Dagbok

11/3 från kräldjur till stapplande

Tiden går fort och valparna är redan 11 dagar!
Igår började de små ta sig fram genom att halvt krypa halvt gå på krumma, små skakiga ben. Det ser för underbart ut! 😀

 Jag försökte mig på att märka de svarta små häromdagen, men det syns dåligt.

Nu kan jag skilja tösen från pojkarna i black army, hon har sackat efter bröderna broiler  och är av en mycket nättare modell. Blomma, den blå tiken har dragit iväg och blivit lika stor som de andra, men Lilla blå gossen är fortfarande modellen mindre. Lilla, lilla, lillebror.

Idag började vi inte dagen med en promenad, utan jag satte mig och rakade tuttarna på Lovis igen, det var inte lätt att hitta de små längre.  Sedan tog jag Siris tassar och klor och klippte ner. Hennes öron satt jag med en halvtimme i går kväll efter bus i kramsnö med grannens Lapska tös.
De har jätteskoj! Siri tyckte det var riktigt spännande att vara på deras tomt och leka, massa nytt att undersöka.
Pärlan gjorde sig så lite hon kunde och låtsades helt osynlig när klosaxen kom fram. Ha, ha, fast hon somnar efter en stund när man väl håller på, så måste hon börja med att komma krypandes och skaka i hela kroppen, sååå läskigt är det. Jag tar henne på eftermiddagen, skulle behöva klippa ner en hel del också, pälsen växer som ogräs på svarta madam.

Tvättmaskinen går varm, en fäll i lådan en i maskinen, dagarna i ända. Nu låter de inte bara som marsvin längre utan luktar som det också! Fällen blir kissig fort nu fast Lovis är jätteduktig på att städa.

Städa gjorde jag igår, skönt att vakna när det är rent för en gångs skull. Knappt hinner man ställa undan dammsugaren förän det är hår och skräp över hela golvet.

Solen lyser med sin frånvaro idag, men kanske den är på väg att bryta igenom...

Lya på tomten

Är bara tvungen att berätta om lyan jag hittat idag på tomten! 
Hundarna har kommit in jordiga den senaste tiden, jag trodde att det var från jorden under lillstugan. Där är det nämligen en upptrampad stig in under.
Men idag upptäckte jag av en slump att de har grävt ut en lya under en gammal stympad gran i backen.
Lyan är stor, alla vovvarna får plats utan problem. Undrar om Lovis hade tänkt lägga sina valpar där?

Underbart smulig moränjord och snö är en kul kombination = geggamojja på golvet inne!
Lovis har blivit tvungen att duscha 2 gånger för att kunna gå in till valparna igen. 

Fler bilder i albumet 🙂

9 mars

Har varit urusel på att uppdatera...

Tänk att de redan har gått en vecka! Valparna växer och gror. Tjocka som små minigrisar!

Det trots att Lovis verkar ha lite mjölk, men det verkar som det är ren grädde!

Hon är som vanligt kinkig med maten, men jag har varit envis som synden så trots digivning har hon lagt på sig lite. Skönt! Hon har ju lätt för att bli ett spjälstaket annars. Var lite orolig att jag skulle bli tvungen att stödmata ett tag.

Lovis vaktar som aldrig förr. Hon skäller ut grannens Lapska fast hon vet mycket väl att dom bor där och inte kommer hit. Men det är bäst att vara tydlig verkar hon tycka.

Siri har kommit på en kul lek, om hon skäller till och varnar får hon Lovis att flyga upp ur lådan och ut i hallen stormskällande. Jag kan riktigt se hur Siri ler där hon studsar fram brevid henne. Hon är en riktig rackarunge och terrorist!

Nyfikenheten håller i sig, ett par gånger har hon fått nosa på bebisarna för Lovis men det finns gränser. Härom dagen åkte hon på pisk för första gången och det var befogat. Hon fortsatte in mot lådan fast Lovis varnade flera gånger. Tror ni att hon vek undan? Nehej inte hon inte! Hon backade ut en halvmeter utanför staketet efteråt och stannade där precis som om inget hänt och viftade lite på svansen.

