Blogg

Hon stannade av i rundningen omkring dag 40. Jag har ju sett det förrut. Nu väntar vi tiden ut och sen får vi se hur vi ska fortsätta. Hon är svårmutad just nu eller kanske lite fel uttryck, mutor går bra men mat är äckligt, -Fast jag är nog hungrig ändå matte. Full raket ute, soffläge inne. Vi tar dagen som den kommer och tittar lite avundsjukt på grannarnas dräktiga tikar. Valpgos lär det inte bli någon brist på med ev 3 kullar inom ett par veckor.

Men ändå.

Har misstänkt det ett tag men nu står det klart att Siri resorberat. Finns det något kvar därinne är det en liten tummetott eller en tummelisa.

Det är en känslomässig berg och dal-bana. All planering innan parning, väntan på tecken på dräktighet, glädje och sen ner som en pannkaka. Och så stackars valpköpare som väntar och längtar. Inte så roligt för tiken heller, att gå igenom allt för ingenting.

Siri får behandling som om hon är dräktig tillsvidare, hon äter ändå inga mängder och det tar energi med även en avbruten dräktighet.

v 

Lite grovtrimning har vi hunnit med, tagit bort tofflor och behäng på sobeltjejerna. Lovis springer omkring här som en lurvig björn, kanske det blir morgondagens projekt. Vi har iallafall njutit av en riktigt solig och skön dag idag. Skrotat runt på tomten. Skottat fram en stol och fikat i solen. Vovvarna har letat blodpudding (inte så svårt att hitta blodpudding i snön

men lite aktivering.) Ankorna har njutit av ett välbehövligt bad. Kändes härligt att kunna tappa upp vatten utomhus. Hönsen går inte gärna ut om inte jag är där, de har väl räven i gott minne stackarna. Frysen fick sig en rensning och en hel del hamnade i hönsgården till deras glädje.

Det är skönt nu när man inte känner att man måste ut för hundarnas skull, utan man vill ut. Joppe tog sig en lur i sängen när vi kom in.

Välkommen vårdropp!

27. feb, 2013