vägen och satte sticksågen i garderoben. Inte för att det blev så snyggt men nu kan jag byta propp utan att få spader! Så när grannen kom med vattnet stog jag där med maskinen i högsta hugg och var helt nersnöad av sågspån.

Hundarna fick gjädjefnatt när vi kom hem och Lovis sprang som en tok upp och ner för backen. Mitt i backen är hon uppe i högsta fart, sen börjar hon bromsa för att svänga runt garaget eller ta ett varv runt bilen. Springa är verkligen det bästa hon vet! De andra två satte igång att busa och skälla så alla hörede att vi var hemma igen.
 
Inatt var det lite småkyligt så jag hade tre små pälstroll under täcket. 😀

Idag har jag skottat snö och burit ved så ryggen knakar. Vi har smält snö och värmt till disken. Det krävs otroligt mycket snö för att fylla en diskho med vatten! Straxt efter jag var klar började vattnet droppa kranen och nu har vi rinnande vatten igen. Jippie!

Just nu ligger vovvarna nöjda och sover och jag funderar på om jag ska ta fram lite målarsaker.

Ha en skön kväll!Förra vintern på besök hos Ann-Kristin. Många härliga färger!

4 jan

Börjar känna mig som en luffare, flyttar runt med ryggsäcken i högsta hugg! Nu är vi tillbaka hos mamma på Lidingö efter en resa till Värmland.

I lördags tog jag Siri & Pärlan och satte mig på tåget till Åsa. Vi bestämde oss för att Lovis fick stanna kvar hos Åsas familj så att hon, nyparad som hon är skulle utsättas för så lite stress som möjligt.
 Så satte vi siktet på Värmland, hem till Stina och Murbräckans kennel för att para Åsas tik Bettan med Bono. Vädret var inte det bästa att köra i men fram kom vi i ett stycke. Där väntade Stina med middagen på bordet, men vi hann bara innanför dörren så uppstog kär-lek.
Middagen fick vänta en stund. :)


Vi hade en trevlig kväll med Stina och Jimmy och alla gosiga vovvar. Pärlan fick träffa både sin bror och sin pappa. Pappa Dino tyckte att Pärlan var en söt tjej och kråmade sig för att visa hur snygg och snäll han är.
Siri lade upp sig för pojkarna som tyckte att hon luktade väldigt gott. Gamla Jill brummade lite djupt ner i halsen för att tala om vem som var chef på det här stället. Millan, den lilla dockan var rund som en tunna och väntar valpar vilken dag som helst nu. Hon är mer lik sin faster Pärlan än sin syster Lovis.

Tjock som hon var så gick det inte ner så mycket mat men smakbitar vid bordet hade hon inget emot.

Vi tog en promenad i knastrande snö på kvällen, jag hade mina raketer och Jill med mig. Dvs en arm framåt och en bakåt.
Tillslut satte sig Jill ner och sa, Nu vill jag gå hem! Så det var bara att vända, då gick det desto fortare!

På morgonkvisten tog jag mina vovvar och gick ner till ett stort fält, där rusade dom som tokar i full fart. Åh vad härligt!
Sen kom ett gäng på sådär en 8-9 Curlycoated och flattar, några var lösa och sprang efter Siri som höll på att kissa i byxan. Usch vad läskigt! tyckte hon och satte sig en bit bort i skogen och skällde.  
När vi kom tillbaka var parning nr 2 i full gång och sen blev det frukost.

Pappa/farfar Dino

Vi hälsade på hos Stinas dotter Cattis på vägen hem och där hittade Siri en kompis.
Cattis svarta labbe Gullan 8 månade och Siri busade så det stog härliga till medan vi blev bjudna på fika.
Vi tog en sväng i skogen så vovvarna fick rusa och busa av sig innan det var dags att sitta i bilen igen.
Bilresan hem gick bra förutom en liten omväg, kanske vi snackade lite förmycket?
Hade nog inget med trötthet att göra, eller att vi fjantade oss...
Hem kom vi i alla fall och jag fick tillbaka min älskade brunbjörn och fick skjuts hela vägen till m & p. Tack Jocke!
Tack Stina för din gästfrihet, ditt hus är jättegulligt! Tack Åsa för att jag fick följa med det var jätteskoj. (Och tack för att du visade mig Strömsholm 😉)
Spännande blir det att se om våra töser är dräktiga, då kommer valparna samtidigt! 