Pärlan tar sig bara en sväng innanför gallret för att se om det finns några bortglömda matrester på golvet. Annars har hon gjort bädden i hallen till sin och där ligger hon och surar som en gammal tant. Ute är hon glad som en lärka. Lovis vill gärna vara ute i solen och hon har fått följa med på korta svängar runt kvarteret. Nu sover valparna längre efter varje måltid. När vi kommer hem går hon in och kollar att det är tyst i lådan och sen går hon ut igen.

Hon är trygg och det är jätteskönt.

När Tobie kom hem första gången efter valpning, då var de bara ett dygn gamla, så sprang hon glatt och hämtade ett gosedjur och hälsade lika glatt som vanligt (dvs viftar med hela rumpan och piskar med svansen så man får blåmärken) och sen sprang hon in och skulle visa sina ungar. Och så gjorde hon också när min syster kom. -Titta vilka fina ungar jag har!

Det märks att Siri och Pärlan är rastlösa, speciellt Siri. Hon har ju fullt med energi. Vi har lånat grannens Lapska som är jämnårig ett par gånger så hon får springa ordentligt. Jag försöker träna lite konster inomhus också, så de får använda huvudet. Då kommer Lovis direkt, Åh jag vill också vara med!

Försökte mig på att ta enveckas bilder igår, men dom blev gräsliga. Det är inte så lätt att hålla och fota samtidigt. Som min kära vän sa -Är det du som stryper dom på bilden?!

Jag försökte lägga dom en och en på ett täcke men de vred sig som ormar så det blev inte heller bra. Jag la ut dom i alla fall, bättre än inget kanske. Jag får ta bättre bilder när jag har hjälp nästa gång.

Ungarna har fått tillfälliga namn. De kommer förmodligen att ändras när man ser personligheterna bättre, men det är inte så kul med "svart pojke nr 2" .

En av töserna kommer troligtvis att stanna men jag vet inte vem av dem än. Just nu tillhör mitt hjärta "griseknoen" han är minst och sååå söt! Det är de ju förstås allihopa, men han har en riktigt fin teckning i sitt nätta lilla ansikte. Både han och Blomma har korta kompakta kroppar som små minigrisar.

Ljuden har gått från marsvinspip till måsskrik och något som liknar skällande. det är helt underbart att följa utvecklingen.
Lite mer sömn skulle inte skada för egen del, men är man lättväckt hönsmamma så är man.

Åh en sak till, DET ÄR VÅR!
Trots meterhöga snövallar, närmast fjäll på vissa ställen, är det faktiskt vår. Fåglarna sjunger och solen skiner. Visst är det UNDERBART! 
 

Griseknoen

3/3 Rapport från valplådan

Valparna är nu inne på sitt tredje dygn. Lovis sköter dem perfekt. Tvättar och tvättar och ser till att alla nöjda. De små växer och blir rundare, skönt! Jag var lite rädd första dagen att de skulle hinna tappa vikt innan mjölken kom igång, men det har gått bra. Det var bara den lilla blå tösen som tappade 8 gram första dygnet, de andra gick upp. Jag ska väga igen idag, men man kan se med blotta ögat att de lägger på sig allihop. Den blå pojken var minst vid födseln, men är nu rund och go han också. "Black army" är alltid först framme och tar för sig, ligger gärna tillsammans i färgordning.  Blanka är de allihop så man nästan kan spegla sig i dem.

Jag har tänkt att göra egna sidor till valparna så småning om så ni kan se hur de växer och utvecklas. Jag ska försöka hinna med en gemensam valpsida idag.

De andra vovvarna då?
Ja, Siri är väldigt missnöjd och går omkring och piper. Hon vill också vara med valparna i lådan. Är så nyfiken, och till råga på allt så sitter matte bakom staketet också! Gud vad livet är orättvist! 

