Blogg

I Onsdags var vi med grannarna då de tränade räddning. Hade planer på både den ena och den andra men bestämde mig för att ta med bara Siri.

Vi höll till i industriområdet i Vargmotet. Först gick vi in i maskinhallen, Siri fick springa lös och bara det var skoj. Sen gick vi ut och klättrade runt i bråten, betongrör, plaströr, syllar, trallar och betongblock, gamla continer osv. Lapska hussen ledde oss. Siri hängde på så gott hon kunde, sprang runt och försökte hitta andra vägar när hon inte kom fram. Sen fick matte gömma sig och Siri frisöka. Hon är van att spåra men nu fick hon gå enbart på vittring. Hon skötte sig utmärkt och hittade mig trots att hon aldrig vistats i en sådan miljö. Hon tyckte det var rena äventyrsparken.

Lika roligt var det för mig att se de vana hundarna arbeta och ligga figurant själv. Jag fick äran att köra grannens M i ett sök. Och det var intressant att se hur hon arbetade. Det ser lite planlöst ut då de bara springer omkring när man är van vid en spårande hund, men de har stenkoll. M visade klart och tydligt när hon fick vittring och skallmarkerade husse som klättrat upp och gömt sig ovanpå en container. Siri satt under tiden i bilen och sjöng O sole Mio eller nåt... men sedan fick hon ett till sök med tre figuranter och hittade först Lapskmatten. sedan fick hon vittring invid en stor betongtrumma, men förstog inte hur någon kunde ha kommit in där, det fanns ju ingen öppning. (förutom uppåt, högt över hennes huvud). Den sista figgen hade hon vittring på men började bli trött så hon fick berömma när Siri kom nära.

När Siri skulle in i bilen igen stack hon tvärs över det inhägnade området i full kareta mot grinden... -Vill inte sitta i bilen och vänta! ... Men vände på kommando. Glada och trötta satte vi kosan hemåt.  

26. jul, 2013