Blogg

Nu var det länge sen igen...

Siri har fyllt 4 år och lilla Dimma och hennes syskon i "nötkullen" har fyllt 1 år. Vad tiden går!

Lovis löper och förhoppningsvis är hon klar snart... Siri som jag planerat att para vägrar gå i löp, de löpte precis på dagen samtidigt förra gången. På måndag ska Dimma få sin 1-årsspruta och Blomma ska "sent om cider" hd röntgas.

Det händer andra spännande grejer nästa vecka men det återkommer jag om.

 

Igår blev jag av med ännu en höna. Jag tror att det var luftattack den här gången, för min lilla silkeshöna Kamelia saknas helt och hållet, några små fjädrar är allt som finns kvar. Gråter  Förra veckan dog min Isbar Henny-Penny, hon blev jättesjuk. Det är fjärde hönan som går åt den här hösten. Inte roligt.LedsenSnart får vi kalla det för tuppgård istället för hönsgård. Ju färre hönor jag har desto fler tuppar måste bort.  Ska nog investera i ett par stora höns till våren, lite fler Brahma kanske. Och kanske en Faverolle för det har jag ju ingen kvar längre. Små höns är jättesöta men de är lite mer utsatta också.

 

Dimma har stadstränat ganska mycket senaste tiden och det börjar bli bättre med spökerierna och lättare att få henne att vara tyst vid hundmöten. Hon börjar bli haj på att hålla sig på trottoaren också, inte lätt att veta när man är en liten lantis. Vinkar