Pärlan är ju lite speciell...😉
Jag märker att hon njuter av att slippa konkurensen med Lovis. Visst är det konstigt!? Hon verkar nöjd med att Lovis ligger "bakom galler". har tagit tillbaka sin plats vid köksbordet. Fast när Lovis kommer ut så går svansen, och hon luktar intresserat på henne. Hon har bara gått fram mot staketen (som är en bra bit från lådan) en gång, och då tog Lovis fram basrösten så det har hon inte gjort om. Siri däremot blir gärna morrad åt bara hon hinner ta sig en tjyvtitt! 🤩 

Jag har ju inget eget valprum så jag har ställt lådan i en hörna, halva lådan har tak, och sen satt kompostgaller runt så att Lovis kan ligga på golvet utanför. Gallret har jag täckt med filt så hon är skyddad från insyn, men har en bit där hon kan titta ut. Hon verkar fullt nöjd med arrangemanget. Jag har min dator i hennes hörna så hon får sällskap. Hon äter (jippie!) bara i lådan, ligger som en prinsessa och väntar på att matte ska komma med maten. Hon vägrade ju att äta något som helst foder ett tag men jag har blött det och blandat med köttfärs och äggula eller välling. Först bara lite foder, sen allt mer. Rent foder vägrar hon forfarande ätt äta. Ja, det är inte för inte hon kallas fröken kräsen. Idag visade hon ett gott tecken;
Hon brukar i vanliga fall lämna mat i skålen och då smyger alltid Pärlan fram och glufsar i sig, vilket hon inte får. Då skäller Lovis alltid. -Mamma, kolla vad hon gör!!!
Idag hörde hon när Pärlan tog av Siris mat och då skällde hon, -Mamma hör du!? Ha ha hon är rolig, ska bara skvallra vill inte ha maten själv.

Ha en skön dag i solen! 🙂

De små blå gömmer sig i värmen under Lovis ben.

Dag 60

Fröken kräsen vill inte äta...

Som sagt har fröken kräsen varit lite si och så i magen, den senaste tiden. Jag har försökt få henne att äta ID-foder men fröken bara vänder bort huvudet. Stoppar man in en kula i munnen så spottar hon ut den. Blött eller torrt spelar ingen roll, med eller utan buljong, samma sak.
Kyckling och ris är det enda som behagar damen och nu försöker hon slippa ifrån riset och bara äta kycklingen... Varierar med fisk, samma sak där, det är mest fisken som slinker ner. De andra står bredvid och erbjuder sig villigt att hjälpa till och tömma skålen. 😉

Var och bunkrade mat häromdagen så att jag ska slippa lämna henne de sista dagarna. men idag fick jag ge upp min fisk, den blev hundmat. Det slutar väl med att man sitter här och knaprar kulor själv i stället!

Har tempat fröken de senaste dagarna och det ligger runt 37,5 som mest 38 grader.

Igår när jag skulle lyfta upp henne på trimbordet så blev jag blöt i handen. Det visade sig att hon fått de geléaktiga flytningarna som ska förbereda livmodern för valpning.
Natten har varit lugn med någon kissning och en hel del bäddande. Hon går till valplådan och bäddar så det bådar gott för att hon ska vilja valpa där.

Klippte ner pälsen på magen igår, runt tuttarna så de små slipper hår i maten. 

Jag vill inte raka henne så att hon blir stickig, en 3 mm blev kvar. Hon låg som en liten valross på rygg och sov under tiden.

Idag har vi gått runt kvarteret, hon pinnar på och är längst fram som vanligt. Jag har bytt till sele så att hon slipper kopplet mellan benen. Kan det bero på den ständiga nosen i backen att cockern alltid får kopplet mellan benen?! 🤨

Idag är det ett bäddande, hon ligger ömsom i valplådan ömsom på det svala golvet.

Väntan...

23 feb

..... vad tiden rinner iväg!

I fredags byggde jag en valplåda, kanske inte världens snyggaste men funktionell.

Lite "jobbat på egen hand märken" på händerna efteråt men det var det värt. Tack Åsa för tipsen. Åkte upp till bussen och hämtade sonen vid femtiden och handlade. Gjorde middag och vid åtta bar det av upp igen för att ta bussen och åka till Södertälje, för att vara med på Cocker klubbens avelskonferens. Det var ganska mycket kaos pga vädret med inställda tåg, men jag hade tur och var framme vid kvart över tio.