Trots en hel del rantning fram och tillbaka över golvet inatt, så njöt jag av att ha min gosebjörn tillbaka!

Gott Nytt!

Så har det nya året börjat.
Lovis är kvar hos sin pojkvän men de har dejtat klart. Hugo är idag mer intresserad av Bettan som gått in i höglöp. Imorgon åker vi med Åsa och Bettan till Stina för parning. Jag tar med mig alla mina vovvar, det kan  bli full cirkus.

Jag och flickorna har firat nyår på Lidingö och passat på att springa i skogen. Det är så vackert med all snö och rimfrost. Tjejerna har verkligen njutit av att sträcka ut i full fart. Igår sprang Pärlan så hon blev tvungen att lägga sig och rulla i snön för att kyla av sig. Matte hittade ett vattedrag som inte var fruset där lapade dom glupskt i sig vatten innan de rusade vidare.

Idag sprang Siri så fort att hon glömde åt vilket håll vi var på väg och tappade bort oss. Det tog ett tag innan hon hittade oss igen, då var hon desto gladare! (och jag med)

Det gick bra med alla raketer igår. Siri blev lite orolig i början av kvällen när dom smällde precis bakom huset så att det sken upp inne i rummet. Men jag slängde mat på golver varje gång det brakade lös så sen brydde hon sig inte. Skönt! Det är hemskt för alla vettskrämda djur därute i skogen och alla som ligger hemma och darrar.

Jag önskar er ett riktigt härligt nytt år, med glädje och bus!

pojkbesök

Nu har Lovis haft pojkbesök.
Åsa har varit här med Hugo och nattat över.
Jag är jätteimponerad av Hugo, vilken kille! Så duktig på att lyssna på sin matte fast det var en villig tjej i rummet. Bara några gånger inatt fick vi säga till dem att de skulle gå och lägga sig. Och han pussade så gulligt på Lovis fast hon sa ifrån ibland.
Nu har Lovis följt med sin fästman hem för ett par dagar.  
Tack Åsa för en mysig kväll, och tack för allt annat! 

Sååå jobbigt att uppvakta hela tiden, måste vila lite ibland.

datortrassel

Gör ett nytt försök att uppdatera. Har trassel med uppkopplingen och blir utkastad rätt vad det är.
Jätteskoj när man skrivit av sig massor och så försvinner det bara! 😠

Vi har i alla fall haft en skön jul, massor med familj och mat och så klappar förstås på julafton.
 
Vovvarna fick lite nya mjukisdjur, viket uppskattades av vår lilla apportör Lovis som älskar att bära på saker. Pärlan la beslag på den minsta direkt och la sig att vakta sin "bebis". Siri tyckte pappret var skojigt och gjorde konfetti över hela rummet.  Resten av julafton var ingen höjdare tyckte Lovis som spenderade stora delar i hallen, eftersom det var mitt i löpet och både syrran och brorsan har hanhundar. Hon hade sällskap förstås, men inte av matte. 😥 Stackars dockan...

På juldagen åkte ungarna tillbaka till stan med sin pappa. Så var julen över för den här gången... 

Årets pepparkakshus under uppbyggnad.

oj, fredag igen

...och mindre än en vecka kvar till julafton!
Dagarna rusar förbi, Kelly har varit här och vi har pysslat och gjort julgodis. (som vi kommer att få göra mer av, -Va, det var inte jag! )

Just nu har vi -16 grader! Brrr... Pärlan har fått kramp i tassarna idag; -Aj, mamma! skriker hon och kommer hoppande på tre ben. Jag värmer lite, så får jag en puss och så springer Pärlan glatt iväg igen. 🙂 Så söt så! De andra rusar på som vanligt, fast inte lika länge. Sen fryser lillfisan när vi väl är inne. Lovis är gjord av segare virke, finns inget väder som inte går att busa i.

Kallt var det också inomhus när jag kom hem från turen till Brottby, bara 15 grader! Vinterbonat, jo, jo!

Tur det finns spis att elda i. 😀 Det kommer nog gå åt en hel del ved i vinter.

Veckan som gått..

