Blogg

Nu har jag fått tid och ork att sätta mig en stund. Sommaren har varit full av jobb med hus och tomt och en väldig massa flängande. Vi har flyttat. Påminn mig gärna om hur jobbigt det är om jag får för mig att göra det igen!

Jag har hyrt ut mitt hus och flyttat in till min "gubbe" i nästa by. Jag visst att jag hade mycket prylar men att det var såå mycket... Att slå ihop två hushåll är inte det lättaste. Gubben säger att han ått ett Peting Zoo hemma.

 Han hade en damm med Koifisk och en gigantisk skogskatt, nu tillkom 2 kattfröknar och 4 tokiga hundar.

 De 17 hönsen har inte flyttat in än. Nytt hönshus måste byggas.

Stor dramatik var det under flytten, då lilla kattfröken Pim försvann ett par dagar innan. 9 dagar senare kom hon hem till gamla huset mager som en skrika och alldeles slutkörd. Musklerna var så gott som förtvinade och hon var lätt som en dununge. Men ändå pigg och otroligt kelen. Ida sköt hon resolut upp fönstret och släppte ut både sig själv och sin syster, medan matte sov. Just nu är hon utanför och smyger på fjärilar i busken. Hon har gått ut och in ett par gånger så jag känner mig ganska säker på att hon inte går ifrån oss. Värre är det med hennes syster som stack till skogs efter ett kurr mellan dem båda. Jag hoppas att hon kommer när hon blir hungrig.

Tjejerna och jag roar oss med att undersöka omgivningarna. Hittar nya vägar genom skogen att utforska. Fast det bara skiljer ett par km så är skogen annorlunda här. På bäckvägen fanns det mest tallmo här är blandskog med gran och mark täckt av harsyra och mjuk mossa.

Till tjejernas stora glädje finns det hare på åkern nedanför oss, matte är mindre nöjd. Fina är de att titta på men de lämnar alldeles för goda doftspår efter sig. Rådjuren håller till där på kvällarna också, mycket upplivande för ett gäng viltgalna cockerfröknar!  

Skogen är just nu full med blåbär, vilket är himmelriket för framför allt Blomma. Hon plockar och plockar och plockar.... De andra äter de med, men inte lika mycket. Dimma varvar bären med saftigt gräs. Gott gotti gott gott!

Vi har fått tillökning i släkten av två små vavvor. Sockersöta lilla trollet Polly och fina söta fröken Doris. De tillhör mor och far men gissa hur frestande det var att stoppa chokladtrollet Polly i fickan!

Skön sommar på er alla och tack för alla sköna hälsningar från er goa valpköpare!

22. jul, 2014