Konferensen var jättebra, ämnet var genetik och matadoravel. Väldigt intressant föreläsning och givande diskussioner efteråt. På kvällen var det trerätters middag och Cocker of Cockers show. Domare var Sheila Ewan från Skottland. Det var roligt att för en gångs skull sitta nära och ha tid att bara titta på hur domaren dömde de olika hundarna. Till slut kunde man gissa vilken hund hon skulle dömma till fördel för. Roligt att se att hon visste precis vad hon var ute efter hos hundarna. Vi hade jättetrevligt och jag måste verkligen tacka styrelsen för en surperbra genomförd dag!

På söndagen var det årsmöte, det drog ut lite på tiden och jag var tvungen att gå innan sista frågan var klar, för att få skjuts en bit på vägen. Genomtrött som man var efter en helhelg var det guld. Vägen hem var ett äventyr med min lilla bil, än slank hon hit och än slank hon dit, men som tur var inte ner i diket!
Väl hemma hos mina fyrbenta igen hann vi med en fika innan sonen åkte med pappa till stan igen. Tur att det snart är sportlov så jag får rå om honom lite.

Sov länge på måndagen var bara uppe och kissade hundarna och gav dem mat sen gick jag och la mig igen. Tog en kortare sväng i skogen. Med tanke på all nysnö ville jag inte gå för långt med Lovis. Hon fick kämpa hårt ändå för att ta sig fram på sina små stubbar till ben, magen är STOR nu.

Siri är rastlös, jag har nog varit bortskämd med att Lovis har hjälpt till med att göra av med lillans energi. Men nu är hon ointresserad av att leka och då vet Siri inte riktigt vad hon ska ta sig till. Vi spelade lite spel, Nina Ottoson´s aktivering spel, och jag passade på att träna passivitet med Siri. Det är jobbigt när man är full av myror i kroppen!

Tog fram trimbordet på eftermiddan och klippte ner Lovis alla behäng. Det blev en hel nallebjörn på golvet och nu ser hon ut som Ior i Nalle Puh. Kokade kyckling och ris, gjorde välling och stekte pannkakor till lilla mamsen. Det är inte lång tid kvar och hon skulle verkligen behöva gå upp lite till innan det är dags.

Men vilka korta ben du har Ior! -Jamen, jag sitter ju ner ser du väl?

nattsudd

Lovis och jag var "uppe" i natt och gosade. Hon hade svårt att sova och då hjälper det henne att slappna av om jag mjukt masserar hennes mage. Den är väldigt spänd nu, och hon börjar anta formen av en get. Kände jag inte helt fel, så var det 4 små vänner vakna i natt och levde om där inne i magen. Inte lätt att sova då inte!
Vi tog en tur i skogen idag igen, hon lunkar på och njuter av att gå lös. Idag var aptiten tillbaka igen, skönt. Siri och jag var ute och skrotade på tomten efter promenaden. Hon gillar att vara med och hjälpa till med att slita i skoveln när man skottar eller varför inte hjälpa till att bära stegen? Mata fåglarna är också en favorit. 
Syrran kom idag med diverse material till valplådan som vi köpte igår. Siri hjälpte till att bära upp botteskivan också. Just nu har hon tagit plats i hörnet där valplådan ska stå, på den stora mjuka fällen som ligger där. 
Jag har möblerat om för att få en väl avskiljd plats till Lovis som går att stänga för ordentligt. Lite krångligt är det ju när man bara har ett rum, men jag tror det blir bra.  
Tur att mina tjejer är vana vid att jag släpar runt möblerna, de lyfter knappt ett ögonlock, så det är ingen fara att Lovis skulle bli orolig.

Tog några nya bilder på magen men den syns knappt för all päls. I morgon får det nog bli trimning så det är klart innan det blir för jobbigt för henne att stå.

Nej, matte fota inte!

och så en bild på ryggtavlan...