Vi tillbringade hela söndagen på Hund2009. Siri debuterade, inte i ringen utan i rasmontern. Jag är jättestolt över hur duktig hon var. Hon hälsade glatt på alla som ville klappa ända till hon inte kunde hålla ögonen öppna längre. En social liten tjej. 😀

Jag hjälpte till att ställa Siris syster och det gick väl sådär. Men lite ringträning blev det och en bra kritik med tanke på att de är i värsta tonåren. Hon har väldigt fint steg när hon vill , ett vackert feminint huvud och jag tror att hon kommer att bli snygg när hon breddat sig i kroppen. Precis som Siri är hon en hund man får ge sig till tåls med innan hon har mognat. Lovis är likadan, först nu vid 2 1/2 börjar hon sätta kropp ordentligt.  

I alla fall hade vi en jättetrevlig dag på mässan. Härligt är det att få prata cocker en hel dag utan att någon suckar och stönar. Både Hugo (Sobel) och Siri (BLR-Sobel) gjorde succé. Och så log folk förstås igenkännande, med huvudet på sned mot röda Jannie, som för många, speciellt äldre, representerar rasen. Det är intressant att höra vad folk har för syn på cockern och vad de funderar på och undrar över. Gemensamt för alla är, -Åhhh, vad söta!  
Skojigt är det ju också förstås att träffa alla andra cockermänniskor.  
Meningen var att jag skulle åka hemåt på kvällen men det var bara att glömma. Det blev en promenad med de andra tjejerna, som väntat hos mormor istället. Och övernattning.

I onsdags var jag tillbaka i stan igen för middag med styrelsen i sthlm CK. Tack alla för en jättetrevlig kväll. Och tack söta Gunilla för julklappen! Nu tar vi ett välbehövligt jullov.  

Igår, torsdag
 skulle jag till stan igen för att gå på sonens avslutning, men det var ju totalt omöjligt med det busvädret! Idag morse skottade jag snö så att det gick att köra ut leksaksbilen. Lite slirigt är det utan vinterdäck, men vi tar oss fram.

Och till sist, äntligen har Lovis börjat löpa. Inte för att det gör något om det hinner bli lite vår när valparna är stora nog för att gå ut, men ni vet hur det är när man väntar...

Imorgon är det klappjakt!  

Siri tror att hon är en kissekatt, vill sitta högst upp och spana på småfåglarna.

10 dec Nu är det mörkt igen...

De fåtal timmar som det är "ljust" går fort förbi. Extra fort idag, för vi sov länge efter ett par dagars vistelse i staden, med diverse möten. Bla vaccinering av trollungarna. Nu har jag lyckats få dem i fas så jag kan ta alla på en gång. Skönt, det blir ett himla rännande hos veterinären annars. Passade på att gå till tandläkaren också och få min tand som gått sönder lagad, lagom till knäcktider. 🙂

Idag har vi haft besök av Elsa och Kicki med Siris syster Heidi. Jag hjälpte till att trimma henne inför utställningen i helgen. Blir hon inte placerad får de väl skylla på frissan. 😉 
Siri har ingen päls och Lovis hade jag trott skulle löpa nu, så jag  ställer ingen själv. Men jag ska stå i montern på söndag så jag hoppas vi ses då. Kanske hinnen man smita ifrån för att heja på folket runt ringen och se syrran visa upp sig.

Bara 14 dagar kvar till jul och inte en önskelista i sikte. Min är jättelång, jag får väl ta den i stället! Ha ha

Har beställt en frys att ha i källaren, det får inte plats så mycket här uppe. Jag har tänkt att jag ska baka mer småkakor i år, det är så bra att kunna frysa in då. Och Lussebullar tar sån plats. Skönt också att kunna baka bullar och sånt att ha om man får "oväntat besök". Man springer ju inte direkt en snabbis till affären.🤩
Imorgon kommer Molle-troll och sätter fart på flickorna flax. Idag blev en tråkdag för dem, tänkte ta en vända på grusvägen i mörkret men ändrade mig när jag såg att de skrapade vägen. Det betyder tjockt med gegga innan det lagt sig. Vi får köra lite klickerträning och bus inne istället.

Igår hade vi städning av pappersskräp. Molle och tjejerna hade hämtat en tom fodersäck i pappersinsamlingen och gjort molekyler av. Pärlan är jätteduktig på att städa och tycker det är skoj. (man får ju godis) Igår kom Lovis med skräp också, annars hämtar hon glatt leksaker istället och tycker det går lika bra! Det blir lite tokigt när Pärlan städar och lägger leksakerna i korgen och Lovis gör tvärt om.  

