Blogg

En bild på min kramkrokodil

Tror aldrig jag varit med om en sån fäsgsprakande höst. Det är så vackert med alla nyanser av guld som lyser i solen. Ljumma vindar är inte heller att förakta.

Har snöat in lätt på spårning just nu.

Lade ett långt spår utan snitslar där jag bara markerade ut rutan och klöven. Gick inga raka sträckor utan upp och ner i terängen för att öva mig att läsa Dimma. så mycket lättare när man inte blir distraherad av att tjuvkika efter snitslar. Hon gick som tåget, noga spårande med god fart utan att ha för bråttom. Nöjd matte!

Lovis fick sig ett spår hon också, i terräng med en skarp vinkel annars lite upp och ner. Ångrade terräangen lite när X2000 satte fart i spåret. Hur kan en liten cocker bli så stark. Bulldozer i spåret... Efter att ha haft lite för bråttom i början och gjort ett tappt och ringat tillbaka tog hon det lugnare. Inga problem att hitta klöven. gamla takter sitter i. Förhoppningsvis lugnar hon sig lite för varje spår så att hon inte har så bråttom. Vore kul att testa henne i öppenklass så småningom.

Onsdagens kurs var rolig och givande som vanligt. Två spår lyckades korsa varandra då en gjorde högervinkel och en vänster. Hundarna klarade det galant. Då låg även ett dygnsgammalt spår där och doftade. De är fantastiska! En GD som första gången blev orolig av blodlukten går nu som värsta blodhunden. så häftigt att se honom i arbete.

Dimma fick ett riktigt svårt spår i öppen terräng. Uppför med vinden i ryggen, sedan platå där vinden virvalade run,t och sedan nerför i ännu öppnare terräng där vinden slog. Hon letade frenetiskt ca 2 m runt klöven som låg vid en pinne utan vindstopp och precis ovanför ett djupt dike där vinden bar uppåt ovanför klöven. Klöven var dessutom gömd under mossa, en missuppfattning av spårläggaren. Men hon tog den, bästa tjejen!

Nöjd matte igen.

Idag väntar vi på Emil (Mio) för lite ans. ska bli skoj att se plutten igen. Blir säkert några bilder senare.

Vid lunch bär det av till Lidingö för att hjälpa pappa inför visningen av huset. ska träffa min tös som åker om bara en vecka till Indien och blir borta ett halvår.

 Stackars mamma!

Sen ska jag hämta upp sonen som jag inte sett på ett tag. Varför ska de bli stora så fort?! Tur man har sladdbarn, med sladd. Annars skulle jag inte överleva!!!

Å en liten hemlis...

Var och tittade på 1 dag gamla knytt igår, helt underbara, med världens bästa mamma. En underbar blandning av saltlakrits och sötlakrits och choklad med och utan kolasås. Så ljuvliga! När matte själv har gått ut med info ska ni få veta mera.

11. okt, 2013