Vart tar tiden vägen?

Dagarna bara rasar iväg!
I morgon går Lovis in i vecka 8. I natt fick jag känna en av hennes valpar slå flera kullerbyttor! Det var otroligt häftigt, nästan som när man själv var gravid. Det blir liksom ännu mera verkligt att det finns små liv där inne!

Vi tog en längre sväng i skogen idag. Lovis tuffade på rätt bra, så vi gick en extra sväng och kom ut ur skogen där vi gick in. Bara ett litet problem. När vi gick in var det 3 hundar nu var det bara 2!  
Siri smet bakom ryggen på mig precis innan jag skulle koppla upp henne. Jag kände på mig att hon inte var kvar i skogen så jag gick förbi granntomten och lämnade in de andra hundarna på vår tomt.
Sen gick jag tillbaka och vad får jag se? En liten skitunge (ja, Siri) som springer runt på tomten tvärs över där vi gått ut ur skogen. Tror ni att hon kommer när jag ropar?
 Nej, just det är man tonåring så är man...
la la la la la... du kan inte ta mig!
 

(Fula ord censureras härmed....)
UNGE! Kom hit!
-Nä, jag ska kolla uppe vid huset först!
Ja, så kom hon till slut, efter ett ärevarv! 😠
Hm, tur att det är en liten väg, men det finns faktiskt bilar här med! Den ungen ger mig gråa hår och njuter av det. 😉Vatten & snö

Vattenskada

Gårdagen tillbringades med att tömma källaren då vattnet droppade från taket. Väggarna hade över natten fått kvadratmeter-stora fuktfläckar. En hel del snö skottades också under dagen för att det skulle gå att ställa upp stegar mot taket. Vid middagstid var jag trött i hela kroppen och färdig att somna.

Vi åttatiden på kvällen kom min bror och min son och hans pappa med utrustning. Säkerhetssele och strålkastare. Vad skulle jag göra utan er?! 😘
En extra lång stege lånades utav grannen. (tack)

Tre timmar senare var taket på framsidan renskottat och det tjocka lagret med is borthackat både från tak och hängränna. På framsidan av huset såg det ut som om man tippat ett lastbilsflak fullt med snö och isklumpar!

Vi borrade hål i skivan i taket på källaren så att vattnet som samlats där kunde rinna ut. Skvaaal...

Hundarna satt på första parkett och tittade på oss genom fönstret medan snön yrde.
 v

Vaknade trött och ledbruten, undrar hur killarna mådde?!
Dagen har gått åt till att skotta, vad som känns som tonvis med snö och ändå har jag massor kvar! 😮 
Jag har också rivit tak och väggar som var fulla av fukt så att det kan torka. Jag tror att golvet dvs taket i källaren kan torka ur, det är nog värre med väggen. Ytterpanelen kommer att behöva rivas och isoleringen bytas, jag hoppas att det ska räcka. 🤔

Taket hade jag planerat att lägga om, men nu ser vi att det krävs en ombyggnad också. En gång i tiden gjordes en inbyggnad av dåvarade veranda, och det är alldeles för lite plats för isolering mellan inner- och yttertak, all värme läcker ut. Troligtvis har vattnet vandrat på isen som bildats på taket in under plåtarna. 😥

Hundarna har gjort mig sällskap större delen av dagen när jag skottat. Siri har stjälpt till som vanligt. 😉 När jag ramlade ner i snömassorna, det är rätt djupt på vissa ställen, kom Pärlan och Lovis som raketer och överföll med pussar. Kul lek matte!

