Blogg

I torsdags åkte jag och hämtade dottern på Biskops Arnö där hon går i skolan just nu. Lååånga köer då de asfalterade motorvägen mitt på dagen!?! Upptäckte då jag kom fram att hon bor i paradiset och ville inte åka därifrån. Byggnader från 1700-talet och fårhagen utanför matsalen. vatten runt om och bara såå ljuvligt. Hallå kan jag också få gå i skolan? bara ett problem, inga husdjur tillåtna. kanske jag kan låta pälsarna växa och låtsas att mina cockrar är får?

Hem igen och rasta otåliga fyrbenta i skogen. Trimning av Jum-Jum som skulle åka på morgonen. Glöm det sa Jum, tänker du döda mig med den där aparaten?! Vi kan väl säga tt det tog sin tid med den envisa lilla gossen. sen kväll blev det.

Tidig morgon på fredagen. Bad av lillprinsen och fix med papper. Tror de stora kände på sig att nåt var i görningen föe de skällde på allt, de som varit så duktiga senaste tiden. Fika och hämtning av lillen och sen kasta i oss lite lunch och gå en sväng med vovvarna. Iväg i ett huj för att gå på spårkurs med Dimma. Dottern och Ronja fick följa med.

På kursen finns en GD pojke på dryga året. Stor som en ponny och Ronja höll på att kissa på sig. Så läcker kille 80kg tung och ännu inte vuxen. Förstår att man känner sig rätt liten som cockervalp. Dimma tyckte att han var läskig från början men insåg att han faktiskt var en riktigt stilig karl. Om än lite stor.

Lilltösen blev gosad med i massor, med på kursen var en 8 årig cockerdam vars matte blev förtjust. Även kelpiematten var begeistrad och bar runt på tösen.

Lång men trevlig och lärorik eftermiddag. man glömmer fort, det var länge sedan jag gick viltspårskurs. Kul var det och Dimma tog spåret direkt, hade för bråttom precis som jag förutsett och tappade spåret men hittade det själv igen och gick som tåget. Klöven hittade hon, men usch fy blä, vilken äcklig grej!  Matte får jobba på att få den intressant.

Iväg i full fart till Brottby för att lämna över dottern till pojkvännen som kusrat i Åkersberga. vänta en halvtimme på att sonens buss anlände. Träffade en träningskompis och pratade lite ... hund..

.

Hem och andas med en kopp kaffe och sen ut i skogen med vovvarna. Ronja fick åka på armen, för nu var hon trött! Tills hon kom upp i skogen, då fick hon spring i benen, fast då och då blev det åka arm för det var faktiskt lite jobbigt för de små benen.

Hem och äta lite spela lite kort och sen dö i soffan. Pjuh! Vilken dag!

7. sep, 2013