Blogg

Vår!

Äntligen! Trädgården börjar vakna till liv igen. Jordiga fingrar och skit under naglarna, jippie!

Har gjort en ny liten odlingshörna i trädgården. Jag tog mina fallfärdiga trädgårdsmöbler (som man ramlade rakt igenom om man satte sig) och gjorde om dem till odlingsbänkar. I soffan planterades potatis = soffpotatis!

I "sandlådan" finns för närvarande en jordgubbsplanta, spenat och bönor som väntar på att få gro och en bit av en klätterhortensia som jag fick av min snälla granne. jag vet inte riktigt var den ska vara så den får bo där så länge, så får vi se om den tar sig. Jag har byggt en till odlingslåda i samma storlek som ett gammalt fönster, så den är just nu drivbänk för alla mina frösådder. Grävde om i potatislandet för att sätta potatis där också och hittade 5 potäter som överlevt vintern, den ena stor som en bakpotatis! Eftersom jag var så nöjd med den sorten så ligger de nu på groning, sen åker de tillbaka ner i jorden för att yngla av sig. Pionerna som inhandlades på mässan verkar ta sig bra, är däremot lite orolig för Dahliorna med allt detta regn. Kanske ska jag ta och plocka upp dem och sätta dem i ny jord inomhus så de får lite fart. Det är bara så ont om yta att ha allt på här inne.

Dimma är en hejare på att hjälpa till i trädgården. Hon bär skruvkartonger och jordpåsar och handskar osv. Fast inte dit där de ska vara direkt.

Gräva är hon också bra på och äta jord, det är tydligen mumsigt. Jag har själv inte varit så sugen på att prova så jag vet faktiskt inte. Efter en hel dags arbetande i trädgården och hundpromenad är det i alla fall inte bara jag som är helt slut.

Idag har vi sått lite mer blomfröer och flyttat rabarbern. Jag hoppas att den ska trivas bättre på nya stället så att den inte ledsnar när det blir för varmt. Hönshuset har fått sig en rengöring och hundarna har åkt på bastning när de jagat Henny-Penny som smet ut. Lång näsa ( eller nos) fick de när de blev uppkopplade och hönsen fick gå fritt i trädgården istället. Så kan det gå om man är dum!

Jag hade lovat kroppen en vilodag efter att den sa ifrån igår, men så gick det med den saken. Nu regnar det så då får det väl vara klart för idag. I morgon är det trimhund på förmiddagen, sen måste jag nog träna lite rally. Det är snart dags för tävling och sist vi tränade på ny plats var det en hel del nosningar och dålig koncentration. Låt vara att det regnade men det kan ju hända på tävling också.

Mot soffan... Ha det!

26. apr, 2012