Efter en dusch föll jag ihop i fotöljen men blev uppjagad av en tiggande tjockmage hela tiden. Maaat matte, nåt gott matte! Hungrig matte! Sugen på nåt gott igen matte! Men när det bjuds på större portioner äter hon inte upp. Lite och ofta redan, undrar hur det ska bli sista veckorna???🤩

Skogspromenad 10 feb

Igår var en heldag med långrunda i skogen på förmiddagen. På eftermiddagen åkte jag till syrran och lämnade vovvarna. Passade på att handla på vägen. Åkte in till stan och gick på Sthlms cockers årsmöte. Det blev ett väldigt långt möte, men det känns som om resultatet blev bra. Stackars Lena blev magsjuk och gick hem. Hoppas det inte blir en epedemi, roligare saker kan man ha för sig.🤒
Var hemma klockan tolv. 😲 Sov dåligt och kände mig som om jag blivit rammad av en buss när jag vaknade.

v

Idag tog vi "mopperundan" precis som igår, fast det tog lite längre tid idag. 🤭 Någonstans i skogen står en gammal moppe därför kallas den så. Skogen är en riktig trollskog. När min granne med de lapska flyttade hit, var hon så smart att hon gick ut med sprayburk och kompass och märkte träden så att man hittar hem igen. Jätte bra!😀
 Det är så vackert i skogen och all snö gör att hundarna håller sig där jag är. Underbart!  Det är så mycket snö att rådjuren inte ger sig ut där, vilket underlättar en hel del.
😉

Mindre roligt är att jag upptäckte att jag har en vattenskada. Hur stor den är vet jag inte än men det ser verkligen inte bra ut. Hur det ska gå när all snö smälter vågar jag inte tänka på. Suck... Livet är fullt med överaskningar!

Dottern rapporterar från Vietnam att hon stortrivs! Idag har de en kaktävling i staden Hoi an, som de ska vara med i, där olika lag tävlar i bakning till de fattiga.
 De har runt 35 grader och har pool där de bor och så har de sandstranden i närheten. Stackars barn!
Nu sätter pluggandet igång och hon har bestämt sig för att även läsa vietnamesiska, hon har fått tips om ett barnhem som hon ska kontakta för frivilligarbete.
I helgen firir de nyår så staden är smyckad med lyktor och blommor. Det blir nog en upplevelse.

Avslutar för idag med ett kort på min vackra Siri som simmande tar sig fram genom snön. 
 

8 feb

Har trimmat Lovis och tagit lite bilder.

Så trött, så trött...

SOOOL över Ekskogen!

Vaknade med ljuset idag, finns det något bättre?!
Kissade hundarna och gav dem mat, varken Lovis eller Siri ville ha. Tog en dusch och en kopp te innan vi gick på promenad.
-13 grader och hög blå himmel, det bet i kinderna och knarrade under skorna medan fåglarna sjöng vårsånger. Underbart!

Vi gick en ordentlig vända och snövallarna dammsögs efter spännande dofter.
Idag blir det en lätt trimmning av lilla chokladmamman, jag väntar med att klippa ner henne till det närmar sig dagen D.

v
Igår var det också en strålande vacker dag, då var det verkligen vårväder. det droppade och rann lite var stans. Hundarna stornjöt, Pärlan låg och rullade på rygg i solen på uppfarten. Vi fick sällskap av min systerdotter och hennes pudel Molle. Så kom grannen med sina lapska och hennes yngsta fick vara med och leka. Siri och Modji hade jättekul. Lite för skoj när jag skulle släppa in Modji, då passade Molle och Siri på att smita ut och det tog en stund att valla in dom igen. Siri trodde nog att hon inte skulle få leka mer med Modji om hon gick in.

På eftermiddagen rakade jag ner Molle som var en vildvuxen trasselsudd. Nu är han en liten sammetslen tunnis och det blir täcke ett tag framöver.

Syrran hade köpt grejer så vi gjorde semlor till fikat. Mums!

Hemma igen

Så har vi varit på resande tass igen.
 Åkte till stan i onsdags för att träffa dottern och inhandla diverse nödvändigheter som hon behövde inför resan. Mamma var gullig och tog hand om hundarna så jag slapp dra runt på dom. Jag passade på att äta middag med sonen på kvällen.

På torsdagen vaknade jag med kramp i magen, jag vet att det oftast går över på ett par timmar men när man inte ens kan stå rak är det inte mycket tröst. Halva dagen gick bort men sen åkte jag till Kelly och hjälpte henne att gå igenom så att hon hade fått med allt viktigt. Packat hade hon gjort redan med hjälp av kompisarna.

