Blogg

Har väntat in i det längsta med att gå ut med resultatet av Lovis parning med Oscar eftersom hon resorberade senaste gången hon blev parad. Men nu kan vi med säkerhet säga att det växer och gror där inne i magen.

 Jag visste att parningen tagit redan efter 3 veckor då hon hade flytningar precis på dag 21 då äggen fäster, men man törs inte ropa hej för tidigt. Kände en liten blåsa vid 4 veckor men sen var det en nervös väntan eftersom hon valde att gömma de små i bröstkorgen. Nu har magen börjat växa, det har hänt massor de två senaste dagarna. Bröstkorgen har vidgats och magen har fått en liten kula. Hungrig är hon konstant, vilket i och för sig är bra men lite tjatigt när hon står vid skafferiet och skäller konstant.

Trött är hon och snarkar gör hon också, har gjort de senaste 2 veckorna.

 Det är väldigt trångt i sängen på nätterna eftersom hon är den som brukar ligga vid mina fötter. Nu ska hon trängas med de andra uppe hos mig och gärna under täcket, där Siri brukar ligga. Nära ska ska det vara!

I hönshuset har vi 2 små nykomlingar. Blommehönan Julia har ruvat fram 2 småttingar som ser ut som små pingviner. De är antingen dvärg-kochin/silke blandningar eller rena dvärgkochin, jag tror på det senare. Hon har lite problem med att hålla sig på rätt plats så nu har jag stängt in henne och hon verkar fullkomligt nöjd med ordningen. Sötaste pappa Manfred gick idag med silkemamman Vilda och visade sina 6 större barn maskarna som fanns att äta. Så söt liten familj.

 Verkar vara en hel del tuppar i det här gänget också, tyvärr. Men min lilla grå dvärgkochin ser ut av vara höna i alla fall.

19. jun, 2012