Siri, den lilla latmasken, sitter och väntar och undrar varför hon inte får något. Hon har satt i system att inte tigga själv utan väntar till hon hör eller ser de andra tugga, då kommer hon och ska smaka. Bortskämd är hon det lilla trollet,
vem har gjort så det blev så!?... 
Hon har däremot börjat plocka av telefonen från laddaren när den ringer, nu återstår bara att få henne att hämta den till mig. det vore ju praktiskt. Jag får väl ta en gammal telefon och träna med.
Den stora prövningen med att träna inne är att hålla de andra borta, jag har ju inget rum att stänga. Alla vill ju träna på en gång, det är så jobbigt att vänta på sin tur! 

Kanske kommer vintern snart, de har ju sagt att det ska bli kallare. Så här såg det ut förra vintern. Lovis har som vanligt fötterna stadigt på jorden.
 

2:a Advent

Oj vad tiden går fort, redan andra advent. Julen närmar sig med stormsteg! Visst är det härligt att vakna på morgonen och tända alla stjärnor, sätta sig med en kopp te och tända ljusen. 😀

Igår var vi på cockerträff med en massa glada människor. Trots regn och rusk är det alltid lika roligt att träffas. Vi var på F18 Elsa höll i aktiviteter under promenaden och Åsa med familj hade fixat fram grillen och bjöd på korv med bröd och varm glögg. Mums! Det är alltid så gott att äta ute. Och glöggen värmde gott! Tack alla för en härlig dag!
Mina vovvar var trötta och frusna när vi kom hem. Efter lite mat kröp vi ner under filten i soffan och mös. 
Vet inte riktigt ännu vad vi ska hitta på idag, kanske kan vi lura med oss någon att gå på julmarknad?!

Ha en skön advent! 🙂

Börjar på nytt blad

Vill börja med att tacka Åsa för de fina saker hon gjort till mig som jag använder på min sida! (Även om jag inte alltid använder dem som hon har tänkt sig. 🤭)
v
Sitter just nu och tittar på Rådjuren som går mitt över vägen, deras vita rumpor lyser i ett regntungt Ekskogen. Så vackra djur! Som sagoväsen. Tur att vovvarna sover.😀 

Vi hade älgbesök här för en tid sedan, jag har fått jättefina bilder av min granne som jag lagt upp under vargmöte - älgbesök. Tack Marianne!
v

Dagen började annars med att jag fick göra inbrott i huset.  Skjutsade Kelly till bussen som vanligt, kom hem och hade ingen nyckel. Fint! Så typiskt mig...
Nu vet jag i alla fall vad jag behöver åtgärda om jag vill ha mina saker i fred.🤩 Ha ha

Nu är den vackra frosten borta och vi är tillbaka till leran igen. 😥 Såg just en granne stappla fram över grusvägen i halkan, så idag blir det spikskorna på. Trodde det skulle vara halt att köra men grusvägen var värst. Underkylt regn är inte att leka med, jag höll på att slå på rumpan på trappan. Skulle just vara snyggt om man la sig raklång.😲

Igår vaknade jag genomförkyld och hade ont i kroppen. Tänkte att jag skulle ta en kort promenad med vovvarna, men av någon anledning blir det ofta så när jag mår dåligt att jag gör mer än annars. 🤨 
Vi provade att gå runt sjön Hoven, jag glömde titta på klockan så vet inte riktigt hur lång tid det tog men uppskattningsvis 1 1/2 timme i rask takt. En lagom långpromenad. Det var riktigt fint, fast det var väldigt blött på sina ställen så hundarna kom hem och luktade sump. Urk! Roligare hade det ju varit om de kunde vara lösa också... Men till våren blir det ett guldställe, då kan man ta med sig lite fika och sitta på klipporna och njuta. 🙂 

Har kikat runt lite och tänker nog gå med i Vallentunas BK, dags att fundera på kurser till våren. Det kan vara skönt att göra något på hemmaplan och slippa sitta och åka till stan jämt. 

Och åh, inte att förglömma,
Grattis på födelsedagen Gullfia!

Ha en bra dag. 🙂