På kvällen hade vi middag hos mamma & pappa, som passade på att fira sonen också som fyllde år dagen efter.  På fredagen hämtade Kelly och hennes pappa upp mig, så åkte vi till Arlanda. Vi fixade allt som behövdes och sen åt vi lunch. När Kelly gick igenom passkontrollen stog vi kvar och väntade för att se att hon kom igenom, då himlade hon med ögonen och vinkade -hej då! Löljiga föräldrar som oroar sig! 🤩

På vägen hem shoppade jag massa kläder till sonen och en ny skolväska. Vi tog en fika hos mamma när vi hämtade mina saker och vovvarna, sen åkte vi och köpte Thai-mat och tårta. Tänk att minstingen redan är 16 år! Det är ju inte klokt! Grattis hjärtat!

Vi tog kvällsbussen hem, vovvarna låg på ryggan och i mitt knä. Vi var alla jättetrötta. 
Det blev en pärs att skrapa fram bilen under all snö och is, och på hemvägen var jag tvungen att stanna för att det isade igen på insidan. Vägen har nog aldrig varit så dålig! Det tog sin tid och sen när jag kom hem var det bara ställa bilen på gatan och hämta skyffeln. Det hade kommit mellan 2 & 3 dm snö och så var det ju förstås en vall efter plogbilen. Jag skottade bara precis så att det gick att ställa in bilen. Lovis fick kvällsmat och sen bäddade vi ner oss efter en lång dag.

Idag sov vi länge. Jag skottade ett par timmar på fm fick som vanligt "hjälp" av Siri. Hon sliter och drar i skoveln så man får ta i extra mycket för att komma dit man vill. Hon tycker nog jag behöver träna.
Åt lunch och lyckades fixa internet igen. 
Thank God! 
Efter lunch och lite surfning gick vi ut och skottade resten. Tung blöt snö -usch! det är bättre när det är lite kallare. Även om jag gillar att vi har riktig vinter för en gångs skull längtar jag ändå till våren. Var bara tvungen att tjyvstarta. 😀

Väntar nu på att få höra att Kelly kommit fram ordentligt.
 

Snöbollskrig

En underbar dag!

Vi tog en sväng på sjön, gick i grannens fotspår som just kom därifrån. Sen fortsatte vi en stund i skogen men det var för tungt. Jag sjönk ner till rumpan på vissa ställen. Siri jobbade på som en liten bandvagn och gjorde spår till de andra.
Färska rådjursspår satte igång motorerna igen när vi kom ut på vägen. Tänk att dom är så intressanta!

När vi kom in blev det snöbollskrig! Idag är det lite för varmt för min smak...
Alla tre var fulla av snöbollar som fort förvandlades till isklumpar som i sin tur blev till små sjöar. Just nu ligger en blöt liten tös och "torkar" sig i mitt knä.

Bus i skogen

Slog upp mina gröna och tittade ut och se på @£#...
Visst har det kommit mer snö under natten!
Jag hinner inte få undan snön på backen förrän det har kommit ny som ska skottas bort.
Ja, inte går man sysslolös i alla fall. 🤩

Tog en tur i skogen längs med sjön idag. Lite för feg för att ge mig ut på isen ensam, även om det var lockande. Tog en vild chansning och släppte allihop. Jag har sällan mött någon annan hund i skogen. Siri har så mycket överskottsenergi så hon måste få rusa av sig. Hon sprang och skuttade som en toka i en halv meter snö. 
Lovis höll koll på mig hela tiden och höll sig på den upptrampade stigen. Sprang en bit och vände tillbaka hela tiden. Duktig tjej! 😀 
Pärlan skötte sig också och följde Lovis exempel, men tog lite längre turer. På tillbakavägen gick det inte lika fort för då var tassarna fulla med snöklumpar. Pärlan stannade var 5:e meter och försökte ta bort dom. Siri stannade inte förrän hon hade platåskor, -Aj, mamma ta bort! Sen gick det lika fort igen.
Trötta och nöjde fick de ligga på täcket på värmegolvet i hallen och tina. Sen var det dags för mat för Lovis och mellis för tjejerna. Nu tuggas det ben.
Kanske dags för ansning av tassar i em.
Ha en skön dag!

