Blogg

Livet har gått lite på sparlåga under vintern.

Lite trimningar, besök av valpar och bus i snö och skog.

Jag har inte varit allt för pigg men hoppas att det vänder snart.

Alla tjejer mår prima. Dimma och Lovis gick igång tidigt med löpen inte alls enligt plan. Det blev därför ingen parning på Lovis, matte måste vara i form och orka med knytt.

 Jag tog mig iallafall iväg i tisdags till en föreläsning på Albano med Cecilia Hässler Pettersson. Föreläsningen var om Neonatalvård och valpens första tid.

Kul att komma iväg och även om det mesta var sånt jag redan visste så är det alltid något litet nytt och inget som inte tål att upprepas. Trevligt och intressant. Kul att höra andras frågor och erfarenheter också. Många var kattuppfödare så det var kul att få lite inblick i deras utmaningar som uppfödare också. 

Fullt liv är det bland djuren hemma och i skogen. Vildsvinen har varit ända framme vid lillstugan och bökat. En ensam galt gissar vi, resten av gruppen har plöjt halva skogen en bit neranför kullen bakom oss. Älgen var och hälsade på härom kvällen och lämnade intressanta spår på uppfarten. Stora klövar tyckte tjejerna som är vana vid rådjuren.

Jag hittade spår häromdagen spår såg ut som kattspår i stort format, för litet för att vara Lo? Husse såg samma kväll ett djur som han i mörkret tog för Mårdhund. Samma djur?Tjejerna tyckte det var väldigt intressant. Dimma hade raggen på ända. 

Vi (jag) roar oss med att se hur många nya spår vi ser på en promenad i nysnö. Hare, ekorre, mus, räv, rådjur mm. Jag tycker att det är roligt att se vad tjejernas nosar "ser" även utan nysnö. 

Hönsen tycker att det är vår och värper för fulla muggar. Nu får husse igen för att han klagat på att han haft höns utan att få ägg.

8-9 om dagen plockar vi in nu. En fasligt kacklande är det i gården, ibland när det är upprört där ute måste jag kila dit för att kolla att det inte är något djur där men då har de sammanträde och diskuterar högljutt med varandra. En ny företeelse är att de flyttat ner från sittpinnarna och sitter hellre i grupp på golvet på kvällarna. 

Brahman Hanna känner sig nog som en jätte nu när hon är ensam bland alla dvärghöns. Blommen Julia somnade in häromdagen så nu är det bara Hanna kvar från stora gänget. Husse har lovat henne några nya kompisar till våren, och kanske en stilig karl.

Katterna lever rullan, vill inte gärna vara ute men är rastlösa så det går vilt till ibland. Rosie har sitt favorittillhåll på taket när hon är ute. I höstas var det livat med möss där uppe på vinden men efter att husse ställde upp stegen mot taket är det tyst som i graven förutom när man hör Rosies tassande. 

 Det är säkert varmt och skönt däruppe vid skorstensstocken. 

Vi längtar till våren.

Ha det gott!

29. jan, 2015