Blogg

Påsar under ögonen är bara förnamnet, jag tror att de når ner till nästippen denna morgon. För andra natten i rad har jag fått gå upp och jaga mus som katten släpat in. Inatt fick jag dessutom jaga valp som fångat musen och inte alls ville släppa ifrån sig den. Har provat med öppen kattlucka för att slippa gå upp av oljudet när de försöker öppna den låsta luckan, men då släpar de in sina byten så man vaknar av pipet från en vettskrämd liten gnagare. Dessutom smitern den rackarns lilla Dimma ut mitt i natten då och det är ju lite läskigt, så då har jag fått stänga för så hon inte kommer längre än altanen. Är luckan stängd för de oljud tills jag går upp, hur lång tid det än tar.

Dimma tycker inte att man behöver sova när det inte är mörkt, problemet är att det blir aldrig riktigt mörkt. Hon sover ett par timmar när vi gått till sängs, sen hittar hon på något annat. Gnager ben eller jagar möss tex... Klockan 6 i morse hade jag varit uppe oräkneliga gånger med början kl 1 så då gav jag upp. Hundarna skulle promt ha frukost och vad gör de nu? SOVER! Jädrans fusk! Själv sitter man här med svidande ögon.

Fast det kunde ha varit värre... Solen skiner och trädgården är som vackrast, de små äppelträden har fortfarande kvar sina blomster även om de stora blev av med sina som i ett virvlande snöfall i vinden igår. Lite, eller ganska mycket svalare var det igår så vi passade på att göra en utflykt. Vi tog bilen upp mot Rumsättra mot den gamla fornborgen tillsammans med Kooikermatten och tog en promenad på ett par timmar. Vackert, det är så otroligt vackert i roslagen just nu. små sjöar överallt, små soldattorp gömda i skogen. Så vackert så man bara vill sätta sig ner och aldrig gå därifrån. Hundarna njöt i fulla drag. Dimma skuttade som en tok och skulle promt leka med borderbästisen på vägen hem, fast benen inte riktigt orkade med längre. Bessiebus passade på att leka "putta ner valpen i diket leken" som hon tycker är så kul.

Massor med viltdofter fanns det på turen. Dimmas nos missar inget, men än så länge lyssnar hon på inkallning och skuttar glatt efter oss när hon undersökt litegrann. Unga Kooikrarna och cockerdamerna får snällt gå i koppel annars skulle de gänra ta en tur på egen hand. Lovis fick springa några vändor i början av prommisen, men hennes radie är lite för stor för att matte ska vara bekväm med den med vargen i krokarna. Trötta och nöjda var vi när vi kom hem. alla somnade utom lillan som la sig och gnagde ben istället. Under natten hade hon lyckats ta sig in till märgen i ett av jättebenen och det lockade tydligen trots att hon borde somnat som en stock.

I helgen var den efterlängtade kennelträffen. Vi hade den tillsammans med kennel Bizzhaie på apollogruppens ställe i Vårsta.

Jättefin klubbstuga, ett gammalt torp med kakelugnar och vedspis inne i skogen. Stor inhägnad tomt med apellplan. Pefelkt ställe att vara på en solig vårdag. Massor med Bizzhaiehundar kom det och några som var sugna på att lära känna rasen. Från Happy Pearls Fattades bara Ozzy (Hazel) av Siris valpar, från Lovis kull kom Pebles med familj. Tyvärr var de andra upptagna med jobb och annat, men så är det det är svårt att hitta dagar som passar alla.

Vi hade en härlig dag. Brorsorna Theo & Ville fann varandra direkt och busade hela dagen. Theo hade inte tid att hälsa på mig, men Ville blev tokig och tvättade hela ansiktet, likaså Pebles. Det är så härligt när de känner igen en. Finns inget bättre än att se sina valpar glada och pigga fulla med bus! Dimma hade racat runt en timma innan de andra kom så hon var trött och hittade en plats bakom Mittis butiksstånd i skuggan. Där låg hon och sov emmelan busandet. Blomma tyckte det var en konstig träff. Jag hade satt upp en Rallybana för dem som ville prova och hon kom till mig hela tiden och frågade - ska vi inte jobba snart? Sötnosen tycker det är så kul, så vi körde ett varv.

Härligt att höra att både Ville och Theo är lättränade och lyhörda glada små krabater. Båda gör bra ifrån sig på valpkursen. Theo har en så underbar sobelfärg, pappa upp i dagen, och Ville är så lik sin syster. Vi väntar på bilder så snart de kommer lägger jag ut dem. Vi fick en familjebild tagen på Siri och valparna, men hur den blev återstår att se :). Tack till hela familjen Einarsson & tack till Alexandra med Mittis hundsaker! Och tack alla valpköpare för att ni kom och gjorde dagen till vad den blev!

29. maj, 2012