triss i tokar & ensamma katter

Det är en utmaning att gå på promenad med flickorna flax. 🤩

En som höglöper och ska stanna och kissa en droppe var tredje meter. En som är dräktig och ligger som en prinsessa inomhus och är så trött. Fast egentligen spar hon energin till promenaddax, då minsann har hon fullt med energi och ska bara framåt! Tjoho fortare matte!
Och så nummer tre som är i värsta tonåren och rycker och drar och flaxar och flyger, kors och tvärs över vägen. Upp och ner i dikena för att följa rådjursspåren. Hon har säkert gått minst dubbelt så långt som vi andra när vi väl är hemma.

Så kontentan är; långa babianarmar utdragna framåt och ryckstopp bakåt när Pärlan tvärnitar för att lukta på någon obefintlig liten fläck! Tur man har skor med isdubbar annars skulle man ligga där som en annan idiot.

Skönt var det i alla fall, -13 och snö som singlar ner. Vackert!
Men...skottade vi inte i flera timmar igår?! Det är ju fullt med snö på bil-uppfart-gångväg igen! Pust, det blir till att skotta igen när jag ska ta mig upp till bussen för att hämta sonen i kväll.

Fick tråkigt besked från grannen idag. Hon har precis som jag gått och väntat och längtat till att få valpar. Men på ultraljudet visade det sig att det var tomt. 😥

Stannade och pratade med en granne i området som var ute och skottade. Han undrade om jag ville ha eller visste någon som ville ha katter. Det finns ett antal katter som går vind för våg och fler blir det hela tiden. Hur folk bara kan lämna sina katter är en gåta. Och varför kan inte människor ta sitt ansvar och kastrera sina vänner. Sorgligt är det.
 
När vi stog och pratade kom en kisse gående, en stor långhårig röd och vit pojke. Såå vacker! Siri ville gärna springa dit och Lovis pep och ville också "hälsa" på den.
Mjau!
 

Jag var bara tvungen att lägga in nya bilder i Siris familjealbum på hennes stiliga bror Edgar och resten av familjen.
 

Bebisar!!!

😀  Små badande bebbar i Lovis mage har vi sett idag med ultraljud. Det känns nästan overkligt nu när jag vet säkert. Jag har ju förstått att hon var dräktig på både betéendet och hennes kropp, men jag vågade inte tro det riktigt. Och nu helt plötsligt har ju nästan halva tiden gått! Hon stog så stilla, så stilla på bordet när hon blev undersökt, precis som om hon förstod vad det handlade om. -Titta på ni bara!

Hon är så lugn, (min racervovve!) och precis som människor blir, medveten om sin kropp på ett annat sätt. Säger jag -Får mamma titta på magen? så lutar hon sig bakåt och riktigt njuter av att visa upp den. Hon har redan förvandlats till en liten prinsessa som hellre stannar i sängen på morgonen än som förrut -väckte oss allihopa.  

På förmiddagen var Lena och Jannie på besök. Vi gick en tur på sjön (uhh läskigt!) det var så vackert i solskenet. Jannie sprang och letade pinnar och Siri den tokan sprang ut på isen, in i skogen, ut på isen osv...
Hon fick sig en rejäl runda. Lovis fick inte följa med för hon fick inte kissa timmarna innan veterinärbesöket och Pärlan höglöper så henne tordes jag inte släppa fri just idag. Pärlan liiider verkligen av att Lovis är dräktig. -Ingen vill leka pojke med henne nu när hon höglöper. Siri törs inte, man vet aldrig om faster fräser ifrån.

Grannen har löst halva mysteriet med påhälsningen vi hade i lördags. Vargar skäller ju inte så det var i alla fall inte dom. Men vad det var för några får vi fortsätta undra... 

Fick en så härlig bild på Lady & Lufsen (sonen) härom dagen när vi skulle äta. Någon tog min plats...