Blogg

Det verkar som om lillgrabben har tänkt sig en framtid inomm tapetseraryrket, alternativt skomakare.

I tisdags tog jag en sväng till Armninge med Tobbes matte. Vi var inte borta länge, bara tillräckligt för att införskaffa lite förnödenheter, mestadels till hönseriet för min del. Väl hemma skulle Tobbematten följa med in för att ta sig en titt på hur mycket lillfisen vuxit. Kommenterade att hon fick ta det som det var med uttrycket " det ser ut som ett taikonläger". Jag öppnade dörren och klev in i ett inferno av skumgummibitar. Det var ju inte riktigt såå illa när jag lämnade hemmet.

Pysen hade ryckt loss tyget på min 1800-talsstol och vänt ut och in på överdraget till dynan för att göra konfetti av densamma. Han passade även på att kissa på golvet i uppståndelsen som blev då alla skulle hälsa på besöket. Upptäckte att han arbetat en del på mina ovärderliga icebugs (kängor med dubbar) jag kan väl säga att han behöver en hel del utbildning innan det blir någon skomakare värd namnet av honom.

Han övade tyvärr lite sist på min mammas gympadojjor men inte heller det arbetet höll någon vidare kvalitét, så hon fick ta fram nål och tråd för att fixa plösen. Inte kul... 8 månader gammal har han börjat hitta på småvalpsbus, jag som tyckt han varit så duktig med just den biten. Ja, ja, vad vore livet utan överaskningar? 

Dimma har fått någon slags staketnojja. Hon hoppar inte bara ut, hon ska in över staket vi går förbi också. Kanske det var meningen hon skulle ha blivit en hopphäst? Inte riktigt läge för agility just nu, lite svårt att få till en bana i snödjupet, men till våren blir det nog något för henne. Grannen föreslog att jag ska sätta upp en staketbit på tomten åt henne att roa sig med.

Kanse det skulle fungera som avledning. Vete sjutton om hon skulle nöja sig med det. I helgen ska i alla fall staketet på baksidan höjas så hon får en bit av tomten att vara lös på. Det blir ganska många meter staket om man ska höja runt hela tomten. Inte helt gratis precis.

Siri har idag gått 35 dagar sedan första parningen. Ingen mage än, men väl rundning över bröstkorgen. Aptiten är det si och så med. Hon är sugen men inte på foder. Satt och läste lite i hennes förra dräktighetsdagbok och såg att det var precis så vid den här tiden förra gången också. Så vi får väl tro att det är några små filurer där inne som ska bli till knytt så småningom. Men fortsätt hålla tassarna! Det gör vi, medan Siri tillbringar varje minut hon kan i mattes knä när vi är inomhus och är lika pigg som vanligt ute. 

Förra helgen hade vi påhälsning av räven. Den glupska typen satte i sig både mamma anka och fröken gredelin och min rubinhöna Esmeralda.

 Inte roligt att komma ner till ett slakthus. En av de kvarvarande systrarna brun är halt sedan dess och räv-uslingen smyger runt här på nätterna. Inatt hade han varit uppe på hönshustaket, jag kan ju bara tänka mig hur de små vännerna darrar av rädsla där inne. jag måste komma på något sätt att skrämma bort eländet. Som det är nu kan de inte gå ut alls, utan får nöja sig med att skrota omkring inomhus. Nu har jag dessutom alldeles för många tuppar för antalet hönor som finns kvar och instängda blir det svårt för hönsen att komma undan. Tyvärr måste nog något radikalt göras.

-Ingen som vill ha en tjusig mörkt kopparröd dvärgsilkestupp vid namn Pippilotta? (eftersom jag länge trodde det var en höna) Eller en lika tjusig dvärgkochintupp kallad Emil, också han kopparröd fast något ljusare och med vita inslag i sin tjusiga stjärt?

Vi klagar ju ofta på orättvisor könen emellan, men man kan väl lugnt säga att det är tur att man inte är född tupp iallafall, då hänger bilan över en så snart man börjar gala.

Själv har jag hängt i hängrännan idag för att rensa bort isen som lägger sig så fort man vänder ryggen till. Skottat en del snö, så att resten av mina fyrfota vänner inte gör som Dimma och hoppar över staketet. Samt haft en trevlig fikastund hos grannen medan hundarna låg och smälte hemma. Ska nog göra så varje gång de kommer in från kramsnöinfernot. Hej då! -Jag går och fikar, ses när ni har smält så jag bara behöver torka er lite och slipper duscha 5 stycken. Fast jag tror det skulle bli lite tröttsamt för min stackars granne eftersom det inte händer bara en gång om dagen.

  Och jag tror nog att ligan skulle surna på mer än ett sätt.

Hoppas att räven kommer samtidigt med den #@* hankatten som höll mig vaken inatt. Då kanske en av dem åtminstonde lämnar oss ifred. ( Nämen skrev jag verkligen det där, fy mig!)

Lou-lou och Blomma hälsar att de känner sig lite bortglömda i det inlägget, men de låter sig inte glömmas bort här hemma fråga grannarna...

Voff & Trevlig helg!     

 

15. feb, 2013